2016-05-20 06:00

2016-05-20 06:47

Fortsatt full pott hemma för Örnen

CHARLOTTENBERG: Fotboll

Örnen har inlett seriespelet i herrfemman på bästa tänkbara vad gäller spelet på hemmaplan, med tre segrar på tre försök så här långt.
Den senaste i raden kom i västderbyt mot Värmskog, som spelades under onsdagskvällen på Örnvallen, då man vann med 3-1.

– Ja, med mersmak. Jag tycker det var bra, vi spelade bra i första halvlek, vi rullar boll, så jag är i stort sett nöjd. Vi var närmare fem än de var två, tycker Örnentränaren Vidar Repshus efter derbysegern mot nykomlingen Värmskog i division V.

Hemmalaget började matchen bäst, och får också utdelning efter 20 minuter när Arvid Ränkeskog spräcker nollan med ett skott som ställer Mikael Andersson i Värmskogsmålet, då bollen träffar spelare på vägen och helt ändrar riktning.

Omdiskuterad

Bara fåtalet minuter senare tilldöms Örnen också en något omdiskuterad straff, vilken Martin Portén utnyttjar på bästa sätt och då han säkert slår in halvtidsresultatet 2-0.

– Det studsar lite vår väg på första målet, men vi hade ju två-tre målchanser till som vi kunde göra mål på, så det var ändå rättvist. Sen får vi kanske en billig straff, det kan vi ju diskutera, men sen har vi en två-tre målchanser till, säger Vidar.

I andra halvlek fortsätter hemmalaget skapa målchanser, och gör följaktligen också 3-0 dryga kvarten in genom Erik Peterson.

Värmskog fick dock in ett tröstmål i slutminuterna av matchen, då Fredrik Olsson Nordling drog på ett långskott som seglade ända in i mål, men mer spännande än så blev det inte.

Örnen tog därmed sin tredje hemmaseger på tre försök och ligger nu tvåa i herrfemman-tabellen.

– I paus är vi eniga om att vi ska låta bollen gå ännu fortare. Det gick väl inte riktigt som vi hade hoppats, men vi hade ju många målchanser i andra också, jag tycker vi styr spelet, säger Repshus och fortsätter:

– Vi är nöjda med matchen. Vi släppte in ett mål, det tycker jag inte om, men det är första målet vi har släppt in på hemmaplan. Vi har gjort 21 mål och släppt in fyra totalt, så det tycker vi är bra.

Är besviken

Mindre nöjd denna kväll var dock Värmskogstränaren Conny Carlsson:

– I början är det väldigt jämnt, vi har en del och de har en del och så får de en liten ”tå-touch” som går in i mål, så får de ett straffmål efteråt. Det är klart att de växer med det och våra undrar vad som händer, säger Conny.

– Det är tråkigt är det, jag är lite besviken, jag trodde faktiskt vi skulle kunna ta en poäng, minst, det kändes så i början. Men man måste ha marginalerna med sig, annars går det inte.

Extra beröm i hemmalaget utgår främst till ”planens gigant” Carl Jaller, men också målskytten Arvid Ränkeskog, medan man i Värmskog ger extra ros till målvakten Mikael Andersson.

– Ja, med mersmak. Jag tycker det var bra, vi spelade bra i första halvlek, vi rullar boll, så jag är i stort sett nöjd. Vi var närmare fem än de var två, tycker Örnentränaren Vidar Repshus efter derbysegern mot nykomlingen Värmskog i division V.

Hemmalaget började matchen bäst, och får också utdelning efter 20 minuter när Arvid Ränkeskog spräcker nollan med ett skott som ställer Mikael Andersson i Värmskogsmålet, då bollen träffar spelare på vägen och helt ändrar riktning.

Omdiskuterad

Bara fåtalet minuter senare tilldöms Örnen också en något omdiskuterad straff, vilken Martin Portén utnyttjar på bästa sätt och då han säkert slår in halvtidsresultatet 2-0.

– Det studsar lite vår väg på första målet, men vi hade ju två-tre målchanser till som vi kunde göra mål på, så det var ändå rättvist. Sen får vi kanske en billig straff, det kan vi ju diskutera, men sen har vi en två-tre målchanser till, säger Vidar.

I andra halvlek fortsätter hemmalaget skapa målchanser, och gör följaktligen också 3-0 dryga kvarten in genom Erik Peterson.

Värmskog fick dock in ett tröstmål i slutminuterna av matchen, då Fredrik Olsson Nordling drog på ett långskott som seglade ända in i mål, men mer spännande än så blev det inte.

Örnen tog därmed sin tredje hemmaseger på tre försök och ligger nu tvåa i herrfemman-tabellen.

– I paus är vi eniga om att vi ska låta bollen gå ännu fortare. Det gick väl inte riktigt som vi hade hoppats, men vi hade ju många målchanser i andra också, jag tycker vi styr spelet, säger Repshus och fortsätter:

– Vi är nöjda med matchen. Vi släppte in ett mål, det tycker jag inte om, men det är första målet vi har släppt in på hemmaplan. Vi har gjort 21 mål och släppt in fyra totalt, så det tycker vi är bra.

Är besviken

Mindre nöjd denna kväll var dock Värmskogstränaren Conny Carlsson:

– I början är det väldigt jämnt, vi har en del och de har en del och så får de en liten ”tå-touch” som går in i mål, så får de ett straffmål efteråt. Det är klart att de växer med det och våra undrar vad som händer, säger Conny.

– Det är tråkigt är det, jag är lite besviken, jag trodde faktiskt vi skulle kunna ta en poäng, minst, det kändes så i början. Men man måste ha marginalerna med sig, annars går det inte.

Extra beröm i hemmalaget utgår främst till ”planens gigant” Carl Jaller, men också målskytten Arvid Ränkeskog, medan man i Värmskog ger extra ros till målvakten Mikael Andersson.