2016-05-31 16:19

2016-05-31 16:19

Markus tolva i Kegel Aalborg International

ÅLBORG: Bowling

BK Jösses Markus Jansson slutade på tolfte plats helgens Europatourtävling i Ålborg.
– Det var inte tillräckligt högt upp i resultatlistan för att jag ska vara helt nöjd, säger Markus.

Två Jössespelare tog sig till finalspelet i årets upplaga av Kegel Aalborg International: Kristian Persson, som var 18:e i kvalet med 1354 poäng, och Markus Jansson, som var kvalfyra med 1399 poäng.

– Det gick bra ett tag, säger Markus Jansson om sin insats i den sjätte deltävlingen i årets Europatour i bowling.

Kvalresultatet innebar att Markus fick kliva in i finalspelets tredje steg, och där inledde han med fyra bra serier.

– Sedan hamnade jag på ett banpar där många hade problem, och det fick jag också. Den banan ”släppte” mer till höger än de andra. Jag hade 172 poäng där, och det har man inte råd med om man ska gå vidare, konstaterar Markus, som till slut fick ihop 1262 poäng på sina sex finalserier – och därmed missade det fjärde och sista finalsteget, där åtta spelare gjorde upp om topplaceringarna, med 25 poängs marginal.

1262 poäng placerade Markus som tolva i tredje finalsteget, och i tävlingen, och även om slutplaceringen inte riktigt blev lika bra som Markus hade hoppats på så gav tävlingen som helhet en del positiva besked.

30 tourpoäng

– Spelet blev lite bättre hela tiden tycker jag, så nu kanske det är på gång igen, säger Markus, som säkrade 30 tourpoäng via tolfteplatsen i Ålborg, och ligger nu på 14:e plats i årets Europatour med sina 163 poäng.

Säfflesonen Kristian Persson fick med sig 26 tourpoäng hem från Ålborg och ligger nu 69:a totalt med sina 34 poäng.

I söndagens finalspel fick Kristian kliva in i andra steget, och tog sig där vidare som sjua med 857 poäng över fyra serier.

I tredje steget fick han ihop 1195 på sina sex serier, vilket räckte till en 15:e plats.

Segrare i Ålborg blev till slut Team Clans Peter Hellström, och sällskap på prispallen fick han av Team Pergamons finländske stjärna Osku Palermaa, som slutade tvåa, och norrmannen Glenn Morten Pedersen, som slutade trea.

Två Jössespelare tog sig till finalspelet i årets upplaga av Kegel Aalborg International: Kristian Persson, som var 18:e i kvalet med 1354 poäng, och Markus Jansson, som var kvalfyra med 1399 poäng.

– Det gick bra ett tag, säger Markus Jansson om sin insats i den sjätte deltävlingen i årets Europatour i bowling.

Kvalresultatet innebar att Markus fick kliva in i finalspelets tredje steg, och där inledde han med fyra bra serier.

– Sedan hamnade jag på ett banpar där många hade problem, och det fick jag också. Den banan ”släppte” mer till höger än de andra. Jag hade 172 poäng där, och det har man inte råd med om man ska gå vidare, konstaterar Markus, som till slut fick ihop 1262 poäng på sina sex finalserier – och därmed missade det fjärde och sista finalsteget, där åtta spelare gjorde upp om topplaceringarna, med 25 poängs marginal.

1262 poäng placerade Markus som tolva i tredje finalsteget, och i tävlingen, och även om slutplaceringen inte riktigt blev lika bra som Markus hade hoppats på så gav tävlingen som helhet en del positiva besked.

30 tourpoäng

– Spelet blev lite bättre hela tiden tycker jag, så nu kanske det är på gång igen, säger Markus, som säkrade 30 tourpoäng via tolfteplatsen i Ålborg, och ligger nu på 14:e plats i årets Europatour med sina 163 poäng.

Säfflesonen Kristian Persson fick med sig 26 tourpoäng hem från Ålborg och ligger nu 69:a totalt med sina 34 poäng.

I söndagens finalspel fick Kristian kliva in i andra steget, och tog sig där vidare som sjua med 857 poäng över fyra serier.

I tredje steget fick han ihop 1195 på sina sex serier, vilket räckte till en 15:e plats.

Segrare i Ålborg blev till slut Team Clans Peter Hellström, och sällskap på prispallen fick han av Team Pergamons finländske stjärna Osku Palermaa, som slutade tvåa, och norrmannen Glenn Morten Pedersen, som slutade trea.