2016-03-29 20:37

2016-03-29 20:37

Vinst för Arvika U

ARVIKA: Fotboll

Under annandagen spelade ett U-lagsbetonat Arvika träningsmatch mot division V-konkurrenten Kronan på Viks konstgräs.
Det var inte mycket som skiljde lagen åt målmässigt, men Arvika drog till slut det längsta strået och vann med 2-1.

– Det var en rätt bra match, en jämn match, jag tycker vi hade ett rätt bra grepp om det större delen. Men vi tappade ju bort det när passningsspelet blev borta stundvis, och då tog ju Kronan över, berättar Arvikas lagledare Bosse Karlsson och fortsätter:

– Men försvaret var väldigt stabilt i dag, så det var inte så farligt heller tycker jag.

– Jag tycker vi spelade bra fram till straffområdet, sen hade vi väldigt svårt att komma till riktiga avslut, det blev gärna att de passade en gång för mycket i stället för att skjuta, tillägger tränaren Kicki Andreasson.

Det var Arvika som öppnade målskyttet i den 34:e minuten genom Kim Evaldsson. Men innan halvtidsvilan kunde Alicia Svenske slå in kvitteringen för Kronan.

I andra halvlek var det dock Arvika som var vassast och gjorde det enda målet, fram till 2-1, återigen med Kim Evaldsson som målskytt.

Men i Kronan-lägret är man inte alltför missnöjda.

– Vi är väl nöjda, särskilt defensivt, vi står på rätt sida och vi står upp så det är bra. Sen är det första matchen (för säsongen) så det är inte mycket att säga om, det kommer väl allteftersom här nu, menar tränaren Steve Svenske.

– Vi är nöjda, alltid roligt att spela derby.

– Det var en rätt bra match, en jämn match, jag tycker vi hade ett rätt bra grepp om det större delen. Men vi tappade ju bort det när passningsspelet blev borta stundvis, och då tog ju Kronan över, berättar Arvikas lagledare Bosse Karlsson och fortsätter:

– Men försvaret var väldigt stabilt i dag, så det var inte så farligt heller tycker jag.

– Jag tycker vi spelade bra fram till straffområdet, sen hade vi väldigt svårt att komma till riktiga avslut, det blev gärna att de passade en gång för mycket i stället för att skjuta, tillägger tränaren Kicki Andreasson.

Det var Arvika som öppnade målskyttet i den 34:e minuten genom Kim Evaldsson. Men innan halvtidsvilan kunde Alicia Svenske slå in kvitteringen för Kronan.

I andra halvlek var det dock Arvika som var vassast och gjorde det enda målet, fram till 2-1, återigen med Kim Evaldsson som målskytt.

Men i Kronan-lägret är man inte alltför missnöjda.

– Vi är väl nöjda, särskilt defensivt, vi står på rätt sida och vi står upp så det är bra. Sen är det första matchen (för säsongen) så det är inte mycket att säga om, det kommer väl allteftersom här nu, menar tränaren Steve Svenske.

– Vi är nöjda, alltid roligt att spela derby.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.