2016-06-19 21:06

2016-06-19 21:06

Femte raka förlusten

ÅS: Fotboll

Det mesta tycks gå emot Ås/Åmotfors i herrfyran just nu.

I fredagens hemmamatch mot serieledaren Sifhälla spelade man nämligen sin femte raka match utan att ta poäng – trots en väldigt bra start i matchen.

– Men det räcker inte. Vi gör 1-0 ganska tidigt och jag tycker vi är bättre än Sifhälla där, vi spelar med ett lugn, vi vänder spelet, precis så som vi vill att det ska vara, säger Ås/Åmotforstränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby och fortsätter:

– Jag menar, Mirza (Hasanovic) är en kung i en timme här i dag, han matar med bollar så det är helt otroligt.

Redan i den femte spelminuten satte alltså Milan Krivokapic ledningsmålet för Ås/Åmotfors, men bara tio minuter senare drog man på sig en frispark som gästerna kunde skjuta direkt i mål.

Eländet fortsatte sedan när man i den 36:e minuten också åkte på ett jobbigt självmål, vilket gav 1-2 i halvtid.

– Vi drar på oss en jävligt dålig frispark, som går rätt över muren. Albin (Riddargård Persson) kan inte göra något åt det där, för det studsar till och den reaktionen finns det ingen som har, menar ”Stenis”.

– Men jag tycker ändå inte fortsättningsvis att vi är sämre, jag tycker vi spelar lika bra som Sifhälla gör. Sen kommer det ett inlägg som vi går upp på och ”touchar”, jag menar, det är ju ett riktigt sånt här ”EM-slutspels-mål”, bara att det var fel. Men det händer ju.

Fattas lite ”killer”

Efter en jämn första halvlek är det ändå hemmalaget som måste jaga kvittering i andra, vilket gör att man flyttar upp sina positioner något och skapar också några bra lägen.

Men i den 74:e minuten kom dock det som skulle visa sig bli spiken i kistan, då gästerna också gjorde 1-3.

– Spelmässigt är vi inte sämre, det kan jag inte säga. Det är att det fattas lite ”killer” i bägge straffområdena, det är väl det. Annars är vi fulltständigt godkända i dag alltså, det är bara att vi släpper till skit, konstaterar ”Stenis”, som nu ser en tydlig trend:

– Det har sett ut så här, det är bara att det grinar oss i ansiktet med riktiga skitmål. Men det är ju bara att fortsätta, vi kan ju inte göra något mer än det här.

Någon som inte kunde göra mycket på målen och annars stod för en stabil insats är den unga målvakten Albin Riddargård Persson, som nu fick göra sin första hela match i division IV.

– Det var lite nervöst i början, men sen när man kom in i matchen blev det bättre, det gick rätt så bra faktiskt. Det var hyfsat jämnt ändå, det vägde fram och tillbaka. Vi spelade rätt bra, sen blir det ett skitmål där i slutet, säger Albin, som tillsammans med Mirza och Henry Emenike fick extra beröm av ”Stenis” denna match.

– Men det räcker inte. Vi gör 1-0 ganska tidigt och jag tycker vi är bättre än Sifhälla där, vi spelar med ett lugn, vi vänder spelet, precis så som vi vill att det ska vara, säger Ås/Åmotforstränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby och fortsätter:

– Jag menar, Mirza (Hasanovic) är en kung i en timme här i dag, han matar med bollar så det är helt otroligt.

Redan i den femte spelminuten satte alltså Milan Krivokapic ledningsmålet för Ås/Åmotfors, men bara tio minuter senare drog man på sig en frispark som gästerna kunde skjuta direkt i mål.

Eländet fortsatte sedan när man i den 36:e minuten också åkte på ett jobbigt självmål, vilket gav 1-2 i halvtid.

– Vi drar på oss en jävligt dålig frispark, som går rätt över muren. Albin (Riddargård Persson) kan inte göra något åt det där, för det studsar till och den reaktionen finns det ingen som har, menar ”Stenis”.

– Men jag tycker ändå inte fortsättningsvis att vi är sämre, jag tycker vi spelar lika bra som Sifhälla gör. Sen kommer det ett inlägg som vi går upp på och ”touchar”, jag menar, det är ju ett riktigt sånt här ”EM-slutspels-mål”, bara att det var fel. Men det händer ju.

Fattas lite ”killer”

Efter en jämn första halvlek är det ändå hemmalaget som måste jaga kvittering i andra, vilket gör att man flyttar upp sina positioner något och skapar också några bra lägen.

Men i den 74:e minuten kom dock det som skulle visa sig bli spiken i kistan, då gästerna också gjorde 1-3.

– Spelmässigt är vi inte sämre, det kan jag inte säga. Det är att det fattas lite ”killer” i bägge straffområdena, det är väl det. Annars är vi fulltständigt godkända i dag alltså, det är bara att vi släpper till skit, konstaterar ”Stenis”, som nu ser en tydlig trend:

– Det har sett ut så här, det är bara att det grinar oss i ansiktet med riktiga skitmål. Men det är ju bara att fortsätta, vi kan ju inte göra något mer än det här.

Någon som inte kunde göra mycket på målen och annars stod för en stabil insats är den unga målvakten Albin Riddargård Persson, som nu fick göra sin första hela match i division IV.

– Det var lite nervöst i början, men sen när man kom in i matchen blev det bättre, det gick rätt så bra faktiskt. Det var hyfsat jämnt ändå, det vägde fram och tillbaka. Vi spelade rätt bra, sen blir det ett skitmål där i slutet, säger Albin, som tillsammans med Mirza och Henry Emenike fick extra beröm av ”Stenis” denna match.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.