2016-05-30 14:42

2016-05-31 09:51

Rekordmånga i Knattejoggen

ARVIKA: Löpning

Att det ska vara svårt att få barn att röra sig var svårt att tro för den som befann sig i stadsparken i Arvika i lördags. I Knattejoggen, i Korpens regi, var det nämligen inte någon brist på barn med mycket spring i benen.

– Det var helt otroligt, konstaterade en mycket nöjd Jimmy Hjalmarsson på Korpen Arvika-Eda, som räknade in inte mindre än 235 barn till start.

En siffra som var nästan en fördubbling jämfört med fjolåret – och en rejäl putsning av det gamla deltagarrekordet.

– Det gamla rekordet var på 150 barn, för fem år sedan, förklarar Jimmy, som till stor del tillskriver en lyckad marknadsföring på sociala medier intresset och framgången.

Barnen fick ge sig i kast med tre olika banor, beroende på vilken åldersgrupp man tillhörde. Allra flest barn var det i den yngsta gruppen, 3-6 år, där ett formidabelt ”hav” av barn gav sig i kast med en slinga på 350 meter. ”Mellangruppen”, barn mellan 6-8 år, sprang den dubbla distansen, medan de allra äldsta, 9-12 år, även hann med en slinga ute på Sågudden för en sträcka på summa summarum 1500 meter.

– Vi hade lite annorlunda banor i år. Det var roligt att kunna variera lite, och så försökte vi komma bort från vattnet, fortsatte Hjalmarsson.

Ludvig imponerade

I den äldsta klassen blev det en imponerande seger för Arvika Friidrotts Ludvig Eriksson, som lekande lätt hanterade både distansen och konkurrensen – trots att han faktiskt hörde till de allra yngsta i klassen.

– Det var en lagom bana. Jag försökte köra max hela tiden, konstaterade Ludvig. En lyckad strategi skulle det visa sig och som dessutom inte verkade kosta på alltför mycket. Ludvig avgjorde med ett ryck på den långa rakan längs med Kattviken, innan avstickaren ut på Sågudden.

– Jag låg tvåa ett tag, men sedan var jag etta hela vägen.

– Det var helt otroligt, konstaterade en mycket nöjd Jimmy Hjalmarsson på Korpen Arvika-Eda, som räknade in inte mindre än 235 barn till start.

En siffra som var nästan en fördubbling jämfört med fjolåret – och en rejäl putsning av det gamla deltagarrekordet.

– Det gamla rekordet var på 150 barn, för fem år sedan, förklarar Jimmy, som till stor del tillskriver en lyckad marknadsföring på sociala medier intresset och framgången.

Barnen fick ge sig i kast med tre olika banor, beroende på vilken åldersgrupp man tillhörde. Allra flest barn var det i den yngsta gruppen, 3-6 år, där ett formidabelt ”hav” av barn gav sig i kast med en slinga på 350 meter. ”Mellangruppen”, barn mellan 6-8 år, sprang den dubbla distansen, medan de allra äldsta, 9-12 år, även hann med en slinga ute på Sågudden för en sträcka på summa summarum 1500 meter.

– Vi hade lite annorlunda banor i år. Det var roligt att kunna variera lite, och så försökte vi komma bort från vattnet, fortsatte Hjalmarsson.

Ludvig imponerade

I den äldsta klassen blev det en imponerande seger för Arvika Friidrotts Ludvig Eriksson, som lekande lätt hanterade både distansen och konkurrensen – trots att han faktiskt hörde till de allra yngsta i klassen.

– Det var en lagom bana. Jag försökte köra max hela tiden, konstaterade Ludvig. En lyckad strategi skulle det visa sig och som dessutom inte verkade kosta på alltför mycket. Ludvig avgjorde med ett ryck på den långa rakan längs med Kattviken, innan avstickaren ut på Sågudden.

– Jag låg tvåa ett tag, men sedan var jag etta hela vägen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.