2016-03-31 20:25

2016-03-31 20:25

Oklar framtid för Färjestadsduo

KARLSTAD: Ishockey

Det har snart gått en vecka sedan Färjestad BK blev utslaget ur årets SM-slutspel, och än återstår det att se vad som händer med lagets båda västvärmlänningar, Micke Johansson och Johan Olofsson, som båda sitter på utgående kontrakt med Karlstadsklubben.

– Jag har inget bra svar på vad som kommer att hända just nu, säger Micke Johansson.

– Vi får se. Jag ska ha lite semester först, sedan får vi se vad som händer. Det kommer inte att bli klart på ett tag. För min del är det bara att sitta lugn och vänta, fortsätter den 30-årige Arvikasonen, som återvände till Färjestad inför den senaste säsongen.

Räckte inte till

Förhoppningen som Micke hade då var att Färjestad skulle vara med och tampas om SM-guldet in i det sista. Drömmen om ett nytt guld, det fjärde i ordningen för Mickes del, dog dock redan i fredags när Färjestad förlorade med 2-5 i den femte matchen i kvartsfinalserien mot Luleå.

– Det är inte mycket att säga. Vi räckte inte riktigt till. 4-1 i matcher säger det mesta. Vi var inte bra nog helt enkelt, konstaterar Micke.

Konstig sits

Även för 21-årige Johan Olofsson är framtiden omgärdad av frågetecken.

– Jag har en konstig sits. Kontraktet med Färjestad går ut och jag har ingen agent just nu. Jag har sagt upp honom, berättar Johan.

– Därför får jag inte skriva på för en ny klubb på en månad. Jag tror det är den 15:e april som det har gått en månad sedan jag sa upp honom, förklarar Johan, som inte oroar sig nämnvärt för det.

– Jag tror nog att det löser sig, det är jag inte orolig för. Men jag vet inte hur jag ska göra än. Jag vill spela så högt upp som möjligt, men samtidigt får man tänka på sin egen utveckling, säger Johan.

– Jag funderar på om jag ska vara kvar i SHL, spela i en tredje- eller fjärdekedja och försöka göra det bra och därigenom avancera i hierarkin, eller om jag ska spela i en första- eller andrakedja i Hockeyallsvenskan.

Kan bli fortsättning

Vare sig Micke eller Johan utesluter helt en fortsättning i Färjestad, och detsamma gäller från klubbens sida.

– Ingenting är taget till beslut när det gäller Micke. Vi har en dialog, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson.

– Micke har själv sagt att han vill landa i det hela lite nu, efter att vi blev utslagna, så vi får vänta och se vad han kommer fram till att han vill göra, fortsätter Leif.

– När det gäller Johan så vet vi att han har det i sig. Det handlar om att han måste få en position där han får spela, sedan om det blir hos oss eller i någon annan klubb står skrivet i stjärnorna än så länge, avslutar Leif.

– Jag har inget bra svar på vad som kommer att hända just nu, säger Micke Johansson.

– Vi får se. Jag ska ha lite semester först, sedan får vi se vad som händer. Det kommer inte att bli klart på ett tag. För min del är det bara att sitta lugn och vänta, fortsätter den 30-årige Arvikasonen, som återvände till Färjestad inför den senaste säsongen.

Räckte inte till

Förhoppningen som Micke hade då var att Färjestad skulle vara med och tampas om SM-guldet in i det sista. Drömmen om ett nytt guld, det fjärde i ordningen för Mickes del, dog dock redan i fredags när Färjestad förlorade med 2-5 i den femte matchen i kvartsfinalserien mot Luleå.

– Det är inte mycket att säga. Vi räckte inte riktigt till. 4-1 i matcher säger det mesta. Vi var inte bra nog helt enkelt, konstaterar Micke.

Konstig sits

Även för 21-årige Johan Olofsson är framtiden omgärdad av frågetecken.

– Jag har en konstig sits. Kontraktet med Färjestad går ut och jag har ingen agent just nu. Jag har sagt upp honom, berättar Johan.

– Därför får jag inte skriva på för en ny klubb på en månad. Jag tror det är den 15:e april som det har gått en månad sedan jag sa upp honom, förklarar Johan, som inte oroar sig nämnvärt för det.

– Jag tror nog att det löser sig, det är jag inte orolig för. Men jag vet inte hur jag ska göra än. Jag vill spela så högt upp som möjligt, men samtidigt får man tänka på sin egen utveckling, säger Johan.

– Jag funderar på om jag ska vara kvar i SHL, spela i en tredje- eller fjärdekedja och försöka göra det bra och därigenom avancera i hierarkin, eller om jag ska spela i en första- eller andrakedja i Hockeyallsvenskan.

Kan bli fortsättning

Vare sig Micke eller Johan utesluter helt en fortsättning i Färjestad, och detsamma gäller från klubbens sida.

– Ingenting är taget till beslut när det gäller Micke. Vi har en dialog, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson.

– Micke har själv sagt att han vill landa i det hela lite nu, efter att vi blev utslagna, så vi får vänta och se vad han kommer fram till att han vill göra, fortsätter Leif.

– När det gäller Johan så vet vi att han har det i sig. Det handlar om att han måste få en position där han får spela, sedan om det blir hos oss eller i någon annan klubb står skrivet i stjärnorna än så länge, avslutar Leif.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.