2016-05-10 16:48

2016-05-10 16:48

Tio miljoner ska ge friskare åkare

STOCKHOLM: Alpint

Det alpina landslaget spänner musklerna inför den kommande säsongen och går in med tio miljoner kronor för att nå fler framgångar – och få friskare åkare.

Det sistnämnda är lite extra intressant då Västvärmlands enda landslagsåkare, Matts Olsson, från Valfjället, just nu som bäst håller på att jobba sig tillbaka efter den knäskada som förstörde hela hans säsong.

Förbundet presenterade flera nyheter under tisdagens presskonferens och en var att man kommer att anställa ytterligare tio personer på ledarsidan, varav några kommer att återfinnas i ett rehabteam – under ledning av Jonas Enqvist, som får titeln ”athletic director”.

– Den stora skillnaden mot tidigare är att någon kommer att äga frågan. Det är svårt om man som skadad får vandra mellan läkare som opererar, läkare och olika sjukgymnaster, konstaterade den alpina chefen, Tommy Eliasson Winter.

Utöver det här kommer man också att lägga extra resurser på ett juniorlandslag och mer spetskompetens runt de två främsta träningsgrupperna.

En av de nya tränarna som tillkommer är fransmannen Jacques Theolier, som kommer att finnas med på herrsidan, och rankas som en av världens absolut främsta slalom- och storslalomtränare, och tidigare haft stora framgångar med det italienska och franska landslaget.

Satsningen har möjliggjorts genom att det alpina landslaget har lyckats teckna flera långsiktiga sponsringsavtal. Landslaget har också satt upp ett resultatmål för kommande vinter att man där ska ta sex medaljer på VM, som arrangeras i St Moritz.

Det sistnämnda är lite extra intressant då Västvärmlands enda landslagsåkare, Matts Olsson, från Valfjället, just nu som bäst håller på att jobba sig tillbaka efter den knäskada som förstörde hela hans säsong.

Förbundet presenterade flera nyheter under tisdagens presskonferens och en var att man kommer att anställa ytterligare tio personer på ledarsidan, varav några kommer att återfinnas i ett rehabteam – under ledning av Jonas Enqvist, som får titeln ”athletic director”.

– Den stora skillnaden mot tidigare är att någon kommer att äga frågan. Det är svårt om man som skadad får vandra mellan läkare som opererar, läkare och olika sjukgymnaster, konstaterade den alpina chefen, Tommy Eliasson Winter.

Utöver det här kommer man också att lägga extra resurser på ett juniorlandslag och mer spetskompetens runt de två främsta träningsgrupperna.

En av de nya tränarna som tillkommer är fransmannen Jacques Theolier, som kommer att finnas med på herrsidan, och rankas som en av världens absolut främsta slalom- och storslalomtränare, och tidigare haft stora framgångar med det italienska och franska landslaget.

Satsningen har möjliggjorts genom att det alpina landslaget har lyckats teckna flera långsiktiga sponsringsavtal. Landslaget har också satt upp ett resultatmål för kommande vinter att man där ska ta sex medaljer på VM, som arrangeras i St Moritz.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.