2016-03-20 19:58

2016-03-20 19:58

Skellefteå blev för svåra

SKELLEFTEÅ: Ishockey

FBK:s J20-gäng förlorade den första SM-kvartsfinalen mot Skellefteå med 1-3 i onsdags och det blev samma siffror även i match nummer två i fredags, och därmed är det färdigspelat i slutspelet för FBK:s västvärmlänningar, Jonas Nyman, Anton Brandhammar och Linus Tjulander.

Just nämnde Linus Tjulander spelade fram Benjamin Trust till kvitteringen till 1-1 sex minuter in i den andra perioden och matchen fortsatte att vara målmässigt jämn en bit in i den tredje perioden, där Skellefteå återigen kunde ta ledningen.

Färjestad tog ut målvakten med två minuter kvar att spela och satsade allt på en kvittering, men kunde inte komma åt hemmalaget – som istället avgjorde definitivt med ett mål i öppen kasse med två sekunder kvar att spela.

I SM-semifinalerna, som inleds nästa söndag, ställs segrande Skellefteå mot Rögle. I den andra semin möts AIK och Djurgården.

Just nämnde Linus Tjulander spelade fram Benjamin Trust till kvitteringen till 1-1 sex minuter in i den andra perioden och matchen fortsatte att vara målmässigt jämn en bit in i den tredje perioden, där Skellefteå återigen kunde ta ledningen.

Färjestad tog ut målvakten med två minuter kvar att spela och satsade allt på en kvittering, men kunde inte komma åt hemmalaget – som istället avgjorde definitivt med ett mål i öppen kasse med två sekunder kvar att spela.

I SM-semifinalerna, som inleds nästa söndag, ställs segrande Skellefteå mot Rögle. I den andra semin möts AIK och Djurgården.