2016-03-15 17:42

2016-03-15 17:42

Markus prisad som stjärnskott på gala

BOWLING

Markus Jansson har de senaste åren etablerat sig inom den yppersta eliten inom svensk bowling, och ett bevis för det fick han i lördags då han fick ta emot pris som årets stjärnskott på Elitserieföreningens bankett.

– Det är jätteroligt att få en sådan utmärkelse, säger Markus, som fick priset för sina insatser under säsongen 2014/2015.

Att Elitserieföreningen väljer att dela ut pris för insatser under förra säsongen först nu – på en bankett som hölls på kvällen efter den sista omgången i årets säsong – känns kanske inte helt klockrent, men motiveringen och valet av pristagare var det inte många på banketten som hade några synpunkter på.

Priset fick Markus för att han ”under säsongen 14/15 tog det slutliga klivet upp till det absoluta toppskiktet i svensk bowling och Elitserien. Han har tagit en ledarroll i sitt lag och starkt bidragit till att man etablerat sig som ett lag i tabellens övre skikt.”

Tror på semifinalrepris

Förra säsongen tog sig Jösse till SM-slutspel, och den bedriften upprepade man den här säsongen.

– Jag tycker att man får lov att säga att vi har etablerat oss i toppen nu. I år har vi vunnit 15 av 22 matcher, och det är ändå ganska bra, säger Markus, som ser fram emot det kommande SM-slutspelet, som avgörs i Jönköping 8-10 april.

– Jag skulle gärna slå Team Pergamon då, säger Markus, som är övertygad om att tabellettan från Partille, precis som ifjol, kommer att välja Jösse som motståndare i semifinalen.

– Helt säker kan man ju inte vara, men jag skulle ändå sätta allt jag äger och har på att de väljer oss. De såg ju hur det gick när de mötte oss hemma för ett tag sedan, förklarar Markus, som gärna vill ta revansch för den 1-19-förlusten i slutspelet.

– Det är jätteroligt att få en sådan utmärkelse, säger Markus, som fick priset för sina insatser under säsongen 2014/2015.

Att Elitserieföreningen väljer att dela ut pris för insatser under förra säsongen först nu – på en bankett som hölls på kvällen efter den sista omgången i årets säsong – känns kanske inte helt klockrent, men motiveringen och valet av pristagare var det inte många på banketten som hade några synpunkter på.

Priset fick Markus för att han ”under säsongen 14/15 tog det slutliga klivet upp till det absoluta toppskiktet i svensk bowling och Elitserien. Han har tagit en ledarroll i sitt lag och starkt bidragit till att man etablerat sig som ett lag i tabellens övre skikt.”

Tror på semifinalrepris

Förra säsongen tog sig Jösse till SM-slutspel, och den bedriften upprepade man den här säsongen.

– Jag tycker att man får lov att säga att vi har etablerat oss i toppen nu. I år har vi vunnit 15 av 22 matcher, och det är ändå ganska bra, säger Markus, som ser fram emot det kommande SM-slutspelet, som avgörs i Jönköping 8-10 april.

– Jag skulle gärna slå Team Pergamon då, säger Markus, som är övertygad om att tabellettan från Partille, precis som ifjol, kommer att välja Jösse som motståndare i semifinalen.

– Helt säker kan man ju inte vara, men jag skulle ändå sätta allt jag äger och har på att de väljer oss. De såg ju hur det gick när de mötte oss hemma för ett tag sedan, förklarar Markus, som gärna vill ta revansch för den 1-19-förlusten i slutspelet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.