2016-04-04 11:28

2016-04-04 11:28

Eda hade full kontroll i derby

CHARLOTTENBERG: Fotboll

Under lördagen spelade de båda västlagen Eda och Kronan träningsmatch på konstgräset i Charlottenberg.
Hemmalaget Eda, som ställde upp med spelare från både första- och andralaget, kunde till slut vinna ganska komfortabelt med 3-0.
– Vi har full kontroll på matchen hela tiden, konstaterar en nöjd Morten Lund, tränare för Eda.

Edas fotbollsdamer spelar den här säsongen division III, då man den gångna säsongen ju åkte ur tvåan, samtidigt som man har ett andralag i division IV.

När man i lördags träningsspelade mot Kronan på konstgräset i Charlottenberg var det en blandning av de båda lagen – dock med en viss betoning på A-laget.

– Vi har ju inte med oss alla i dag, så vi har flera spelare som vill ta plats i vårt förstalag. Men det är viktigt att använda sig av alla nu, få de yngsta till att vara med och spela när vi har en lite snällare motståndare, menar Edatränaren Morten Lund.

Skapar mycket

Eda vann alltså till slut matchen med 3-0, efter att ha lett med 1-0 i halvtid. Mari Möller stod för två av målen, medan lagkaptenen Emelie Wikstrand gjorde ett.

– Det är bra, vi skulle haft fler mål såklart, men vi kommer till chanser, vi skapar mycket. Vi har full kontroll på matchen hela tiden, egentligen, så vi är väldigt nöjda med det, och vi ser att anfallsspelet sitter. Jag är inte nöjd med utdelningen, men jag är nöjd med att vi skapar och har full kontroll på matchen, säger Morten, som vill berömma de båda målskyttarna och Moa Janson lite extra.

Från Kronan-håll var det inte heller alltför dystra miner.

– Vi möter ett väldigt bra lag, och det visste vi från början. Men jag tycker vi står upp väldigt bra, vi har väldigt bra försvar. Vi har kanske inte så många chanser framåt, men reder oss bra bakåt, vi håller ihop laget, säger Kronans lagkapten, Emelie Boström.

Edas fotbollsdamer spelar den här säsongen division III, då man den gångna säsongen ju åkte ur tvåan, samtidigt som man har ett andralag i division IV.

När man i lördags träningsspelade mot Kronan på konstgräset i Charlottenberg var det en blandning av de båda lagen – dock med en viss betoning på A-laget.

– Vi har ju inte med oss alla i dag, så vi har flera spelare som vill ta plats i vårt förstalag. Men det är viktigt att använda sig av alla nu, få de yngsta till att vara med och spela när vi har en lite snällare motståndare, menar Edatränaren Morten Lund.

Skapar mycket

Eda vann alltså till slut matchen med 3-0, efter att ha lett med 1-0 i halvtid. Mari Möller stod för två av målen, medan lagkaptenen Emelie Wikstrand gjorde ett.

– Det är bra, vi skulle haft fler mål såklart, men vi kommer till chanser, vi skapar mycket. Vi har full kontroll på matchen hela tiden, egentligen, så vi är väldigt nöjda med det, och vi ser att anfallsspelet sitter. Jag är inte nöjd med utdelningen, men jag är nöjd med att vi skapar och har full kontroll på matchen, säger Morten, som vill berömma de båda målskyttarna och Moa Janson lite extra.

Från Kronan-håll var det inte heller alltför dystra miner.

– Vi möter ett väldigt bra lag, och det visste vi från början. Men jag tycker vi står upp väldigt bra, vi har väldigt bra försvar. Vi har kanske inte så många chanser framåt, men reder oss bra bakåt, vi håller ihop laget, säger Kronans lagkapten, Emelie Boström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.