2016-05-31 16:18

2016-05-31 16:18

Svenskt rekord av Solör Stegg

SUNDSVALL

Kenneth Larsson gjorde den långa resan från Koppom till Sundsvall för att starta med Solör Stegg. Han gjorde inte resan förgäves utan det blev seger på ett nytt svenskt rekord.

 

Måndagens lunchtävlingar skulle ha körts på Hagmyren, men ett intensivt regnande över Hudiksvall gjorde banan otjänlig och tävlingarna flyttades till Bergsåker i Sundsvall.

Den banan var i desto bättre skick för det gick undan värre när Solör Stegg och Kenneth Larsson hade uppvisning i V4-3.

Solör Stegg var snabbt i ledningen trots ett tillägg och efter ett stenhårt tempo hela vägen blev segern lätt på tiden 23,0/2 660 meter. Det är en förbättring av det svenska rekordet för utlandsfödda kallblod över lång distans och voltstart med två tiondelar. Det gamla rekordet hade Solör Stegg själv från en V75-seger ifjol.

Bestämmer själv

– Han har varit bra i ordning men han har haft två dåliga lopp på slutet. Nu var han bra igen. Det är Solör Stegg som bestämmer tempot i loppet men han är stark. Det är dåligt med lopp för honom i Sverige så vi får resa långt men han tävlar bättre i Sverige än i Norge. Det här var jätteroligt, sa Kenneth Larsson efter loppet.

 

Måndagens lunchtävlingar skulle ha körts på Hagmyren, men ett intensivt regnande över Hudiksvall gjorde banan otjänlig och tävlingarna flyttades till Bergsåker i Sundsvall.

Den banan var i desto bättre skick för det gick undan värre när Solör Stegg och Kenneth Larsson hade uppvisning i V4-3.

Solör Stegg var snabbt i ledningen trots ett tillägg och efter ett stenhårt tempo hela vägen blev segern lätt på tiden 23,0/2 660 meter. Det är en förbättring av det svenska rekordet för utlandsfödda kallblod över lång distans och voltstart med två tiondelar. Det gamla rekordet hade Solör Stegg själv från en V75-seger ifjol.

Bestämmer själv

– Han har varit bra i ordning men han har haft två dåliga lopp på slutet. Nu var han bra igen. Det är Solör Stegg som bestämmer tempot i loppet men han är stark. Det är dåligt med lopp för honom i Sverige så vi får resa långt men han tävlar bättre i Sverige än i Norge. Det här var jätteroligt, sa Kenneth Larsson efter loppet.