2016-05-02 06:00

2016-05-02 06:00

270 minuter utan Arvikamål

MUNKFORS: Fotboll

Arvikas säsongsinledning i herrfyran håller i sig, speldominans men målutdelningen uteblir och man står fortfarande mållösa efter 270 minuters spel.

Arvikas akilleshäl från försäsongen med mager utdelning i anfallsspelet visar sig än tydligare i serieinledningen då man trots spelövertag i matcherna fortfarande har en nolla i kolumnen för gjorda mål med tre omgångar spelade. Fredagens bortamatch mot Munkfors var inget undantag, hemmalaget gjorde 1-0 efter tio minuters spel i en situation där Arvikalägret trodde domaren stoppat spelet då en Arvikaspelare tillrättavisades men istället satte Munkfors bollen i djupled och tog ledningen.

– En riktig kalldusch men det är sådant som händer, kommenterar Arvikatränaren Peter Söderström.

Arvika tog över spelet rejält efter en rätt trevande och intetsägande inledning och radade upp chanser under sista 25 minuterna innan paus men såväl frilägen och skottchanser sågs smita utanför gång efter annan.

– Jag tror aldrig jag varit med om något liknande under min fotbollskarriär varken som aktiv eller ledare att styra matcherna och skapa såpass mycket utan att få någon utdelning, man lider med grabbarna.

Spelbilden höll i sig efter paus men Munkforsmålet klarade sig från påhälsning och när sedan hemmalaget fick sin första hörna straffades Arvika hårt.

– Jag tror bollen gick stolpe-ribba-stolpe in, det säger lite om läget vi är i just nu.

Efter 2-0 målet mattas Arvika och slutdelen blir avslagen där Munkfors även får ett billigt men betydelselöst 3-0 mål.

– Det ser bra ut spelmässigt och förr eller senare måste det ju lossna, nu väntar ett riktigt prestigemöte mot Ås/Åmotfors i nästa omgång. Man ska ju ha i åtanke att vi har ett ungt oerfaret lag i år men det är bara att fortsätta med den spelidén vi har.

Extra ros utdelas till avbytarna Marcus Ekholm och Abdullahi Mohamud som kom in och tog för sig.

Arvikas akilleshäl från försäsongen med mager utdelning i anfallsspelet visar sig än tydligare i serieinledningen då man trots spelövertag i matcherna fortfarande har en nolla i kolumnen för gjorda mål med tre omgångar spelade. Fredagens bortamatch mot Munkfors var inget undantag, hemmalaget gjorde 1-0 efter tio minuters spel i en situation där Arvikalägret trodde domaren stoppat spelet då en Arvikaspelare tillrättavisades men istället satte Munkfors bollen i djupled och tog ledningen.

– En riktig kalldusch men det är sådant som händer, kommenterar Arvikatränaren Peter Söderström.

Arvika tog över spelet rejält efter en rätt trevande och intetsägande inledning och radade upp chanser under sista 25 minuterna innan paus men såväl frilägen och skottchanser sågs smita utanför gång efter annan.

– Jag tror aldrig jag varit med om något liknande under min fotbollskarriär varken som aktiv eller ledare att styra matcherna och skapa såpass mycket utan att få någon utdelning, man lider med grabbarna.

Spelbilden höll i sig efter paus men Munkforsmålet klarade sig från påhälsning och när sedan hemmalaget fick sin första hörna straffades Arvika hårt.

– Jag tror bollen gick stolpe-ribba-stolpe in, det säger lite om läget vi är i just nu.

Efter 2-0 målet mattas Arvika och slutdelen blir avslagen där Munkfors även får ett billigt men betydelselöst 3-0 mål.

– Det ser bra ut spelmässigt och förr eller senare måste det ju lossna, nu väntar ett riktigt prestigemöte mot Ås/Åmotfors i nästa omgång. Man ska ju ha i åtanke att vi har ett ungt oerfaret lag i år men det är bara att fortsätta med den spelidén vi har.

Extra ros utdelas till avbytarna Marcus Ekholm och Abdullahi Mohamud som kom in och tog för sig.

  • Roger Nilsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.