2016-05-22 19:32

2016-05-22 19:32

Bra laginsats räckte i en timme

ÖLME: Fotboll

Ås/Åmotfors stod inför en tuff utmaning på lördagen då man gästade seriefavoriten Ölme på bortaplan. Tränare Sten-Åke ”Stenis” Westby hade matchplanen spikad och den höll mer än väl i en timme då man stängde ned hemmalaget på ett bra sätt.

– Vi gör en fruktansvärt bra laginsats, sedan orkar vi inte riktigt hela vägen utan blir för långa i laget och till slut straffar de oss, kommenterar Stenis.

Ölme styrde matchen med mycket bollinnehav och försökte överbelasta med spelare på framförallt vänsterkanten men Ås/Åmotfors hade gjort sin läxa och stod emot. Däremot var det ett uddlöst Ås/Åmotfors där ensamma forwarden Milan Krivokapic bara lyckades skapa lite halvchanser.

– Vi blir för tunna och Milan får jobba mycket på egen hand, de blir några halvchanser, mer är det inte.

Till slut kom Ölmes segermål med tolv minuter kvar av matchen och Ås/Åmotfors orkade inte mobilisera någon värre anstormning även om man kom till en bra målchans i matchens slutskede men utdelningen uteblev.

– Helt rättvis seger, inget att säga något om. Ölme är bollskickliga och med en sådan spelare som tidigare KBK liraren Jörgen Linder i laget blir man bra. Sådana spelare hämtar man ju inte ur buskarna i Ås direkt, skojar Stenis som gläds åt insatsen trots uteblivna poäng.

Extra beröm utgår till backarna Ola Kaspersson och Tommy Karlsson som gör felfria insatser.

– Vi gör en fruktansvärt bra laginsats, sedan orkar vi inte riktigt hela vägen utan blir för långa i laget och till slut straffar de oss, kommenterar Stenis.

Ölme styrde matchen med mycket bollinnehav och försökte överbelasta med spelare på framförallt vänsterkanten men Ås/Åmotfors hade gjort sin läxa och stod emot. Däremot var det ett uddlöst Ås/Åmotfors där ensamma forwarden Milan Krivokapic bara lyckades skapa lite halvchanser.

– Vi blir för tunna och Milan får jobba mycket på egen hand, de blir några halvchanser, mer är det inte.

Till slut kom Ölmes segermål med tolv minuter kvar av matchen och Ås/Åmotfors orkade inte mobilisera någon värre anstormning även om man kom till en bra målchans i matchens slutskede men utdelningen uteblev.

– Helt rättvis seger, inget att säga något om. Ölme är bollskickliga och med en sådan spelare som tidigare KBK liraren Jörgen Linder i laget blir man bra. Sådana spelare hämtar man ju inte ur buskarna i Ås direkt, skojar Stenis som gläds åt insatsen trots uteblivna poäng.

Extra beröm utgår till backarna Ola Kaspersson och Tommy Karlsson som gör felfria insatser.

  • Roger Nilsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.