2016-04-26 17:37

2016-04-26 17:37

Drömstart för Fiskevik i herrfemman - körde över favoriten

ARVIKA: Fotboll

Fiskevik spelade under måndagskvällen sin första seriematch för säsongen, då man mötte topptippade laget Grums på Lingonvallens konstgräs ute på Vik.
Och det blev succé direkt i division V – man krossade nämligen gästerna med hela 6-0.

– Vi kunde nog inte inleda på ett bättre sätt. 6-0 var väl ingenting vi hade väntat oss, men spelar vi bra, så som vi kan spela, så har vi stor chans att vinna mot de flesta lagen. Och i dag stämde det, konstaterar spelande tränaren Amer Arnautovic.

Thomas Berntsson var den som öppnade målskyttet i slutdelen av den första halvleken, med ett fint placerat skott intill ena stolpen. Peter Ek utökade sedan, då han blev ensam med målvakten – vilken han lurade bort och kunde därmed enkelt rulla in bollen till halvtidsresultatet 2-0.

– 1-0 är väldigt viktigt i en fotbollsmatch att börja med, då släpper nervositeten, premiärnerverna, och då lossnar det lite, man kan slappna av, menar Amer.

Att just hemmalaget tog ledningen var inte heller oförtjänt, då man också innan första målet hade radat upp chanser.

– Precis, vi pratade om det innan matchen också, att vi ska ligga lite högre upp, eftersom vi tycker att vi är det bättre laget. Då ska vi inte släppa in dem genom att låta dem rulla, utan vi lyfter laget och trycker upp.

Och Fiskevik fortsatte på detta vis även i andra halvlek. Då klev den andra brodern Ek, Mikael – som hade ett par bra lägen även i första – fram och gjorde både 3-0 och 4-0.

Psykologiskt viktigt

Det senare blev dock något omdiskuterat hos motståndarlaget, då ”Micke” hann lobba bollen förbi målvakten precis innan domaren blåste för frispark.

– Jag hör att det börjar skrikas och grejer, men jag lägger in den och fortsätter. Så om jag har fattat rätt så blåste domaren när bollen var i luften och då ska det vara mål, däremot om jag hade skjutit efter avblåsning så hade det nog inte blivit mål. Så det var tur att jag fick till avslutet ganska fort, säger ”Micke” med ett leende på läpparna.

– Jag förstår att de blev arga ändå. 4-0, då är det ju definitivt slut, med cirka tio-tolv minuter kvar. Så det var psykologiskt viktigt.

Robin Andersson hann därefter utöka till 5-0 efter ett fint solomål, innan ”Micke” fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen.

– Det var ”gött” det släppte nu när serien drog i gång. Det har varit lite trögt med målskyttet, både för lagets del och för egen del. Vi kör på hela matchen och slappnar aldrig av. Vi kände oss ganska lugna i halvtid också, men vi fortsatte att köra på bara. Även vid 6-0 så fortsätter vi ju att pressa, så det är jävligt starkt tycker jag.

Och tränaren Amer är givetvis nöjd med den här starten i division V – som nykomling.

– ”Micke” gjorde det han skulle, han gjorde målen. Men jag vill lyfta alla fjorton i dag, elva som startat och tre som kommer in, alla får fem plus, avslutar Arnautovic.

– Vi kunde nog inte inleda på ett bättre sätt. 6-0 var väl ingenting vi hade väntat oss, men spelar vi bra, så som vi kan spela, så har vi stor chans att vinna mot de flesta lagen. Och i dag stämde det, konstaterar spelande tränaren Amer Arnautovic.

Thomas Berntsson var den som öppnade målskyttet i slutdelen av den första halvleken, med ett fint placerat skott intill ena stolpen. Peter Ek utökade sedan, då han blev ensam med målvakten – vilken han lurade bort och kunde därmed enkelt rulla in bollen till halvtidsresultatet 2-0.

– 1-0 är väldigt viktigt i en fotbollsmatch att börja med, då släpper nervositeten, premiärnerverna, och då lossnar det lite, man kan slappna av, menar Amer.

Att just hemmalaget tog ledningen var inte heller oförtjänt, då man också innan första målet hade radat upp chanser.

– Precis, vi pratade om det innan matchen också, att vi ska ligga lite högre upp, eftersom vi tycker att vi är det bättre laget. Då ska vi inte släppa in dem genom att låta dem rulla, utan vi lyfter laget och trycker upp.

Och Fiskevik fortsatte på detta vis även i andra halvlek. Då klev den andra brodern Ek, Mikael – som hade ett par bra lägen även i första – fram och gjorde både 3-0 och 4-0.

Psykologiskt viktigt

Det senare blev dock något omdiskuterat hos motståndarlaget, då ”Micke” hann lobba bollen förbi målvakten precis innan domaren blåste för frispark.

– Jag hör att det börjar skrikas och grejer, men jag lägger in den och fortsätter. Så om jag har fattat rätt så blåste domaren när bollen var i luften och då ska det vara mål, däremot om jag hade skjutit efter avblåsning så hade det nog inte blivit mål. Så det var tur att jag fick till avslutet ganska fort, säger ”Micke” med ett leende på läpparna.

– Jag förstår att de blev arga ändå. 4-0, då är det ju definitivt slut, med cirka tio-tolv minuter kvar. Så det var psykologiskt viktigt.

Robin Andersson hann därefter utöka till 5-0 efter ett fint solomål, innan ”Micke” fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen.

– Det var ”gött” det släppte nu när serien drog i gång. Det har varit lite trögt med målskyttet, både för lagets del och för egen del. Vi kör på hela matchen och slappnar aldrig av. Vi kände oss ganska lugna i halvtid också, men vi fortsatte att köra på bara. Även vid 6-0 så fortsätter vi ju att pressa, så det är jävligt starkt tycker jag.

Och tränaren Amer är givetvis nöjd med den här starten i division V – som nykomling.

– ”Micke” gjorde det han skulle, han gjorde målen. Men jag vill lyfta alla fjorton i dag, elva som startat och tre som kommer in, alla får fem plus, avslutar Arnautovic.