2016-05-31 14:20

2016-05-31 14:20

Simon har farten för att utmana de bästa

LYDDEN HILL: Rallycross

Simon Olofsson visade med besked att han tagit ytterligare ett steg i karriären när han återigen fick ta klivet upp på prispallen, i helgens VM-deltävling i RX Lites.

Nu blev det en tredjeplats för SMK Eda-föraren, men farten fanns definitivt för en plats ännu högre upp.

– Men jag plockade många poäng till totalen, så vi får vara nöjda, konstaterade Simon, som vann sin semifinal och därmed fick näst bästa startspår i finalen.

En finalstart som han tog klockrent – men ut ur den första svängen var det ändå mästerskapsledande Cyril Raymond som kom ut i ledning.

– Den har blivit omtalad har jag hört. Jag vet att jag tog starten och att jag lade mig på innern så att ingen skulle ta sig förbi. Jag kunde inte riktigt förstå hur han kom ut före mig – men nu när jag sett bilderna så insåg jag ju att han var helt utanför banmarkeringarna och körde.

Raymond klarade sig dock utan bestraffningar från domarna och istället var det Simon som blev den stora förloraren.

– Jag ville inte lägga in någon protest. Det är domarna som ska sköta det där och nu gjorde de inte något åt det.

Fick försvara

En uttryckt Simon fick istället för en klar ledning fullt upp att försvara andraplatsen. Något som han gjorde bra, tills han valde att ta alternativspåret på det fjärde varvet. I och med det så hamnade han i trafik bakom långsammare bilar och tappade till Thomas Bryntesson som fick fritt fram när han tog sin sväng på alternativen.

I mål blev det en tredjeplats, bakom nämnda Raymond och Bryntesson – vilka också toppar VM-tabellen totalt.

Simon ligger i och med den här helgen på fjärde plats totalt, två poäng efter trean Joachim Hvaal.

Nu blev det en tredjeplats för SMK Eda-föraren, men farten fanns definitivt för en plats ännu högre upp.

– Men jag plockade många poäng till totalen, så vi får vara nöjda, konstaterade Simon, som vann sin semifinal och därmed fick näst bästa startspår i finalen.

En finalstart som han tog klockrent – men ut ur den första svängen var det ändå mästerskapsledande Cyril Raymond som kom ut i ledning.

– Den har blivit omtalad har jag hört. Jag vet att jag tog starten och att jag lade mig på innern så att ingen skulle ta sig förbi. Jag kunde inte riktigt förstå hur han kom ut före mig – men nu när jag sett bilderna så insåg jag ju att han var helt utanför banmarkeringarna och körde.

Raymond klarade sig dock utan bestraffningar från domarna och istället var det Simon som blev den stora förloraren.

– Jag ville inte lägga in någon protest. Det är domarna som ska sköta det där och nu gjorde de inte något åt det.

Fick försvara

En uttryckt Simon fick istället för en klar ledning fullt upp att försvara andraplatsen. Något som han gjorde bra, tills han valde att ta alternativspåret på det fjärde varvet. I och med det så hamnade han i trafik bakom långsammare bilar och tappade till Thomas Bryntesson som fick fritt fram när han tog sin sväng på alternativen.

I mål blev det en tredjeplats, bakom nämnda Raymond och Bryntesson – vilka också toppar VM-tabellen totalt.

Simon ligger i och med den här helgen på fjärde plats totalt, två poäng efter trean Joachim Hvaal.