2016-04-11 10:07

2016-04-11 10:07

Edas damer föll med uddamålet

CHARLOTTENBERG: Fotboll

I går stötte Edas fotbollsdamer på sitt hittills tuffaste motstånd inför seriepremiären, då man tog emot gästande Torsby på konstgräset i Charlottenberg.
Trots att man stod upp riktigt bra blev det till slut förlust med 2-3 i sista träningsmatchen.
– Jag tycker vi gör en väldigt bra match, faktiskt, säger Edatränaren Morten Lund.

Eda kommer ju den här säsongen att spela i division III, eftersom man förra säsongen kom näst sist i tvåan– vilket innebar degradering.

Men i går mötte ändå man ett av förra säsongens tuffaste motstånd, då man tog emot Torsby, som slutade på en fjärdeplats i höstas i damtvåan. Det klart tuffaste motståndet hittills för Eda i år, men också den sista matchen innan seriepremiären om några veckor.

Eda gjorde det bra, men fick till slut se sig besegrade med uddamålet, 2-3.

– Jag är ganska nöjd med det, helt ärligt, det är jag. Det sista målet får de ju gratis från oss, men vi står ändå upp bra. Vi blev lite slitna på slutet, men jag tycker vi gör en väldigt bra match, faktiskt, konstaterar tränaren för Eda, Morten Lund.

Genialt

Det var också hemmalaget som tog ledningen i första halvlek, genom Maja Emtfelt, som överlistade Torsby-målvakten.

– De slår en dålig passning till Maja, som ser att målvakten är långt ut och lägger den bara över. Det är det som är genialt med henne, hon ser de sakerna, de flesta ser inte sånt. Det målet är väldigt, väldigt bra, berömmer Morten.

Sedan var det dock Torsby som fick övertaget, och gjorde därefter två mål, vilket gav dem en 2-1 ledning i halvtid.

– Vi startade lite dåligt, men så kommer vi med målet där och det ger energi så klart, menar Morten.

Gjorde sitt första mål

I den andra halvleken fortsatte Eda att skapa farliga chanser, och man kvitterade också en bit in, via unga Amanda Josefsson som fick på ett mycket bra skott och därmed gjorde sitt första mål för A-laget.

Men som tidigare nämnt ger man dessvärre bort ytterligare ett mål till gästerna, som därmed kunde göra det avgörande 2-3-målet.

– Ser man chansmässigt så har vi faktiskt fler än dom i första halvlek, och vi är ju inte dåliga heller i andra. Så det är en jämn match, en rolig match, och det är roligt att det blir lite mål, att vi tappar eller vinner en sån träningsmatch är inte så viktigt. Men det är ju klart, vi vill ju vinna, men om man ser till vad vi gör här ute på plan så är jag väldigt nöjd, säger Lund.

Och att man stod sig så pass bra mot ett lag som spelar i divisionen över båda väldigt gott inför seriespelet.

– Några av de lagen i division III är väldigt bra, så vi måste jobba lika hårt som vi gjorde här. Och grejar vi att hålla det här tempot så blir det väldigt, väldigt bra. Plus att vi har några som inte är med här i dag och som också kommer att göra ett väldigt bra jobb, så det ser bra ut.

Lyfter fram

Av de spelarna som var med i gårdagens match är det några Morten vill lyfta fram lite extra, trots att han är nöjd med hela laget.

– Moa Janson gör ett fantastiskt jobb. Frida Ahlberg är väldigt bra som mittback i dag, vid sidan av Emelie (Wikstrand). Amanda Josefsson gör väldigt mycket bra på mitten, och Maja Emtfelt är en väldigt smart spelare.

Eda kommer ju den här säsongen att spela i division III, eftersom man förra säsongen kom näst sist i tvåan– vilket innebar degradering.

Men i går mötte ändå man ett av förra säsongens tuffaste motstånd, då man tog emot Torsby, som slutade på en fjärdeplats i höstas i damtvåan. Det klart tuffaste motståndet hittills för Eda i år, men också den sista matchen innan seriepremiären om några veckor.

Eda gjorde det bra, men fick till slut se sig besegrade med uddamålet, 2-3.

– Jag är ganska nöjd med det, helt ärligt, det är jag. Det sista målet får de ju gratis från oss, men vi står ändå upp bra. Vi blev lite slitna på slutet, men jag tycker vi gör en väldigt bra match, faktiskt, konstaterar tränaren för Eda, Morten Lund.

Genialt

Det var också hemmalaget som tog ledningen i första halvlek, genom Maja Emtfelt, som överlistade Torsby-målvakten.

– De slår en dålig passning till Maja, som ser att målvakten är långt ut och lägger den bara över. Det är det som är genialt med henne, hon ser de sakerna, de flesta ser inte sånt. Det målet är väldigt, väldigt bra, berömmer Morten.

Sedan var det dock Torsby som fick övertaget, och gjorde därefter två mål, vilket gav dem en 2-1 ledning i halvtid.

– Vi startade lite dåligt, men så kommer vi med målet där och det ger energi så klart, menar Morten.

Gjorde sitt första mål

I den andra halvleken fortsatte Eda att skapa farliga chanser, och man kvitterade också en bit in, via unga Amanda Josefsson som fick på ett mycket bra skott och därmed gjorde sitt första mål för A-laget.

Men som tidigare nämnt ger man dessvärre bort ytterligare ett mål till gästerna, som därmed kunde göra det avgörande 2-3-målet.

– Ser man chansmässigt så har vi faktiskt fler än dom i första halvlek, och vi är ju inte dåliga heller i andra. Så det är en jämn match, en rolig match, och det är roligt att det blir lite mål, att vi tappar eller vinner en sån träningsmatch är inte så viktigt. Men det är ju klart, vi vill ju vinna, men om man ser till vad vi gör här ute på plan så är jag väldigt nöjd, säger Lund.

Och att man stod sig så pass bra mot ett lag som spelar i divisionen över båda väldigt gott inför seriespelet.

– Några av de lagen i division III är väldigt bra, så vi måste jobba lika hårt som vi gjorde här. Och grejar vi att hålla det här tempot så blir det väldigt, väldigt bra. Plus att vi har några som inte är med här i dag och som också kommer att göra ett väldigt bra jobb, så det ser bra ut.

Lyfter fram

Av de spelarna som var med i gårdagens match är det några Morten vill lyfta fram lite extra, trots att han är nöjd med hela laget.

– Moa Janson gör ett fantastiskt jobb. Frida Ahlberg är väldigt bra som mittback i dag, vid sidan av Emelie (Wikstrand). Amanda Josefsson gör väldigt mycket bra på mitten, och Maja Emtfelt är en väldigt smart spelare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.