2016-04-01 06:00

2016-04-01 06:00

Alvik har kopplat grepp

STOCKHOLM: Basket

I tisdags drog slutspelet för Damligan i gång, med ”västmötet” mellan Paula Juhlins Alvik och Linnea Nilssons Telge.
Gästande Telge började bäst, men sedan kom Alvik både i kapp och drog ifrån, för att slutligen kunna vinna med 87-81 och därmed skaffa sig ett rejält grepp om kvartsfinalen, som spelas i bäst av tre matcher.
– Det är jätteskönt, säger Paula.

Stockholmslaget Alvik, med västvärmländskan Paula Juhlin, har alltså fått en bra start på årets slutspel i Damligan.

När de tog emot Linnea Nilssons Telge under tisdagskvällen var det nämligen hemmalaget som drog det längsta strået. Dock efter en något sämre start, efter den första perioden hade Telge ledningen med 27-19.

– Telge var väldigt taggade, det var inte vi, menar Paula, som tillsammans med sina lagkamrater hade väldigt svårt att få stopp på Telges duktiga amerikanska, Taneisha Harrison – som svarade för totalt 52 (!) poäng i matchen.

– Hon var riktigt, riktigt grym, säger Linnea om lagkamratens brutala poängskörd.

Drog ifrån

Men Alvik fick upp sitt spel i den andra perioden, och i halvtid var ställningen 44-44.

Man drog sedan ifrån resten av matchen, och vann den tredje perioden med 22-20 samt den avslutande med 21-17, vilket gav slutresultatet 87-81.

– Vi steppade upp i försvaret överlag i andra halvlek, vi håller alla andra spelare utanför, det var starkt, säger Paula, som dock inte är sådär supernöjd med sin egen insats:

– Det är väl inte en av mina bättre matcher, jag hade inget flyt i anfallsspelet. Men i försvaret var det bättre, jag försökte jobba så hårt jag kunde, säger Paula, som ändå svarade för fyra poäng i matchen.

För Linnea och hennes Telge betyder denna förlust dock att det är skarpt läge ikväll, då den andra matchen, av eventuellt tre, spelas ikväll i Södertälje. En match som man måste vinna för att man ska ha en chans att ta nå den hägrande semifinalen.

Höll i det bra

– Då är det vi som har hemmaplan, då ska vi kunna ta dem. Det ska bli roligt att spela, säger Linnea, som tycker att de ändå ska fortsätta på den inslagna vägen.

– Våran ”gameplan” var att få stopp på deras snabba uppspel, i början lyckades vi bra med det. Men sen kom Alvik in mer i matchen, det var vissa spelare som inte spelade så bra i början som steppade upp. Men vi gjorde en bra match, vi höll i det ganska bra, menar Linnea, som även hon svarade för fyra poäng.

– Jag är ganska nöjd med min insats, det var riktigt kul att spela.

I onsdags spelade även Noortje Joostens lag, Norrköping, mot Luleå, men förlorade där med klara 62-87.

Stockholmslaget Alvik, med västvärmländskan Paula Juhlin, har alltså fått en bra start på årets slutspel i Damligan.

När de tog emot Linnea Nilssons Telge under tisdagskvällen var det nämligen hemmalaget som drog det längsta strået. Dock efter en något sämre start, efter den första perioden hade Telge ledningen med 27-19.

– Telge var väldigt taggade, det var inte vi, menar Paula, som tillsammans med sina lagkamrater hade väldigt svårt att få stopp på Telges duktiga amerikanska, Taneisha Harrison – som svarade för totalt 52 (!) poäng i matchen.

– Hon var riktigt, riktigt grym, säger Linnea om lagkamratens brutala poängskörd.

Drog ifrån

Men Alvik fick upp sitt spel i den andra perioden, och i halvtid var ställningen 44-44.

Man drog sedan ifrån resten av matchen, och vann den tredje perioden med 22-20 samt den avslutande med 21-17, vilket gav slutresultatet 87-81.

– Vi steppade upp i försvaret överlag i andra halvlek, vi håller alla andra spelare utanför, det var starkt, säger Paula, som dock inte är sådär supernöjd med sin egen insats:

– Det är väl inte en av mina bättre matcher, jag hade inget flyt i anfallsspelet. Men i försvaret var det bättre, jag försökte jobba så hårt jag kunde, säger Paula, som ändå svarade för fyra poäng i matchen.

För Linnea och hennes Telge betyder denna förlust dock att det är skarpt läge ikväll, då den andra matchen, av eventuellt tre, spelas ikväll i Södertälje. En match som man måste vinna för att man ska ha en chans att ta nå den hägrande semifinalen.

Höll i det bra

– Då är det vi som har hemmaplan, då ska vi kunna ta dem. Det ska bli roligt att spela, säger Linnea, som tycker att de ändå ska fortsätta på den inslagna vägen.

– Våran ”gameplan” var att få stopp på deras snabba uppspel, i början lyckades vi bra med det. Men sen kom Alvik in mer i matchen, det var vissa spelare som inte spelade så bra i början som steppade upp. Men vi gjorde en bra match, vi höll i det ganska bra, menar Linnea, som även hon svarade för fyra poäng.

– Jag är ganska nöjd med min insats, det var riktigt kul att spela.

I onsdags spelade även Noortje Joostens lag, Norrköping, mot Luleå, men förlorade där med klara 62-87.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.