2016-06-14 19:49

2016-06-14 19:50

Bra förutsättningar för storturneringen

ARVIKA: Fotboll

191 lag. Arvika Cup håller ställningarna som Värmlands i särklass största fotbollsturnering, men den blir inte riktigt lika stor som det var tänkt för någon vecka sedan.
– Vi hade bestämt oss för att lägga oss på 200 lag, som vi tyckte var en lagom siffra, men nu blev det tyvärr ett antal sena återbud så vi kommer att hamna på 191 lag totalt, förklarar Arvika Fotbolls Mikael Holgersson.

– Sett till intresset kunde vi ha tagit emot 250 lag, och vi kunde nog ha haft en helt egen cup bara för P04 där vi haft en kilometerlång kö, men nu blev det så här. Det är svårt att få in reservlag med så här kort varsel.

Återbuden skapade också en hel del extrajobb, då det påverkar gruppindelning och spelschema i flera nivåer.

– Lottningsgruppen har fått ta mer än ett omtag.

Gruppen har dock löst knutarna så förhoppningsvis ska jättearrangemanget, med i nuläget 539 inplanerade matcher under tre dagar, löpa lika friktionsfritt som det brukar.

Inom gångavstånd

En stor del i det, och i attraktionskraften, är ju att arrangerande Arvika Fotboll kan locka med att ha samtliga planer inom gångavstånd – där Viksgården å ena sidan och planerna på den gamla festivalcampingen å den andra utgör ”extremerna”, vilket i det här fallet innebär 500 meter från det centrala området.

– Det finns så otroligt många cuper, och det är flera som arrangeras samma helg, så då är det skitviktigt att vi är bra och just närheten är ju vår stora grej. Här är allt extremt koncentrerat.

I det hittar vi också en av nyheterna i år då campingplanerna har utökats från tre till fyra planer. Istället har den lilla planen allra närmast Solvik tagits bort ur ekvationen den här gången.

Planerna i sig är också en stor del av upplevelsen och Holgersson kan lova bättre planer än någonsin.

– De ser bättre ut än någonsin. Råsunda och campingplanerna har aldrig varit så bra som de är nu. Sedan får vi se vad vädret har att bjuda på, men vi har bra förutsättningar att genomföra cupen på ett bra sätt även om det skulle bli regn, med konstgräsplanerna och grönområdet, som är extremt väldränerat.

Finputsning

Det pågår en intensiv aktivitet på Vik nu under de sista dagarna innan cupen officiellt slår upp portarna på fredag morgon. Lite drygt 500 funktionärer står redo för att få allt att löpa felfritt och då tillkommer ändå ett gäng ideella krafter i de andra föreningarna som hjälper till runt cupen, inte minst med boende och logi runt om i kommunen.

– Det är färre lag i år än ifjol, men vi har fler lag som ska ha boende i år. Det är där vi har den stora begränsningen. Det skulle säkert gå att bygga upp tillfälliga boenden, men vi har inte obegränsat med resurser heller och det är inget vi fokuserar på just nu. Att ha ungefär 200 lag är en väldigt bra nivå för oss för att kunna genomföra cupen på ett väldigt bra sätt.

– Sett till intresset kunde vi ha tagit emot 250 lag, och vi kunde nog ha haft en helt egen cup bara för P04 där vi haft en kilometerlång kö, men nu blev det så här. Det är svårt att få in reservlag med så här kort varsel.

Återbuden skapade också en hel del extrajobb, då det påverkar gruppindelning och spelschema i flera nivåer.

– Lottningsgruppen har fått ta mer än ett omtag.

Gruppen har dock löst knutarna så förhoppningsvis ska jättearrangemanget, med i nuläget 539 inplanerade matcher under tre dagar, löpa lika friktionsfritt som det brukar.

Inom gångavstånd

En stor del i det, och i attraktionskraften, är ju att arrangerande Arvika Fotboll kan locka med att ha samtliga planer inom gångavstånd – där Viksgården å ena sidan och planerna på den gamla festivalcampingen å den andra utgör ”extremerna”, vilket i det här fallet innebär 500 meter från det centrala området.

– Det finns så otroligt många cuper, och det är flera som arrangeras samma helg, så då är det skitviktigt att vi är bra och just närheten är ju vår stora grej. Här är allt extremt koncentrerat.

I det hittar vi också en av nyheterna i år då campingplanerna har utökats från tre till fyra planer. Istället har den lilla planen allra närmast Solvik tagits bort ur ekvationen den här gången.

Planerna i sig är också en stor del av upplevelsen och Holgersson kan lova bättre planer än någonsin.

– De ser bättre ut än någonsin. Råsunda och campingplanerna har aldrig varit så bra som de är nu. Sedan får vi se vad vädret har att bjuda på, men vi har bra förutsättningar att genomföra cupen på ett bra sätt även om det skulle bli regn, med konstgräsplanerna och grönområdet, som är extremt väldränerat.

Finputsning

Det pågår en intensiv aktivitet på Vik nu under de sista dagarna innan cupen officiellt slår upp portarna på fredag morgon. Lite drygt 500 funktionärer står redo för att få allt att löpa felfritt och då tillkommer ändå ett gäng ideella krafter i de andra föreningarna som hjälper till runt cupen, inte minst med boende och logi runt om i kommunen.

– Det är färre lag i år än ifjol, men vi har fler lag som ska ha boende i år. Det är där vi har den stora begränsningen. Det skulle säkert gå att bygga upp tillfälliga boenden, men vi har inte obegränsat med resurser heller och det är inget vi fokuserar på just nu. Att ha ungefär 200 lag är en väldigt bra nivå för oss för att kunna genomföra cupen på ett väldigt bra sätt.