2016-05-01 20:22

2016-05-01 20:22

Pontus på andra plats i Tjeckien

KLATOVY: Rally

Pontus Tidemand tränar inför kommande VM-tävlingar och körde under helgen det tjeckiska mästerskapsrallyt Rally Sumava Klatovy.
Efter drygt 150 km på tekniskt varierande asfaltvägar tog han hem andraplatsen och imponerade stort på de tjeckiska rallyfansen i sin Skoda Fabia R5.

Som bekant är förberedelser A och O när det kommer till ett gott resultat, så även inom rally. Därför satsar Skoda Motorsport på att ge Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson de bästa förutsättningarna för att kunna prestera nu när den intensivare delen av deras WRC 2-säsong bara är några veckor bort.

Utöver tester på både grus och asfalt fick de nu chansen till en träningstävling för att kicka igång både rytm och adrenalin – och inte minst värdefulla kilometer på asfalt som kan komma att betyda mycket i VM.

Efter fredagskvällens fem sträckor, varav de sista i mörker, låg Pontus tvåa, 16.4 sekunder efter den erfarne tjecken och asfaltexperten Jan Kopecký. Trots att avståndet ökade något under lördagen, var Pontus ständigt där och flåsade honom i nacken och till och med slog honom på flera sträckor.

När tävlingen avslutades, var tidsskillnaden 26 sekunder, något Pontus var nöjd med.

– Vi har haft en riktigt bra progression under rallyt och verkligen haft kul, säger Pontus. Det är ovärderligt att få en helg som den här för att komma igång och hitta tävlingsformen igen så det uppskattar vi. Det kändes som en boost att veta att vi var såpass nära Kopecký ändå och tappade mindre än tio sekunder på honom idag. Hans körning håller utan tvekan världsklass här.

Förutom det välförtjänta resultatet blev det också fyra sträcksegrar på de 12 sträckorna och Pontus blev alltså endast slagen av Skodas andra fabriksförare Kopecký, som även vann det nationella mästerskapet förra året.

– Överlag var det här en tävling vi kan vara nöjda med. Jag trivs otroligt bra med Jonas i högerstolen och precis som resten av teamet gör han ett fantastiskt jobb. Stämningen har varit på topp hela helgen och den stora publiken bidrog med mycket. Den känslan tar vi med oss nu när vi jobbar vidare mot nästa tävling, avslutar Pontus.

Som bekant är förberedelser A och O när det kommer till ett gott resultat, så även inom rally. Därför satsar Skoda Motorsport på att ge Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson de bästa förutsättningarna för att kunna prestera nu när den intensivare delen av deras WRC 2-säsong bara är några veckor bort.

Utöver tester på både grus och asfalt fick de nu chansen till en träningstävling för att kicka igång både rytm och adrenalin – och inte minst värdefulla kilometer på asfalt som kan komma att betyda mycket i VM.

Efter fredagskvällens fem sträckor, varav de sista i mörker, låg Pontus tvåa, 16.4 sekunder efter den erfarne tjecken och asfaltexperten Jan Kopecký. Trots att avståndet ökade något under lördagen, var Pontus ständigt där och flåsade honom i nacken och till och med slog honom på flera sträckor.

När tävlingen avslutades, var tidsskillnaden 26 sekunder, något Pontus var nöjd med.

– Vi har haft en riktigt bra progression under rallyt och verkligen haft kul, säger Pontus. Det är ovärderligt att få en helg som den här för att komma igång och hitta tävlingsformen igen så det uppskattar vi. Det kändes som en boost att veta att vi var såpass nära Kopecký ändå och tappade mindre än tio sekunder på honom idag. Hans körning håller utan tvekan världsklass här.

Förutom det välförtjänta resultatet blev det också fyra sträcksegrar på de 12 sträckorna och Pontus blev alltså endast slagen av Skodas andra fabriksförare Kopecký, som även vann det nationella mästerskapet förra året.

– Överlag var det här en tävling vi kan vara nöjda med. Jag trivs otroligt bra med Jonas i högerstolen och precis som resten av teamet gör han ett fantastiskt jobb. Stämningen har varit på topp hela helgen och den stora publiken bidrog med mycket. Den känslan tar vi med oss nu när vi jobbar vidare mot nästa tävling, avslutar Pontus.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.