2016-03-20 20:01

2016-03-20 20:01

Storförlust för Arvikas damer

ARVIKA: Handboll

Rann iväg. Arvikas handbollsdamer i division III började ganska bra mot gästande Kristinehamn under lördagen, och höll relativt jämna steg.
Men man blev sedan ganska snabbt ifrånsprungna, och förlorade till slut med hela 12-29.

Arvika spelade i lördags sin sista hemmamatch för säsongen i division III, då man tog emot gästande Kristinehamn i Kyrkebyhallen.

Men det blev kanske inte det absolut roligaste sättet att göra det på. Motståndet skulle visa sig bli lite för tufft i slutändan, samtidigt som Arvika inte heller kom upp i sin högsta nivå.

– Vi sliter ont, men vi spelar ju i alla fall för att det är roligt, det är därför vi gör detta, men det är ju inget roligt när man förlorar med såna här siffror. Det här hade jag inte trott, första matchen vi spelade mot dem så vann de med 15-13 bara, så vi spelade mycket bättre då, konstaterar Arvikas lagkapten Sara Sidén.

Man började även den här matchen på ett hyfsat bra sätt och släppte inte in så värst många mål. Men ju längre halvleken gick desto mer övertag blev det för gästerna, som till slut drog ifrån till ledning med 14-7 inför den andra halvleken.

– De första tio var väl helt okej. Vi har ju bra spel bakåt, det är kontringarna som drar iväg. Uppställt släpper vi inte så där jättemycket bakåt, så ett bra försvar har vi, men det är framåt det bara klappar igenom, och när de börjar kontra så springer vi inte hem, vi orkar inte, berättar Sara.

Spelar en och en

Något som inte heller blev bättre i den andra halvleken, då Kristinehamn till slut enkelt kunde spela hem matchen med siffrorna 12-29.

– Alla kämpar sitt en liten del av matchen, vi ger aldrig hundra procent samtidigt. Vi har redan gått hem liksom, det är ingen som vill spela. Det är inte ett speciellt tufft motstånd, det är vi som är dåliga, menar Sara.

– Efter första halvlek så säger vi att nu ska vi jobba ihop som ett lag, vi ska gå ut på plan och hjälpa varandra, vi ska skapa luckor, vi ska skjuta utifrån. Ingenting av det gör vi, vi spelar en och en, så vi hade redan gått hem.

I och med att det är ett nystartat lag för säsongen har också ett annat problem varit ganska genomgående för hela den här säsongen.

Inte spelat länge

– Vi har ju jättesvårt med folk, vi har en del tjejer som gör deras första säsong, utan dem så hade vi aldrig klarat av att haft ett lag, så vi behöver ju alla vi kan ha. Men de har ju inte spelat så länge, det blir ju svårt att spela ihop liksom, säger Sara.

– Och Kristin (Westlund) är i Dominikanska, men vi ska ju klara oss utan henne också, det är inte det, men det är klart, hon är en av de äldsta spelarna och ett tryggt mittförsvar.

Arvika spelade också en match i torsdags, då man mötte Mellerud och förlorade med 18-31 på bortaplan.

Slog topplag

– Då hade vi mycket bättre framåt, Mellerud är ett bra mycket bättre lag än Kristinehamn, vi var mycket mer synkade, vi hade mycket mer fart i spelet, vi spelade för varandra och var glada efter matchen.

Man tog också sin enda seger hittills för några veckor sedan, då man slog topplaget Grums med 19-18 på bortaplan.

I lördagens match gjorde Sara själv med sina fem mål flest mål för Arvika, följd av Sara Dahlström 2, Seline Gavell 2, Charlie Nyström, Maria Pettersson och Thea Liljendahl.

Arvika spelade i lördags sin sista hemmamatch för säsongen i division III, då man tog emot gästande Kristinehamn i Kyrkebyhallen.

Men det blev kanske inte det absolut roligaste sättet att göra det på. Motståndet skulle visa sig bli lite för tufft i slutändan, samtidigt som Arvika inte heller kom upp i sin högsta nivå.

– Vi sliter ont, men vi spelar ju i alla fall för att det är roligt, det är därför vi gör detta, men det är ju inget roligt när man förlorar med såna här siffror. Det här hade jag inte trott, första matchen vi spelade mot dem så vann de med 15-13 bara, så vi spelade mycket bättre då, konstaterar Arvikas lagkapten Sara Sidén.

Man började även den här matchen på ett hyfsat bra sätt och släppte inte in så värst många mål. Men ju längre halvleken gick desto mer övertag blev det för gästerna, som till slut drog ifrån till ledning med 14-7 inför den andra halvleken.

– De första tio var väl helt okej. Vi har ju bra spel bakåt, det är kontringarna som drar iväg. Uppställt släpper vi inte så där jättemycket bakåt, så ett bra försvar har vi, men det är framåt det bara klappar igenom, och när de börjar kontra så springer vi inte hem, vi orkar inte, berättar Sara.

Spelar en och en

Något som inte heller blev bättre i den andra halvleken, då Kristinehamn till slut enkelt kunde spela hem matchen med siffrorna 12-29.

– Alla kämpar sitt en liten del av matchen, vi ger aldrig hundra procent samtidigt. Vi har redan gått hem liksom, det är ingen som vill spela. Det är inte ett speciellt tufft motstånd, det är vi som är dåliga, menar Sara.

– Efter första halvlek så säger vi att nu ska vi jobba ihop som ett lag, vi ska gå ut på plan och hjälpa varandra, vi ska skapa luckor, vi ska skjuta utifrån. Ingenting av det gör vi, vi spelar en och en, så vi hade redan gått hem.

I och med att det är ett nystartat lag för säsongen har också ett annat problem varit ganska genomgående för hela den här säsongen.

Inte spelat länge

– Vi har ju jättesvårt med folk, vi har en del tjejer som gör deras första säsong, utan dem så hade vi aldrig klarat av att haft ett lag, så vi behöver ju alla vi kan ha. Men de har ju inte spelat så länge, det blir ju svårt att spela ihop liksom, säger Sara.

– Och Kristin (Westlund) är i Dominikanska, men vi ska ju klara oss utan henne också, det är inte det, men det är klart, hon är en av de äldsta spelarna och ett tryggt mittförsvar.

Arvika spelade också en match i torsdags, då man mötte Mellerud och förlorade med 18-31 på bortaplan.

Slog topplag

– Då hade vi mycket bättre framåt, Mellerud är ett bra mycket bättre lag än Kristinehamn, vi var mycket mer synkade, vi hade mycket mer fart i spelet, vi spelade för varandra och var glada efter matchen.

Man tog också sin enda seger hittills för några veckor sedan, då man slog topplaget Grums med 19-18 på bortaplan.

I lördagens match gjorde Sara själv med sina fem mål flest mål för Arvika, följd av Sara Dahlström 2, Seline Gavell 2, Charlie Nyström, Maria Pettersson och Thea Liljendahl.