2016-03-22 17:27

2016-03-22 17:27

Edaframgångar på Vår-finalen och fältskytte-DM

KARLSTAD/SÄFFLE: Gevärsskytte

Förra veckan bjöd på några digra skyttedagar och Eda Skyttegille var flitigt i farten, både i Vårfinalen i Karlstad och i fältskytte-DM.

I Karlstad gick det bäst för Elin Arnesen, aktuell som mästerskapsfinalist i Skyttiaden häromveckan, som tog en seger i L17, och Elin Brask som tog en seger i L2/L3/L4.

Elin Arnesen utmanades främst av Joel Nyman, från Rosersberg, men höll undan till en ganska överlägsen seger. Goda marginaler var det även för Elin Brask, som hade nästan åtta poäng till godo på Pontus Sundström, från Gullspång.

Den tredje västvärmländska segern i Vårfinalen stod Arvikas Marika Skau för, i Lsitt, med 421,5 poäng, mot silvermedaljören Michael Andersson, Eda, med 418,5.

I Säffle sköts fältskytte-DM och även där blev det en hel del Eda. David Augustsson vann ungdomsmästerskapet med 21 träff, i den första tävlingen någonsin i knästående – efter att tidigare ha skjutit med remstöd.

David fick även med sig en klasseger i GF17.

I det öppna mästerskapet blev det en fjärdeplats för Kölas Lars Axelsson med 30 träff, snäppet före Edas Henry Håkansson på femte plats, också han med 30 poäng. Vann gjorde Jan-Olof Svensson, från Edsbjörke, på 34 poäng.

Axelssons resultat räckte också till en andraplats i veteranmästerskapet.

I det liggande mästerskapet blev det idel Västvärmland i topp, med Kenneth Bogelid, Bogen, som segrare med 34 träff, före Lars-Åke Olsson, Köla, med 24, och Tobias Ness, Arvika, med 22.

I mästerskapet för kikarsikte blev det seger för Edas Anders Nilsson, med 32 träff.

Utanför mästerskapet blev det klassegrar för Tobias Ness, Arvika, i GF15, Urban Morfeldt, Eda, i GF1, Martin Dahlgren, Arvika, i GF3, Kenneth Bogelid, Bogen, i GF70, och Anders Nilsson, Eda, i kikarklassen.

I Karlstad gick det bäst för Elin Arnesen, aktuell som mästerskapsfinalist i Skyttiaden häromveckan, som tog en seger i L17, och Elin Brask som tog en seger i L2/L3/L4.

Elin Arnesen utmanades främst av Joel Nyman, från Rosersberg, men höll undan till en ganska överlägsen seger. Goda marginaler var det även för Elin Brask, som hade nästan åtta poäng till godo på Pontus Sundström, från Gullspång.

Den tredje västvärmländska segern i Vårfinalen stod Arvikas Marika Skau för, i Lsitt, med 421,5 poäng, mot silvermedaljören Michael Andersson, Eda, med 418,5.

I Säffle sköts fältskytte-DM och även där blev det en hel del Eda. David Augustsson vann ungdomsmästerskapet med 21 träff, i den första tävlingen någonsin i knästående – efter att tidigare ha skjutit med remstöd.

David fick även med sig en klasseger i GF17.

I det öppna mästerskapet blev det en fjärdeplats för Kölas Lars Axelsson med 30 träff, snäppet före Edas Henry Håkansson på femte plats, också han med 30 poäng. Vann gjorde Jan-Olof Svensson, från Edsbjörke, på 34 poäng.

Axelssons resultat räckte också till en andraplats i veteranmästerskapet.

I det liggande mästerskapet blev det idel Västvärmland i topp, med Kenneth Bogelid, Bogen, som segrare med 34 träff, före Lars-Åke Olsson, Köla, med 24, och Tobias Ness, Arvika, med 22.

I mästerskapet för kikarsikte blev det seger för Edas Anders Nilsson, med 32 träff.

Utanför mästerskapet blev det klassegrar för Tobias Ness, Arvika, i GF15, Urban Morfeldt, Eda, i GF1, Martin Dahlgren, Arvika, i GF3, Kenneth Bogelid, Bogen, i GF70, och Anders Nilsson, Eda, i kikarklassen.