2016-06-19 21:06

2016-06-19 21:06

Genombrott för Kristoffersson på STCC - "min bästa helg i år"

ANDERSTORP: Racing

Efter mycket motgångar kom Johan Kristofferssons genombrott. På STCC i Anderstorp var det Kristoffersson som var tveklöst största hotet och fick med sig en seger i första racet, en tredjeplats i andra och två kvalsegrar.
– Vi slår en Volvobil som helt dominerat i fyra år, säger Johan.

Johan Kristoffersson är gladare än på länge. Helgen i Anderstorp markerar en vänding på en hittills svår säsong. Särskilt med tanke på att de på riktigt lyckats hota Volvoteamet Polestar Cyan Racing.

– Det känns väldigt, väldigt bra. En ren teamseger. Vi började i Skövde och nu tre helger senare är vi med, och vi slår en Volvobil som helt dominerat i fyra år. Vi har jobbat så hårt för detta och det känns så bra att kunna få betala tillbaka till teamet, säger Johan.

Johan fick en fingervisning om helgens framgång redan under första testpasset.

– Ja bilen kändes väldigt bra redan då och det kändes som att vi hade en bra möjlighet till pole position i kvalet, men sen är det ju annorlunda att köra 20 minuter.

I första kvalet var Johan snabbast och plockade därmed 25 tacksamma mästerskapspoäng. Andra kvalomgången gick inte lika lätt. Eftersom Johan var snabbast i första kvalet fick han fördel att starta sist i super pole – lagom till regnet kom.

– Det blev en utmaning men jag lyckades köra samma som tidigare.

Johan startade sen första heatet från pole position.

– Det blev en ganska enkel resa mot seger, ingen egentlig press, säger Johan som precis som i kvalet besegrade Volvoförarna Robert Dahlgren och Richard Göransson.

I andra heatet körde Johan från tionde startruta och han fick en lovande start där han kunde plocka placering efter placering.

– Men så kom jag upp till tredje plats och där fanns det en lucka till min stallkompis Daniel Haglöf och Richard Göransson. Jag kom loss och var i särklass snabbast men luckan fram var för stor, säger Johan som slutade på tredje plats i andra heatet.

Vann gjorde stallkompisen Daniel Haglöf.

Helgen ser Johan som ett kvitto på något viktigt.

– Det här är min bästa helg i år, både vad gäller i Rallycross-VM och STCC. Äntligen släpper det och det känns väldigt lovande inför Höljes. STCC har handlat om att vi inte varit snabba nog. Med allt jobb vi gjort så är det här ett otroligt stort steg framåt.

Johan Kristoffersson jagar fortfarande från en tredje plats i mästerskapstabellen, men har nu minskat avståndet med sina 124 poäng bakom Richard Göransson på 151 poäng och Robert Dahlgren på 161 poäng.

Johan Kristoffersson är gladare än på länge. Helgen i Anderstorp markerar en vänding på en hittills svår säsong. Särskilt med tanke på att de på riktigt lyckats hota Volvoteamet Polestar Cyan Racing.

– Det känns väldigt, väldigt bra. En ren teamseger. Vi började i Skövde och nu tre helger senare är vi med, och vi slår en Volvobil som helt dominerat i fyra år. Vi har jobbat så hårt för detta och det känns så bra att kunna få betala tillbaka till teamet, säger Johan.

Johan fick en fingervisning om helgens framgång redan under första testpasset.

– Ja bilen kändes väldigt bra redan då och det kändes som att vi hade en bra möjlighet till pole position i kvalet, men sen är det ju annorlunda att köra 20 minuter.

I första kvalet var Johan snabbast och plockade därmed 25 tacksamma mästerskapspoäng. Andra kvalomgången gick inte lika lätt. Eftersom Johan var snabbast i första kvalet fick han fördel att starta sist i super pole – lagom till regnet kom.

– Det blev en utmaning men jag lyckades köra samma som tidigare.

Johan startade sen första heatet från pole position.

– Det blev en ganska enkel resa mot seger, ingen egentlig press, säger Johan som precis som i kvalet besegrade Volvoförarna Robert Dahlgren och Richard Göransson.

I andra heatet körde Johan från tionde startruta och han fick en lovande start där han kunde plocka placering efter placering.

– Men så kom jag upp till tredje plats och där fanns det en lucka till min stallkompis Daniel Haglöf och Richard Göransson. Jag kom loss och var i särklass snabbast men luckan fram var för stor, säger Johan som slutade på tredje plats i andra heatet.

Vann gjorde stallkompisen Daniel Haglöf.

Helgen ser Johan som ett kvitto på något viktigt.

– Det här är min bästa helg i år, både vad gäller i Rallycross-VM och STCC. Äntligen släpper det och det känns väldigt lovande inför Höljes. STCC har handlat om att vi inte varit snabba nog. Med allt jobb vi gjort så är det här ett otroligt stort steg framåt.

Johan Kristoffersson jagar fortfarande från en tredje plats i mästerskapstabellen, men har nu minskat avståndet med sina 124 poäng bakom Richard Göransson på 151 poäng och Robert Dahlgren på 161 poäng.