2016-03-15 17:44

2016-03-15 17:44

Fredrik invald i sektionsstyrelse

ESKILSTUNA: Viltmålsskytte

Arvika Jaktskytteklubbs ordförande Fredrik Olsson blev i lördags invald i styrelsen för Skyttesportförbundets viltmålssektion.
– Jag ska försöka få i gång fler skyttar att tävla, det är min huvuduppgift, säger Fredrik.

Fredrik Olsson har under de senaste åren varit starkt engagerad inom viltmålsskyttet, inte bara inom Arvika Jaktskytteklubb utan i Värmland som helhet, och det arbetet har nu lett till att han blivit invald i styrelsen för Skyttesportsförbundets viltmålssektion på riksnivå.

– Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att bli med som ledamot i styrelsen för två månader sedan, och jag bestämde mig för att tacka ja, säger Fredrik.

– För tre år sedan gjorde jag ett ryck för att få upp sporten på fötterna i Värmland. Jag hade lite idéer om vad som skulle kunna göras, och bestämde mig för att genomföra dem, fortsätter Fredrik.

– Bland annat startade vi en cup. Den lockade inte så många tävlande första året, men ifjol hade vi 23 deltagare, och det var ett jättelyft.

Fyra discipliner

Om lösningen på det minskande antalet aktiva tävlingsskyttar inom viltmål är en cup även på riksnivå återstår att se, men Fredrik är övertygad om att det är möjligt att locka fler till sporten – som delas in i de fyra disciplinerna running target tio meter, running target 50 meter, enkel jägarkombination och jaktkombination.

– Att det finns skyttar därute är uppenbart, sedan att de inte vill, eller vågar prova på att tävla är det vi kommer att jobba med, säger Fredrik.

– Kombinationen låg på över 100 startande på SM förr i tiden. Nu ligger vi på runt 50, men jag tror inte att det är omöjligt att komma tillbaka till den gamla nivån, avslutar Fredrik.

Fredrik Olsson har under de senaste åren varit starkt engagerad inom viltmålsskyttet, inte bara inom Arvika Jaktskytteklubb utan i Värmland som helhet, och det arbetet har nu lett till att han blivit invald i styrelsen för Skyttesportsförbundets viltmålssektion på riksnivå.

– Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att bli med som ledamot i styrelsen för två månader sedan, och jag bestämde mig för att tacka ja, säger Fredrik.

– För tre år sedan gjorde jag ett ryck för att få upp sporten på fötterna i Värmland. Jag hade lite idéer om vad som skulle kunna göras, och bestämde mig för att genomföra dem, fortsätter Fredrik.

– Bland annat startade vi en cup. Den lockade inte så många tävlande första året, men ifjol hade vi 23 deltagare, och det var ett jättelyft.

Fyra discipliner

Om lösningen på det minskande antalet aktiva tävlingsskyttar inom viltmål är en cup även på riksnivå återstår att se, men Fredrik är övertygad om att det är möjligt att locka fler till sporten – som delas in i de fyra disciplinerna running target tio meter, running target 50 meter, enkel jägarkombination och jaktkombination.

– Att det finns skyttar därute är uppenbart, sedan att de inte vill, eller vågar prova på att tävla är det vi kommer att jobba med, säger Fredrik.

– Kombinationen låg på över 100 startande på SM förr i tiden. Nu ligger vi på runt 50, men jag tror inte att det är omöjligt att komma tillbaka till den gamla nivån, avslutar Fredrik.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.