2016-04-04 06:00

2016-04-04 11:20

Arvika har spelat dubbla derbyn

ARVIKA: Fotboll

Arvikas fotbollsherrar har haft många träningsmatcher på kort tid nu.
Man körde som bekant över Eidskog under annandagen, men under torsdagen och gårdagen mötte man betydligt tuffare motstånd.

Under torsdagskvällen var det ett Arvikaderby som stod på programmet, då man mötte division V-laget Jössefors. Den matchen slutade 1-1, efter att båda målen kom i den första halvleken.

– Det var derbykänslor, en kul match. Det var taggat, när matchen drog i gång satte de upp värsta tempot, det gjorde att vi kunde skapa chanser rätt så omgående, vi ville komma till ett avgörande i första halvlek, berättar Arvikas tränare Peter Söderström.

– Deras mål kom till på ett misstag av oss. De gör mål på en hörna, en av våra egna nickar bollen rätt ut och de fick slå på volley, en klockren träff. Men det är det enda avslutet de har på mål, under hela matchen, mer eller mindre, det säger en del om matchens karaktär.

Marcus Bertolone var det som gjorde Jössefors mål, medan det för Arvika var Oskar Lejroth som slog in kvitteringsmålet på straff.

– Vi skapar väldigt många lägen, men vi lyckas inte göra mål, vi har svårt att förvalta chanserna.

Något som det dock blev ändring på ordentligt i går, då man mötte Örnen för ännu ett västderby. Det blev här vinst med 3-1 för Arvika.

– Idag (läs söndag) så skapar vi också väldigt mycket chanser. Örnen tog ledningen (Patrik Franzén målskytt) vid ett uppspel som gick fel, sen blev det stadigt bättre, men de hade väldigt bra omställningar, väldigt disciplinerade och organiserade, säger Peter och fortsätter:

– Vi fick in bollen i straffområdet, och Fredrik Olsson gör 1-1. I andra gör Fredrik ytterligare ett mål, och så gör Hermon (Mulate) ett mål. Vi hade tre avslut på mål och sätter alla, sen hade vi en del kvalificerade avslut som inte gick på mål.

Extra beröm utgår till Oskar Lejroth och Pierre Thunberg.

– Och Tobias Ingman gjorde sin första match i dag, han var också riktigt bra. Det finns många som är duktiga.

Och ytterligare en duktig spelare är på väg in i truppen, då man har gjort klart med Edgaras Buzas, som anländer i början av veckan.

Under torsdagskvällen var det ett Arvikaderby som stod på programmet, då man mötte division V-laget Jössefors. Den matchen slutade 1-1, efter att båda målen kom i den första halvleken.

– Det var derbykänslor, en kul match. Det var taggat, när matchen drog i gång satte de upp värsta tempot, det gjorde att vi kunde skapa chanser rätt så omgående, vi ville komma till ett avgörande i första halvlek, berättar Arvikas tränare Peter Söderström.

– Deras mål kom till på ett misstag av oss. De gör mål på en hörna, en av våra egna nickar bollen rätt ut och de fick slå på volley, en klockren träff. Men det är det enda avslutet de har på mål, under hela matchen, mer eller mindre, det säger en del om matchens karaktär.

Marcus Bertolone var det som gjorde Jössefors mål, medan det för Arvika var Oskar Lejroth som slog in kvitteringsmålet på straff.

– Vi skapar väldigt många lägen, men vi lyckas inte göra mål, vi har svårt att förvalta chanserna.

Något som det dock blev ändring på ordentligt i går, då man mötte Örnen för ännu ett västderby. Det blev här vinst med 3-1 för Arvika.

– Idag (läs söndag) så skapar vi också väldigt mycket chanser. Örnen tog ledningen (Patrik Franzén målskytt) vid ett uppspel som gick fel, sen blev det stadigt bättre, men de hade väldigt bra omställningar, väldigt disciplinerade och organiserade, säger Peter och fortsätter:

– Vi fick in bollen i straffområdet, och Fredrik Olsson gör 1-1. I andra gör Fredrik ytterligare ett mål, och så gör Hermon (Mulate) ett mål. Vi hade tre avslut på mål och sätter alla, sen hade vi en del kvalificerade avslut som inte gick på mål.

Extra beröm utgår till Oskar Lejroth och Pierre Thunberg.

– Och Tobias Ingman gjorde sin första match i dag, han var också riktigt bra. Det finns många som är duktiga.

Och ytterligare en duktig spelare är på väg in i truppen, då man har gjort klart med Edgaras Buzas, som anländer i början av veckan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.