2016-05-02 06:00

2016-05-02 06:00

Högdramatiskt i ny hemmaseger

CHARLOTTENBERG: Fotboll

”Mer än underbar”. Under fredagskvällen tog Ås/Åmotfors sin andra hemmaseger i herrfyran, då man tog emot Torsby på Gunnarsbyns konstgräs i Charlottenberg.
Men det kunde knappast ha blivit mer dramatiskt i slutet, då man i ledning med 1-0, på tilläggstid, fick en straff emot sig – som gästernas skytt drog utanför målet.

Ås/Åmotfors tog alltså en stark hemmaseger mot defensivt starka Torsby under fredagskvällen, och man gjorde det på ett ganska skönt sätt.

– Den var mer än underbar, det var spännande på slutet. Men det gäller att hålla sig lite lugn så man ser om de gör någonting, förändrar någonting. Vi klarade ju att hålla i hop det, och jag tror inte de gjorde någon förändring, säger Ås/Åmotforstränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby mycket lättat efter matchen.

Spännande var ordet. För det skulle dröja till den 55:e matchminuten innan det enda målet i matchen kom, då Petar Stanisic påpassligt höll sig framme och kunde trycka in 1-0.

Gästerna flyttade sedan upp laget och pressade på för en kvittering – vilken man också kom riktigt nära.

För precis i slutet, på tilläggstid, drogs en Torsbyspelare ner i hemmalagets straffområde, och de flesta trodde nog vid det ögonblicket att Ås/Åmotfors för andra matchen i rad skulle spela oavgjort.

Går fram med två

Men så blev det alltså inte. Straffläggaren la nämligen straffen utanför målet, till hemmalagets stora glädje.

– Första 20 är Torsby klasser bättre än vad vi är. Vi blev tryckta tillbaka och de får stå och trilla boll. Sen tycker jag vi jobbar oss in i matchen, resterande del av första är ganska jämn, berättar ”Stenis” och fortsätter:

– I andra halvlek gör vi en liten förändring, vi går fram med två forwards, och man kan ju inte säga att det är fel på det i dag. Det är ungefär lika som i första, bara att det är vi som är bättre första 20-25 minuterna. Och sen så gör vi det där målet, och då måste de fram, och de trycker och de trycker medan vi faller ner lite. Sen slutminuten, det blir ju inte bättre än så.

Och ensamma målskytten Petar Stanisic blir det nog heller inte så mycket bättre för, då han ju blev stor hjälte för hemmalaget med.

Tre viktiga poäng

– En jätteskön känsla. Tre nya poäng, det är det viktigaste, nu kan vi slappna av lite mer inför derbyt mot Arvika. Torsby är ett bra lag, så det här var tre viktiga poäng hemma för laget om vi ska kunna ligga fortsatt bra med i tabellen. Det var en jättetuff match, menar Petar, som är ny i Ås/Åmotfors den här säsongen:

– Jag trivs jättebra med laget. Det är bra spelare, bra kollektiv och en bra coach. Så jag känner mig lyckosam, säger den meriterade montegrinen, som närmast kommer från spel i division II med Nordvärmland.

Fredagens nya hemmaseger mot fjolårets fyra i division IV, Torsby, innebär att nykomlingen Ås/Åmotfors nu har vunnit båda sina hemmamatcher, samtidigt som man har tagit poäng i alla matcher utom premiären.

Med sju inspelade poäng och med en match mer spelad än resterande lag ligger man för närvarande på en fin andraplats i tabellen, efter ledande Ölme på nio poäng.

Nästa helg väntar alltså ett mycket prestigefullt derby borta mot Arvika på Solviksvallen.

Ås/Åmotfors tog alltså en stark hemmaseger mot defensivt starka Torsby under fredagskvällen, och man gjorde det på ett ganska skönt sätt.

– Den var mer än underbar, det var spännande på slutet. Men det gäller att hålla sig lite lugn så man ser om de gör någonting, förändrar någonting. Vi klarade ju att hålla i hop det, och jag tror inte de gjorde någon förändring, säger Ås/Åmotforstränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby mycket lättat efter matchen.

Spännande var ordet. För det skulle dröja till den 55:e matchminuten innan det enda målet i matchen kom, då Petar Stanisic påpassligt höll sig framme och kunde trycka in 1-0.

Gästerna flyttade sedan upp laget och pressade på för en kvittering – vilken man också kom riktigt nära.

För precis i slutet, på tilläggstid, drogs en Torsbyspelare ner i hemmalagets straffområde, och de flesta trodde nog vid det ögonblicket att Ås/Åmotfors för andra matchen i rad skulle spela oavgjort.

Går fram med två

Men så blev det alltså inte. Straffläggaren la nämligen straffen utanför målet, till hemmalagets stora glädje.

– Första 20 är Torsby klasser bättre än vad vi är. Vi blev tryckta tillbaka och de får stå och trilla boll. Sen tycker jag vi jobbar oss in i matchen, resterande del av första är ganska jämn, berättar ”Stenis” och fortsätter:

– I andra halvlek gör vi en liten förändring, vi går fram med två forwards, och man kan ju inte säga att det är fel på det i dag. Det är ungefär lika som i första, bara att det är vi som är bättre första 20-25 minuterna. Och sen så gör vi det där målet, och då måste de fram, och de trycker och de trycker medan vi faller ner lite. Sen slutminuten, det blir ju inte bättre än så.

Och ensamma målskytten Petar Stanisic blir det nog heller inte så mycket bättre för, då han ju blev stor hjälte för hemmalaget med.

Tre viktiga poäng

– En jätteskön känsla. Tre nya poäng, det är det viktigaste, nu kan vi slappna av lite mer inför derbyt mot Arvika. Torsby är ett bra lag, så det här var tre viktiga poäng hemma för laget om vi ska kunna ligga fortsatt bra med i tabellen. Det var en jättetuff match, menar Petar, som är ny i Ås/Åmotfors den här säsongen:

– Jag trivs jättebra med laget. Det är bra spelare, bra kollektiv och en bra coach. Så jag känner mig lyckosam, säger den meriterade montegrinen, som närmast kommer från spel i division II med Nordvärmland.

Fredagens nya hemmaseger mot fjolårets fyra i division IV, Torsby, innebär att nykomlingen Ås/Åmotfors nu har vunnit båda sina hemmamatcher, samtidigt som man har tagit poäng i alla matcher utom premiären.

Med sju inspelade poäng och med en match mer spelad än resterande lag ligger man för närvarande på en fin andraplats i tabellen, efter ledande Ölme på nio poäng.

Nästa helg väntar alltså ett mycket prestigefullt derby borta mot Arvika på Solviksvallen.