2016-04-21 20:18

2016-04-21 20:18

Lyckad premiär av löpcup

ARVIKA: Friidrott

Under onsdagskvällen genomfördes den första deltävlingen i den nystartade värmländska löpcupen, +Watt Run Cup, på Viks elljusbana.
Och det blev en lyckad premiär, med totalt 25 startande.

Två varv runt banan var det som gällde, eller 4000 meter, för alla i de äldre ålderklasserna. De yngsta sprang ett varv, alltså 2000 meter.

Lars-Olof Gävert, från Set Sail IF i Arvika, var den som sprang snabbast av alla runt de två varven, med tiden 12.42 minuter.

– Ja, jag var tvungen att försöka i alla fall när det var hemmaplan, det är väl lika bra att köra så mycket jag orkar tänkte jag, så får vi ser hur länge det håller. Jag har inte tränat nästan någonting i vinter, så man lever lite på gammalt, menar Gävert.

– Banan är väldigt tuff här, och sen när man har tappat mycket träning så känner man det i uppförsbackarna. Så när jag kom upp på krönet, speciellt andra gången, var jag riktigt trött.

Av de yngre var det 10-åriga Lisa Mellerdahl, från KFUM Arvika, som tog sig runt de 2000 meterna snabbast, då hon sprang in på tiden 9.05.

– Det kändes jätteskönt. I början så låg jag sist, för jag vill spara mig lite i början, så jag sen kan springa om på slutet, berättar Lisa, som är positivt inställd till denna nya löpcup:

– Det var jättekul.

Tre syskon i familjen Fällgren fanns också med i startfältet: Thomas, Mattias och Anna, som representerade Arvika IS.

Thomas var den enda i P19-klassen, och sprang på tiden 14.34.

– Det var kul, jag gick ut ganska hårt. Jag är nöjd med prestationen, det var första gången jag tävlar i löpning så här, så det var bra, säger Thomas, som precis som sina syskon satsar mest på längdskidåkning, och ska till hösten gå skidgymnasiet i Torsby.

– Det var kul, för att vi åker ju den här banan när vi tränar skidor på vintern, så man kan ju den rätt bra. Det är en rätt hård bana uppför, men sen så är det ju vila nerför så man kan ta igen sig. Det är en rolig bana, säger P15-vinnaren Mattias, som får medhåll av syster Anna.

– Jag kom tvåa, så det är bra. Jag kände att jag hade ork hela varvet, säger Anna, som kom tvåa i F11-klassen.

Två varv runt banan var det som gällde, eller 4000 meter, för alla i de äldre ålderklasserna. De yngsta sprang ett varv, alltså 2000 meter.

Lars-Olof Gävert, från Set Sail IF i Arvika, var den som sprang snabbast av alla runt de två varven, med tiden 12.42 minuter.

– Ja, jag var tvungen att försöka i alla fall när det var hemmaplan, det är väl lika bra att köra så mycket jag orkar tänkte jag, så får vi ser hur länge det håller. Jag har inte tränat nästan någonting i vinter, så man lever lite på gammalt, menar Gävert.

– Banan är väldigt tuff här, och sen när man har tappat mycket träning så känner man det i uppförsbackarna. Så när jag kom upp på krönet, speciellt andra gången, var jag riktigt trött.

Av de yngre var det 10-åriga Lisa Mellerdahl, från KFUM Arvika, som tog sig runt de 2000 meterna snabbast, då hon sprang in på tiden 9.05.

– Det kändes jätteskönt. I början så låg jag sist, för jag vill spara mig lite i början, så jag sen kan springa om på slutet, berättar Lisa, som är positivt inställd till denna nya löpcup:

– Det var jättekul.

Tre syskon i familjen Fällgren fanns också med i startfältet: Thomas, Mattias och Anna, som representerade Arvika IS.

Thomas var den enda i P19-klassen, och sprang på tiden 14.34.

– Det var kul, jag gick ut ganska hårt. Jag är nöjd med prestationen, det var första gången jag tävlar i löpning så här, så det var bra, säger Thomas, som precis som sina syskon satsar mest på längdskidåkning, och ska till hösten gå skidgymnasiet i Torsby.

– Det var kul, för att vi åker ju den här banan när vi tränar skidor på vintern, så man kan ju den rätt bra. Det är en rätt hård bana uppför, men sen så är det ju vila nerför så man kan ta igen sig. Det är en rolig bana, säger P15-vinnaren Mattias, som får medhåll av syster Anna.

– Jag kom tvåa, så det är bra. Jag kände att jag hade ork hela varvet, säger Anna, som kom tvåa i F11-klassen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.