2016-04-21 20:18

2016-04-21 20:18

MK Team Westom ställer in efter skitprat

ARVIKA: Rallycross

Nästa helg var det meningen att den första deltävlingen i såväl Götalands- som Svelandscupen i rallycross skulle ha körts på Westombanan, men i söndags bestämde sig MK Team Weston för att avlysa tävlingen.

– Det är inställt, konstaterar Team Westoms Conny Nilsson, som också tyvärr kan konstatera att det beslutet inte togs på grund av att för få förare hade anmält sig.

– Vi hade 55 anmälda när vi tog beslutet, och vi hade säkert fått 70 innan anmälningen gick ut, så det var inget problem, fortsätter han.

– Men det har varit så att det har varit en massa skitprat runt vår tävling hela vintern. Och till slut sa styrelsen i Team Westom att nu får det banne mig vara bra. Vi accepterar inte det här som arrangörer.

Orsaken till diskussionerna, som senare har mynnat ut skitpratet, är det nya reglementet som ska gälla inom svensk rallycross i år. Ett reglemente som säger att alla tävlingar ska avgöras med samma upplägg som använts inom VM de senaste åren – med kvalomgångar följda av semifinaler och final.

– Jag sitter med i förbundets rallycrossutskott, och där har vi tagit det beslutet. Vi menar att har man sett en VM-tävling på tv och sedan åker ut för att titta på en tävling någonstans i Sverige så ska det vara samma upplägg på den tävlingen, säger Conny.

– I fotboll spelar man ju på samma vis oavsett nivå, och så tycker vi att det ska vara i rallycross också.

Den åsikten delades dock inte av alla aktiva inom svensk rallycross, och under vintern har det bland annat uppmanats till bojkott mot tävlingen i Arvika på sociala medier.

– Det har varit skitprat på flera ställen på nätet, och under våren har vi även hört att det är någon eller några som har ringt runt bland förarna och försökt få dem att avstå från att köra hos oss. Till slut kände vi att det fick vara nog, och att vi var tvungna att markera, avslutar Conny.

– Det är inställt, konstaterar Team Westoms Conny Nilsson, som också tyvärr kan konstatera att det beslutet inte togs på grund av att för få förare hade anmält sig.

– Vi hade 55 anmälda när vi tog beslutet, och vi hade säkert fått 70 innan anmälningen gick ut, så det var inget problem, fortsätter han.

– Men det har varit så att det har varit en massa skitprat runt vår tävling hela vintern. Och till slut sa styrelsen i Team Westom att nu får det banne mig vara bra. Vi accepterar inte det här som arrangörer.

Orsaken till diskussionerna, som senare har mynnat ut skitpratet, är det nya reglementet som ska gälla inom svensk rallycross i år. Ett reglemente som säger att alla tävlingar ska avgöras med samma upplägg som använts inom VM de senaste åren – med kvalomgångar följda av semifinaler och final.

– Jag sitter med i förbundets rallycrossutskott, och där har vi tagit det beslutet. Vi menar att har man sett en VM-tävling på tv och sedan åker ut för att titta på en tävling någonstans i Sverige så ska det vara samma upplägg på den tävlingen, säger Conny.

– I fotboll spelar man ju på samma vis oavsett nivå, och så tycker vi att det ska vara i rallycross också.

Den åsikten delades dock inte av alla aktiva inom svensk rallycross, och under vintern har det bland annat uppmanats till bojkott mot tävlingen i Arvika på sociala medier.

– Det har varit skitprat på flera ställen på nätet, och under våren har vi även hört att det är någon eller några som har ringt runt bland förarna och försökt få dem att avstå från att köra hos oss. Till slut kände vi att det fick vara nog, och att vi var tvungna att markera, avslutar Conny.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.