2016-04-15 21:21

2016-04-15 21:21

Arvika vidare till kvartsfinal

BORDTENNIS: "Vi fick den lottningen vi ville"

Arvika hade chansen att ta sig vidare till kvartsfinal under fredagskvällen. En mycket bra start och stort tålamod i pressade situationer blev segerreceptet.
– Lagsammanhållningen hos de här tjejerna är fantastisk och betyder väldigt mycket, säger tränaren Andreas Wirén.

Västvärmländskorna fick en kanonstart. De gick tidigt ifrån till en 3–1-ledning i matchen. Nora Bagner Nilsen fick gå en riktigt tuff fight mot Huda Mustafa i den femte matchen. Det krävdes fem set för att skilja de åt, men till slut gick matchen till Juno och ställningen var 3–2. Hemmalaget kvitterade i den efterkommande matchen och ställningen var lika. Den sjunde matchen skulle bli väldigt avgörande, vinst där skulle ge ett stort psykologiskt övertag.

– Nora (Bagner Nilsen) gör en jätteinsats i den sjunde matchen och det är egentligen hon som avgör matchen åt oss där, menar Wirén.

Bagner Nilsen revanscherade sig och lyckades hålla nerverna i styr i ännu en nervkittlande femsetare. Li Jiaqi vann också sin match efter och kvartsfinalplatsen var ett faktum.

Västvärmländskorna fick en kanonstart. De gick tidigt ifrån till en 3–1-ledning i matchen. Nora Bagner Nilsen fick gå en riktigt tuff fight mot Huda Mustafa i den femte matchen. Det krävdes fem set för att skilja de åt, men till slut gick matchen till Juno och ställningen var 3–2. Hemmalaget kvitterade i den efterkommande matchen och ställningen var lika. Den sjunde matchen skulle bli väldigt avgörande, vinst där skulle ge ett stort psykologiskt övertag.

– Nora (Bagner Nilsen) gör en jätteinsats i den sjunde matchen och det är egentligen hon som avgör matchen åt oss där, menar Wirén.

Bagner Nilsen revanscherade sig och lyckades hålla nerverna i styr i ännu en nervkittlande femsetare. Li Jiaqi vann också sin match efter och kvartsfinalplatsen var ett faktum.

  • Arvid Malmsköld

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.