2016-05-06 06:00

2016-05-06 06:00

Två högklassiga nyförvärv på gång

ARVIKA: Alma och Alexandra klara för fortsättning

Arvika Bordtennisklubbs tjejer gjorde succé i Pingisligan i år och nu har arbetet inletts för att man ska kunna leverera på en fortsatt hög nivå även kommande säsong.

– Alexandra och Alma Rööse är klara för spel och sedan håller vi på att förhandla med Nora Bagner Nilsen, och ytterligare två spelare, konstaterar Arvikatränaren Andreas Wirén, som hoppas att allt ska vara i hamn i början av nästa vecka.

Nora, som fick mycket speltid under våren och inte minst i SM-slutspelet, är nära en fortsättning i klubben.

– Hon vill vara kvar och vi vill ha henne kvar. Det är bara småsaker som återstår att lösa.

På väg bort

Maja Haugen Gjelle och Kristin Eng ser dock ut att vara på väg bort från Arvika.

– Kristin kommer att börja plugga och med Maja vet vi inte riktigt hur det blir, men de kan bli aktuella som reserver.

Två på gång

Förstaalternativen just nu är två nya spelare på väg in.

– En av dem hör hemma i Sverigetoppen, har vunnit senior-SM och har även spelat utomlands i flera år, samtidigt som hon är ung och vill satsa, förklarar Andreas, som är optimistisk till att hon ska spela för Arvika.

– Det är bara lite småsaker vi behöver bli överens om. Ekonomiskt handlar det om väldigt små summor, mest om att hon egentligen inte ska gå minus på att spela med oss.

Spelare nummer två vid förhandlingsbordet kommer, inte helt oväntat, från Norge.

– Det är också en norsk landslagsspelare och som håller hög klass, fortsätter Andreas, som räknar med att man kan ställa ett starkt lag på benen till hösten.

Starkare lag

– Li Jiaqi var extremt bra, kanske bäst i hela ligan, men jag tror ändå att vi kan bli starkare som lag om allt faller på plats. Vi har unga tjejer och de utvecklas hela tiden och nu har vi också spelat ett år i ligan. Men vi vet också att det kommer bli extremt tufft då vi kommer att spela i Pingisligan A från start till hösten, med de åtta bästa lagen, och det är många av de klubbarna som spänner musklerna rejält och spenderar stora pengar.

Skriver Nora, och de två tilltänkta nyförvärven, på så kommer Arvika att ha fem spelare, men det utesluter inte att Jiaqi skulle kunna återvända nästa vår.

– Nej, den möjligheten finns. Vi var fem i år också, innan Li kom in. Vi får vara beredda på att det kan bli skador och alla tjejerna har ju landslagsuppdrag som det kan krocka med, så vi håller öppet för en sjätte spelare.

– Alexandra och Alma Rööse är klara för spel och sedan håller vi på att förhandla med Nora Bagner Nilsen, och ytterligare två spelare, konstaterar Arvikatränaren Andreas Wirén, som hoppas att allt ska vara i hamn i början av nästa vecka.

Nora, som fick mycket speltid under våren och inte minst i SM-slutspelet, är nära en fortsättning i klubben.

– Hon vill vara kvar och vi vill ha henne kvar. Det är bara småsaker som återstår att lösa.

På väg bort

Maja Haugen Gjelle och Kristin Eng ser dock ut att vara på väg bort från Arvika.

– Kristin kommer att börja plugga och med Maja vet vi inte riktigt hur det blir, men de kan bli aktuella som reserver.

Två på gång

Förstaalternativen just nu är två nya spelare på väg in.

– En av dem hör hemma i Sverigetoppen, har vunnit senior-SM och har även spelat utomlands i flera år, samtidigt som hon är ung och vill satsa, förklarar Andreas, som är optimistisk till att hon ska spela för Arvika.

– Det är bara lite småsaker vi behöver bli överens om. Ekonomiskt handlar det om väldigt små summor, mest om att hon egentligen inte ska gå minus på att spela med oss.

Spelare nummer två vid förhandlingsbordet kommer, inte helt oväntat, från Norge.

– Det är också en norsk landslagsspelare och som håller hög klass, fortsätter Andreas, som räknar med att man kan ställa ett starkt lag på benen till hösten.

Starkare lag

– Li Jiaqi var extremt bra, kanske bäst i hela ligan, men jag tror ändå att vi kan bli starkare som lag om allt faller på plats. Vi har unga tjejer och de utvecklas hela tiden och nu har vi också spelat ett år i ligan. Men vi vet också att det kommer bli extremt tufft då vi kommer att spela i Pingisligan A från start till hösten, med de åtta bästa lagen, och det är många av de klubbarna som spänner musklerna rejält och spenderar stora pengar.

Skriver Nora, och de två tilltänkta nyförvärven, på så kommer Arvika att ha fem spelare, men det utesluter inte att Jiaqi skulle kunna återvända nästa vår.

– Nej, den möjligheten finns. Vi var fem i år också, innan Li kom in. Vi får vara beredda på att det kan bli skador och alla tjejerna har ju landslagsuppdrag som det kan krocka med, så vi håller öppet för en sjätte spelare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.