2016-04-24 20:03

2016-04-24 20:03

Sur förlust för Arvika

ARVIKA: Fotboll

Arvikas fotbollsherrar åkte i lördags på sin andra raka förlust i seriespelet, då man tog emot FBK 2 i hemmapremiären.
Trots att man fullständigt dominerade matchen spelmässigt var det gästerna som till slut lyckades vinna med 2-0.
– Fotboll och idrott är grymt ibland, konstaterar Arvikatränaren Peter Söderström besviket.

Seriepremiären förlorade Arvika med 0-1 borta mot favoriten Ölme, vilket nästan sågs som en vinst, med tanke på förutsättningarna inför.

När det i lördags var dags för den första matchen på hemmaplan mot FBK:s andralag var det dock det helt motsatta.

Arvika var det lag som skapade klart mest chanser och dominerade, för det mesta, spelet matchen igenom. Ändå lyckades man alltså inte ta sina första poäng för säsongen, då målen uteblev för hemmalaget.

– Men vi kan inte komma närmare än vad vi gör, det går inte. Vi hade fem chanser ensam med målvakt, det är egentligen bara att lägga in bollen. Vi måste göra mål på våra chanser, menar tränaren Peter Söderström.

Tre frilägen

Första halvleken slutade mållös, men chanser saknades, som sagt, inte.

– Vi har ungefär tre frilägen, men vi gör inte mål på dem. Vi tar över matchen mer och mer i första halvlek, sista 20 äger vi ju bollen och har kontroll på allting, matar på, skapar lägen, berättar Söderström.

Matchen fortsätter sedan på samma sätt även i den andra halvleken, med ett Arvika som kommer till lägen och avslut – men inte lyckas få bollen i mål.

Detta utnyttjar gästande FBK, och nickar mycket effektivt in ledningsmålet efter drygt en timme spelad. Ett febrilt jagande efter kvittering från Arvika resulterar sedan i ytterligare ett mål för gästerna i slutminuterna, bland annat efter en misstänkt straffsituation i Karlstadlagets straffområde.

En kalldusch

– När vi kommer ut i andra halvlek känner vi att vi har matchen under kontroll, att det här kommer vi vinna, helt klart, för vi är såpass mycket bättre än dem, och starkare, säger Arvikatränaren.

– Sen så har de sitt första anfall på första 20 minuterna, och det är inte heller någon större farlig situation egentligen. Folk är med, det är kontroll, så får de ett inlägg då som de kan göra mål på.

Vilket kom som en riktig kalldusch för det annars dominerande hemmalaget.

– Fotboll och idrott är grymt ibland. De har inte haft någonting, inte hotat för fem öre, och så blir det så här, konstaterar Peter något bittert och besviket.

Även lagkaptenen Pierre Thunberg tycker man var värda ett bättre öde denna hemmapremiär på Solviksvallen.

Sätter en hög ribba

– Det hade varit ”gött” med vinst i dag, det hade vi förtjänat tycker jag, absolut, säger Pierre, som likt de flesta andra inte var helt nöjd med domarinsatsen denna dag:

– Domaren sätter en väldigt hög ribba. Som sista läget här, när den andra killen räcker fram en skallning i bröstet på (Tobias) Ingman liksom, så får han bara kort för det, det ska ju inte finnas på en fotbollsplan. Jag tror han glömde domarboken hemma i dag, domaren.

Utöver bristfälliga domare och missade chanser kan dock hemmatränaren känna sig nöjd med lagets insats:

– Jag tycker ju framför allt att mittfältet ändå gör det riktigt bra. Tobias Ingman kommer in och gör ett jättefint inhopp, vi har Luis (Alberto Reinborn) som jobbar fantastiskt bra på innermitten. Sen tycker jag att hela laget gör en väldigt bra insats, det är organiserat, det är ordning och reda och alla vet vad de ska göra, berömmer Peter.

Seriepremiären förlorade Arvika med 0-1 borta mot favoriten Ölme, vilket nästan sågs som en vinst, med tanke på förutsättningarna inför.

När det i lördags var dags för den första matchen på hemmaplan mot FBK:s andralag var det dock det helt motsatta.

Arvika var det lag som skapade klart mest chanser och dominerade, för det mesta, spelet matchen igenom. Ändå lyckades man alltså inte ta sina första poäng för säsongen, då målen uteblev för hemmalaget.

– Men vi kan inte komma närmare än vad vi gör, det går inte. Vi hade fem chanser ensam med målvakt, det är egentligen bara att lägga in bollen. Vi måste göra mål på våra chanser, menar tränaren Peter Söderström.

Tre frilägen

Första halvleken slutade mållös, men chanser saknades, som sagt, inte.

– Vi har ungefär tre frilägen, men vi gör inte mål på dem. Vi tar över matchen mer och mer i första halvlek, sista 20 äger vi ju bollen och har kontroll på allting, matar på, skapar lägen, berättar Söderström.

Matchen fortsätter sedan på samma sätt även i den andra halvleken, med ett Arvika som kommer till lägen och avslut – men inte lyckas få bollen i mål.

Detta utnyttjar gästande FBK, och nickar mycket effektivt in ledningsmålet efter drygt en timme spelad. Ett febrilt jagande efter kvittering från Arvika resulterar sedan i ytterligare ett mål för gästerna i slutminuterna, bland annat efter en misstänkt straffsituation i Karlstadlagets straffområde.

En kalldusch

– När vi kommer ut i andra halvlek känner vi att vi har matchen under kontroll, att det här kommer vi vinna, helt klart, för vi är såpass mycket bättre än dem, och starkare, säger Arvikatränaren.

– Sen så har de sitt första anfall på första 20 minuterna, och det är inte heller någon större farlig situation egentligen. Folk är med, det är kontroll, så får de ett inlägg då som de kan göra mål på.

Vilket kom som en riktig kalldusch för det annars dominerande hemmalaget.

– Fotboll och idrott är grymt ibland. De har inte haft någonting, inte hotat för fem öre, och så blir det så här, konstaterar Peter något bittert och besviket.

Även lagkaptenen Pierre Thunberg tycker man var värda ett bättre öde denna hemmapremiär på Solviksvallen.

Sätter en hög ribba

– Det hade varit ”gött” med vinst i dag, det hade vi förtjänat tycker jag, absolut, säger Pierre, som likt de flesta andra inte var helt nöjd med domarinsatsen denna dag:

– Domaren sätter en väldigt hög ribba. Som sista läget här, när den andra killen räcker fram en skallning i bröstet på (Tobias) Ingman liksom, så får han bara kort för det, det ska ju inte finnas på en fotbollsplan. Jag tror han glömde domarboken hemma i dag, domaren.

Utöver bristfälliga domare och missade chanser kan dock hemmatränaren känna sig nöjd med lagets insats:

– Jag tycker ju framför allt att mittfältet ändå gör det riktigt bra. Tobias Ingman kommer in och gör ett jättefint inhopp, vi har Luis (Alberto Reinborn) som jobbar fantastiskt bra på innermitten. Sen tycker jag att hela laget gör en väldigt bra insats, det är organiserat, det är ordning och reda och alla vet vad de ska göra, berömmer Peter.