2016-05-13 06:00

2016-05-13 06:00

Drömvärvning klar för Arvika

ARVIKA: Bordtennis

Lagbygget för kommande säsong ångar på med hastigheten av ett godståg och Arvika Bordtennisklubb har nu kommit överens med ytterligare två spelare.
Nora Bagner Nilsen fortsätter och hon kommer att få sällskap av en av Sveriges absolut bästa spelare – i form av fjolårets svenska mästarinna, Jennifer Jonsson.

– Jennifer har spelat i seniorlandslaget i sex år, har sex SM-guld i singel, 28 SM-medaljer totalt och har representerat Sverige på fyra EM och fyra VM, berättar Arvikatränaren Andreas Wirén, som av förklarliga skäl är helnöjd med det här förvärvet – som faktiskt hörde av sig själv och förklarade sitt intresse för Arvika.

– Jag har funderat ett tag på att spela i Pingisligan nästa säsong. I år har jag bara spelat i Frankrike, och lite i Spanien och Norge. Nu när det blir åtta lag istället för 16 så blir det en jämnare och bättre nivå, förklarar Jennifer, som tyckte Arvika var det intressantaste alternativet.

– Jag kollade på vad som kunde passa mig. Arvika verkade ha ett bra lag, med unga och utvecklingsbara spelare, och jag testade att höra av mig till dem och fråga om de var intresserade.

Det var de – och i och med hennes och Noras namnteckningar kommer västvärmländskorna att ha ett slagkraftigt lag från start till hösten.

Drömvärvning

OS-klara Li Fen och Matilda Ekholm sticker ut i Sverigerankingen, men Jennifer är med i skiktet precis bakom dem.

– Att få en svensk spelare som är så bra, och bara 22 år, är en riktig drömvärvning för oss. Med den rutinen hon har från spel i Frankrike och Spanien så kan det här ge väldigt mycket, konstaterar Wirén.

Jennifer fortsätter att spela för Norrtull i individuella sammanhang, men då de inte har något damlag i seriespel föll valet på Arvika.

– Hon visste att vi skött det bra med tidigare spelare, vi kände henne sedan tidigare och hon visste att hon kommer att få spela mycket för oss. Hon är vår etta som det är nu och det är också viktigt för henne, fortsätter Andreas.

– Jag har som ambition att vinna så mycket som möjligt. Det är svårt att säga på förhand hur det kommer att gå i serien, då det inte är klart vilka de andra kommer att ha i sina lag, men jag hoppas att det ska gå så bra som möjligt för mig och för laget, och att alla ska utvecklas under säsongen, säger Jennifer, som kommer att fortsätta att spela seriespel i Frankrike även nästa säsong.

Nora valde Arvika

Nora Bagner Nilsens klartecken fullbordar dessutom en minst sagt lyckad vecka för Arvika.

– Nora hade erbjudande från två andra svenska klubbar, två bättre erbjudanden än vad vi kunde ge, men hon ville spela för oss. Det är jätteviktigt för oss att hon fortsätter. Hon har varit med ett år och vet hur vi kör och sköter allt, och då är det lättare om det kommer in några nya, om vi har en stomme kvar. Dessutom har Nora en helt annan spelstil än de andra och det känns väldigt bra att ha henne i laget, säger Andreas.

Än så länge lämnar Andreas öppet för ett femte namn.

– Vi vill ha en spelare till, men vi avvaktar lite där. I och med att det bara är åtta lag i Ligan till hösten så kommer det att vara tuffa matcher hela tiden.

Lite längre fram lämnar man också dörren öppen för en återkomst för vårens succéspelare, Li Jiaqi.

– Det finns en liten öppning för att hon kan komma tillbaka. Hade vi haft Li och Jennifer i laget i år så hade vi vunnit SM-guldet, det är jag helt säker på.

– Jennifer har spelat i seniorlandslaget i sex år, har sex SM-guld i singel, 28 SM-medaljer totalt och har representerat Sverige på fyra EM och fyra VM, berättar Arvikatränaren Andreas Wirén, som av förklarliga skäl är helnöjd med det här förvärvet – som faktiskt hörde av sig själv och förklarade sitt intresse för Arvika.

– Jag har funderat ett tag på att spela i Pingisligan nästa säsong. I år har jag bara spelat i Frankrike, och lite i Spanien och Norge. Nu när det blir åtta lag istället för 16 så blir det en jämnare och bättre nivå, förklarar Jennifer, som tyckte Arvika var det intressantaste alternativet.

– Jag kollade på vad som kunde passa mig. Arvika verkade ha ett bra lag, med unga och utvecklingsbara spelare, och jag testade att höra av mig till dem och fråga om de var intresserade.

Det var de – och i och med hennes och Noras namnteckningar kommer västvärmländskorna att ha ett slagkraftigt lag från start till hösten.

Drömvärvning

OS-klara Li Fen och Matilda Ekholm sticker ut i Sverigerankingen, men Jennifer är med i skiktet precis bakom dem.

– Att få en svensk spelare som är så bra, och bara 22 år, är en riktig drömvärvning för oss. Med den rutinen hon har från spel i Frankrike och Spanien så kan det här ge väldigt mycket, konstaterar Wirén.

Jennifer fortsätter att spela för Norrtull i individuella sammanhang, men då de inte har något damlag i seriespel föll valet på Arvika.

– Hon visste att vi skött det bra med tidigare spelare, vi kände henne sedan tidigare och hon visste att hon kommer att få spela mycket för oss. Hon är vår etta som det är nu och det är också viktigt för henne, fortsätter Andreas.

– Jag har som ambition att vinna så mycket som möjligt. Det är svårt att säga på förhand hur det kommer att gå i serien, då det inte är klart vilka de andra kommer att ha i sina lag, men jag hoppas att det ska gå så bra som möjligt för mig och för laget, och att alla ska utvecklas under säsongen, säger Jennifer, som kommer att fortsätta att spela seriespel i Frankrike även nästa säsong.

Nora valde Arvika

Nora Bagner Nilsens klartecken fullbordar dessutom en minst sagt lyckad vecka för Arvika.

– Nora hade erbjudande från två andra svenska klubbar, två bättre erbjudanden än vad vi kunde ge, men hon ville spela för oss. Det är jätteviktigt för oss att hon fortsätter. Hon har varit med ett år och vet hur vi kör och sköter allt, och då är det lättare om det kommer in några nya, om vi har en stomme kvar. Dessutom har Nora en helt annan spelstil än de andra och det känns väldigt bra att ha henne i laget, säger Andreas.

Än så länge lämnar Andreas öppet för ett femte namn.

– Vi vill ha en spelare till, men vi avvaktar lite där. I och med att det bara är åtta lag i Ligan till hösten så kommer det att vara tuffa matcher hela tiden.

Lite längre fram lämnar man också dörren öppen för en återkomst för vårens succéspelare, Li Jiaqi.

– Det finns en liten öppning för att hon kan komma tillbaka. Hade vi haft Li och Jennifer i laget i år så hade vi vunnit SM-guldet, det är jag helt säker på.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.