2016-03-29 20:36

2016-03-29 20:36

Arvika nollade Eidskog

ARVIKA: Fotboll

Ett tröttkört Eidskog hade till slut inte mycket att sätta emot Arvikas offensiv när de båda lagen träningsspelade på konstgräset ute på Vik under annandagen.
Arvika kunde till slut gå ifrån till 5-0 – detta trots många brända lägen.
– Ingen hade sagt något om det stod 10 eller 12-0, säger Arvikas huvudtränare Peter Söderström.

Norskt motstånd, i form av Eidskog, kom alltså på besök till Lingonvallen på Vik i måndags för en träningsmatch mot Arvikas seniorherrar.

Vad som i första halvlek såg ut som en relativt jämn tillställning skulle i den andra istället bytas ut mot en totaldominans av hemmalaget, som gjorde en rejäl uppryckning.

– Ingen var väl riktigt nöjd, vi gick på plan och var helt oinspirerade i första, det var ingen som brydde sig. Så det blev väl lite irriterat då i halvlek, minst sagt, kan man säga, och då blev vi riktigt aggressiva, då satte vi tryck, berättar Arvikatränaren Peter Söderström.

Var passiva

Men det var betydligt mer tillknäppt i den första halvleken. Eidskog stod upp bra och skapade också ett hyfsat bra läge, men det var ändå Arvika som var strået vassare – även i den första halvleken.

Oskar Olsson kunde springa långt med bollen från sin vänsterbacksposition, och kunde slå in bollen på mål, där Ismaela Koroma fanns och kunde peta in 1-0, vilket också stod sig till halvleksvilan.

– Jag tycker i första halvlek är vi väldigt passiva, till skillnad mot Kils-matchen så var vi inte alls aggressiva, vi stod och väntade, och därför kom vi på andrabollar, vi lät dem styra och ställa lite grann, menar Peter.

– Men sen allt som det gick så kom vi in i matchen då, efter att vi gjorde lite byten, så att det såg väl bättre ut sista 10-15 minuterna, då hade vi lite längre sekvenser med boll och kom runt lite mer och skapade några chanser då.

I andra släppte det dock rejält för Arvika. Man drog upp tempot och tröttade ner Eidskog, som drog på sig frisparkar.

Fick fin träff

En av dem frisparkarna blev det följaktligen också mål på, efter att lagkaptenen Pierre Thunberg kunde slå in en retur på en frispark av Sebastian Hammertoft – som själv sedan fick på en riktigt fin träff och gjorde mål direkt på en annan frispark.

Dessutom kunde Abdullahi Mohamud och Fredrik Olsson kontra in ett varsitt mål, till slutresultatet 5-0.

– Ingen hade sagt något om det stod 10 eller 12-0, det var sjukt så många målchanser vi missade, då blir det bara ett lag på plan. Men vi måste göra mål på våra chanser också, säger Peter, som inte är helt nöjd i stort:

– Vi kan mycket, mycket mer.

Norskt motstånd, i form av Eidskog, kom alltså på besök till Lingonvallen på Vik i måndags för en träningsmatch mot Arvikas seniorherrar.

Vad som i första halvlek såg ut som en relativt jämn tillställning skulle i den andra istället bytas ut mot en totaldominans av hemmalaget, som gjorde en rejäl uppryckning.

– Ingen var väl riktigt nöjd, vi gick på plan och var helt oinspirerade i första, det var ingen som brydde sig. Så det blev väl lite irriterat då i halvlek, minst sagt, kan man säga, och då blev vi riktigt aggressiva, då satte vi tryck, berättar Arvikatränaren Peter Söderström.

Var passiva

Men det var betydligt mer tillknäppt i den första halvleken. Eidskog stod upp bra och skapade också ett hyfsat bra läge, men det var ändå Arvika som var strået vassare – även i den första halvleken.

Oskar Olsson kunde springa långt med bollen från sin vänsterbacksposition, och kunde slå in bollen på mål, där Ismaela Koroma fanns och kunde peta in 1-0, vilket också stod sig till halvleksvilan.

– Jag tycker i första halvlek är vi väldigt passiva, till skillnad mot Kils-matchen så var vi inte alls aggressiva, vi stod och väntade, och därför kom vi på andrabollar, vi lät dem styra och ställa lite grann, menar Peter.

– Men sen allt som det gick så kom vi in i matchen då, efter att vi gjorde lite byten, så att det såg väl bättre ut sista 10-15 minuterna, då hade vi lite längre sekvenser med boll och kom runt lite mer och skapade några chanser då.

I andra släppte det dock rejält för Arvika. Man drog upp tempot och tröttade ner Eidskog, som drog på sig frisparkar.

Fick fin träff

En av dem frisparkarna blev det följaktligen också mål på, efter att lagkaptenen Pierre Thunberg kunde slå in en retur på en frispark av Sebastian Hammertoft – som själv sedan fick på en riktigt fin träff och gjorde mål direkt på en annan frispark.

Dessutom kunde Abdullahi Mohamud och Fredrik Olsson kontra in ett varsitt mål, till slutresultatet 5-0.

– Ingen hade sagt något om det stod 10 eller 12-0, det var sjukt så många målchanser vi missade, då blir det bara ett lag på plan. Men vi måste göra mål på våra chanser också, säger Peter, som inte är helt nöjd i stort:

– Vi kan mycket, mycket mer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.