2016-04-08 06:00

2016-04-11 13:34

Alva på pallen i nationell 1,30-hoppning

LIDKÖPING: Hästhoppning

Tre Arvikatjejer fanns med i startfältet när Lidköpings Ridklubb bjöd in till nationella hopptävlingar under det gångna veckoslutet.
Bäst av dem lyckades Alva Ljosdahl med en tredjeplats i söndagens 1,30-hoppning tillsammans med Melbourne Z.

När de nationella hopptävlingarna i Lidköping inleddes under fredagen fanns två Arvikatjejer med i startfältet i 1,30-klassen.

Bäst av dem lyckades Arvika Ridklubbs Alva Ljosdahl, som tillsammans med Melbourne Z var felfri genom båda faserna och noterades för tiden 29,78 sekunder i den andra av dem.

Den insatsen räckte till en fjärde plats i klassen, som lockade 76 ekipage till start. Segrare i klassen blev Fredrik Spetz, Norsholms RF, som tillsammans med Charmonix CC red den andra fasen felfritt på 28,35 sekunder.

Ännu bättre gick det för Alva och Melbourne Z i söndagens 1,30-hoppning. Här var det tidshoppning som gällde och Arvikaduon tog sig runt banan utan nedslag på tiden 68,59 sekunder, vilket räckte till en tredjeplats i klassen, som lockade 65 ekipage till start.

Segrare här blev Py Jägerden, Jump Club RSF, som på Alanya tog sig runt banan felfri på 66,39 sekunder.

Den andra Arvikatjejen som var med i båda 1,30-hoppningarna var Linnea Sundberg, som tävlar för Karlstads RK. För hennes del blev det under fredagen en felfri runda med Las Vegas Ek, men tiden i den andra fasen, 41,97 sekunder, räckte bara till en 37:e plats i klassen. Linnea kom även till start i samma klass med Haloubet SV, men för honom blev det ett nedslag i den andra fasen.

Under söndagen noterades Linnea för åtta fel med Haloubet, men återigen var hon felfri med Las Vegas Ek, och tiden 76,99 sekunder, räckte till en 13:e plats.

Under lördagen var det 1,40-hoppning som gällde för Alva och Linnea, och då lyckades Linnea bäst med en elfte plats tillsammans med Haloubet, som tog sig runt banan utan fel på 86,63 sekunder.

Under lördagen och söndagen var även Arvika Ridklubbs Malin Wikström med och tävlade nere i Lidköping. Hon ställde upp med två hästar, Crossroads Monaco och Matcho, med en 25:e plats i lördagens 1,30-hoppning med den förstnämnda som bästa resultat.

När de nationella hopptävlingarna i Lidköping inleddes under fredagen fanns två Arvikatjejer med i startfältet i 1,30-klassen.

Bäst av dem lyckades Arvika Ridklubbs Alva Ljosdahl, som tillsammans med Melbourne Z var felfri genom båda faserna och noterades för tiden 29,78 sekunder i den andra av dem.

Den insatsen räckte till en fjärde plats i klassen, som lockade 76 ekipage till start. Segrare i klassen blev Fredrik Spetz, Norsholms RF, som tillsammans med Charmonix CC red den andra fasen felfritt på 28,35 sekunder.

Ännu bättre gick det för Alva och Melbourne Z i söndagens 1,30-hoppning. Här var det tidshoppning som gällde och Arvikaduon tog sig runt banan utan nedslag på tiden 68,59 sekunder, vilket räckte till en tredjeplats i klassen, som lockade 65 ekipage till start.

Segrare här blev Py Jägerden, Jump Club RSF, som på Alanya tog sig runt banan felfri på 66,39 sekunder.

Den andra Arvikatjejen som var med i båda 1,30-hoppningarna var Linnea Sundberg, som tävlar för Karlstads RK. För hennes del blev det under fredagen en felfri runda med Las Vegas Ek, men tiden i den andra fasen, 41,97 sekunder, räckte bara till en 37:e plats i klassen. Linnea kom även till start i samma klass med Haloubet SV, men för honom blev det ett nedslag i den andra fasen.

Under söndagen noterades Linnea för åtta fel med Haloubet, men återigen var hon felfri med Las Vegas Ek, och tiden 76,99 sekunder, räckte till en 13:e plats.

Under lördagen var det 1,40-hoppning som gällde för Alva och Linnea, och då lyckades Linnea bäst med en elfte plats tillsammans med Haloubet, som tog sig runt banan utan fel på 86,63 sekunder.

Under lördagen och söndagen var även Arvika Ridklubbs Malin Wikström med och tävlade nere i Lidköping. Hon ställde upp med två hästar, Crossroads Monaco och Matcho, med en 25:e plats i lördagens 1,30-hoppning med den förstnämnda som bästa resultat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.