2016-05-20 06:00

2016-05-20 06:46

Många anmälda till premiär

RACKSTAD

Nu till helgen är det dags för tävlingspremiär för året på Westombanan i Rackstad, strax utanför Arvika, då folkracetävlingen Westomfestivalen står på programmet – vilket också kan ses lite som ett genrep inför RallyX Nordic som går av stapeln i Arvika om två veckor.

Och det ser, minst sagt, lovande ut när det gäller antalet startande.

– Vi har 145 anmälda nu, det är väldigt bra, så mycket har det inte varit på väldigt länge. På det glada 90-talet brukade vi ha lite fler, men det är ett tag sen, konstaterar Team Westoms Conny Nilsson, som har svårt att hitta några riktiga favoriter bland de hittills anmälda:

– Det är lite svårtippat i år, vi har lite fler utifrån som vi inte känner till, det kan bli vad som helst. Men hemmaåkaren Christoffer Engström är alltid farlig, och i juniorklassen är Jim Jansson, Säffle, en av favoriterna. I Dam/Veteran tror jag det blir en dam som vinner.

Tävlingen genomförs i dagarna två, med tre kvalomgångar på lördag och två kvalomgångar samt finaler på söndag.

Och det ser, minst sagt, lovande ut när det gäller antalet startande.

– Vi har 145 anmälda nu, det är väldigt bra, så mycket har det inte varit på väldigt länge. På det glada 90-talet brukade vi ha lite fler, men det är ett tag sen, konstaterar Team Westoms Conny Nilsson, som har svårt att hitta några riktiga favoriter bland de hittills anmälda:

– Det är lite svårtippat i år, vi har lite fler utifrån som vi inte känner till, det kan bli vad som helst. Men hemmaåkaren Christoffer Engström är alltid farlig, och i juniorklassen är Jim Jansson, Säffle, en av favoriterna. I Dam/Veteran tror jag det blir en dam som vinner.

Tävlingen genomförs i dagarna två, med tre kvalomgångar på lördag och två kvalomgångar samt finaler på söndag.