2016-06-14 16:48

2016-06-14 16:48

Trevliga besked på korta terräng-DM

HAGFORS: Löpning

Det har, av förklarliga skäl, varit sparsamt med tävlingar för Frida Michold under de senaste månaderna.
Därför var det också mycket glädjande att västvärmländskan fanns på startlinjen när korta terräng-DM avgjordes i Hagfors förra veckan.

– Det var väldigt spontant. Jag bestämde mig dagen innan att jag skulle springa. Det är alltid trevligt att få springa ett lokalt hemmalopp igen, det är alltid många bekanta ansikten och trevliga arrangemang, konstaterar Frida, som fick en del trevliga besked – utöver en DM-titel att lägga i prisskåpet.

– Det var kul att kunna känna att det funkade och att kroppen svarade någorlunda, men samtidigt är jag också försiktig med att dra för höga växlar på det. Jag lär mig väl hela tiden att ha respekt för en sådan överträning och förstå innebörden av det och hur lång tid det tar att komma tillbaka.

I nuläget är det kroppen och dagsformen som får bestämma om det blir något tävlande eller inte.

– Ibland känns det riktigt bra och ibland sämre än vad man kan tycka är en rimlig lägstanivå, det är svårt att ha några förväntningar när man inte kan lita på kroppen.

Frida vann damseniorklassen och avverkade banans 4000 meter på tiden 16.10.

– Det var en av de roligare banorna jag sprungit. Den var väldigt knixig, mycket upp och ner och det hände saker hela tiden, och gick dessutom på gräsunderlag vilket är ovanligt. Det märktes att det var en banläggare som tänkt till.

Det var fler västvärmlänningar som trivdes med förutsättningarna, då det också blev guld till Tomas Fällgren, i P17, och Lars-Olof Gävert, i H35.

I herrseniorklassen gav Axel Danielsson-Meiling formstarke Götalöparen André Rangelind en kamp om guldet, men Axel fick till slut nöja sig med silvret.

Ingen SM-start

Fridas tävlingskalender är fortfarande ett vitt ark, men mycket pekar på att även hennes nästa tävling blir hemma i Värmland.

– SM-milen går i Stockholm i morgon och det hade varit roligt att springa, men jag är inte alls redo för det så det hoppar jag. Däremot så kan det bli Borejoggen nästa helg och sedan Arvika Stadslopp efter det.

– Det var väldigt spontant. Jag bestämde mig dagen innan att jag skulle springa. Det är alltid trevligt att få springa ett lokalt hemmalopp igen, det är alltid många bekanta ansikten och trevliga arrangemang, konstaterar Frida, som fick en del trevliga besked – utöver en DM-titel att lägga i prisskåpet.

– Det var kul att kunna känna att det funkade och att kroppen svarade någorlunda, men samtidigt är jag också försiktig med att dra för höga växlar på det. Jag lär mig väl hela tiden att ha respekt för en sådan överträning och förstå innebörden av det och hur lång tid det tar att komma tillbaka.

I nuläget är det kroppen och dagsformen som får bestämma om det blir något tävlande eller inte.

– Ibland känns det riktigt bra och ibland sämre än vad man kan tycka är en rimlig lägstanivå, det är svårt att ha några förväntningar när man inte kan lita på kroppen.

Frida vann damseniorklassen och avverkade banans 4000 meter på tiden 16.10.

– Det var en av de roligare banorna jag sprungit. Den var väldigt knixig, mycket upp och ner och det hände saker hela tiden, och gick dessutom på gräsunderlag vilket är ovanligt. Det märktes att det var en banläggare som tänkt till.

Det var fler västvärmlänningar som trivdes med förutsättningarna, då det också blev guld till Tomas Fällgren, i P17, och Lars-Olof Gävert, i H35.

I herrseniorklassen gav Axel Danielsson-Meiling formstarke Götalöparen André Rangelind en kamp om guldet, men Axel fick till slut nöja sig med silvret.

Ingen SM-start

Fridas tävlingskalender är fortfarande ett vitt ark, men mycket pekar på att även hennes nästa tävling blir hemma i Värmland.

– SM-milen går i Stockholm i morgon och det hade varit roligt att springa, men jag är inte alls redo för det så det hoppar jag. Däremot så kan det bli Borejoggen nästa helg och sedan Arvika Stadslopp efter det.