2016-04-21 20:14

2016-04-21 20:14

L-O på andra plats i Baksjøløpet

EIDSKOG: Löpning

Team Forimps Lars-Olof ”L-O” Gävert gjorde säsongsdebut i söndags, på Baksjøløpet i Norge.

Baksjøløpet är ett populärt lopp på Åbogen i Eidskog och lockade hela 625 deltagare till start, i den här 36:e upplagan.

L-O själv gjorde sin åttonde start i loppet, men hade inga höga förväntningar inför loppet efter en vinter utan träning i över tre månader och efter att alldeles nyligen startat upp träningen igen.

– Visste att det skulle bli grymt jobbigt med tanke på hur mycket träning jag inte har genomfört men tänkte att jag kör så mycket jag orkar så får vi se hur länge jag hänger med, konstaterar L-O, som numera även hjälper till i nya Team Forimp på ledarsidan och har trappat ner sin egen satsning.

Trots förutsättningarna sålde sig L-O dyrt och låg med i täten i sju kilometer men fick släppa Janis Arsenikov, från Lørenskog, som kunde gå ifrån och vinna, med tiden 38.05 över den elva kilometer långa banan. L-O kunde dock hålla sin placering och slutade totaltvåa i loppet med seger i sin åldersklass, på tiden 38.57.

Han har vunnit loppet både 2007 och 2013 men var mycket överraskad att det gick såpass bra denna gång.

– En bra genomkörare blev det och kul att dra på sig nummerlappen igen. Detta var överraskande bra efter omständigheterna. Jag har varit på pallen varje år jag varit med så det var kul att kunna upprepa detta.

Baksjøløpet är ett populärt lopp på Åbogen i Eidskog och lockade hela 625 deltagare till start, i den här 36:e upplagan.

L-O själv gjorde sin åttonde start i loppet, men hade inga höga förväntningar inför loppet efter en vinter utan träning i över tre månader och efter att alldeles nyligen startat upp träningen igen.

– Visste att det skulle bli grymt jobbigt med tanke på hur mycket träning jag inte har genomfört men tänkte att jag kör så mycket jag orkar så får vi se hur länge jag hänger med, konstaterar L-O, som numera även hjälper till i nya Team Forimp på ledarsidan och har trappat ner sin egen satsning.

Trots förutsättningarna sålde sig L-O dyrt och låg med i täten i sju kilometer men fick släppa Janis Arsenikov, från Lørenskog, som kunde gå ifrån och vinna, med tiden 38.05 över den elva kilometer långa banan. L-O kunde dock hålla sin placering och slutade totaltvåa i loppet med seger i sin åldersklass, på tiden 38.57.

Han har vunnit loppet både 2007 och 2013 men var mycket överraskad att det gick såpass bra denna gång.

– En bra genomkörare blev det och kul att dra på sig nummerlappen igen. Detta var överraskande bra efter omständigheterna. Jag har varit på pallen varje år jag varit med så det var kul att kunna upprepa detta.