2016-03-15 17:47

2016-03-15 17:47

Färjestad tog sig vidare i J20-slutspelet

KARLSTAD

Ishockeyns SM-slutspel för J20-lag fortsätter den här veckan med kvartsfinalerna, och bland de åtta lagen återfinns Färjestad – med västtrion Anton Brandhammar, Jonas Nyman och Linus Tjulander i truppen.

I åttondelsfinalen vann Malmö på hemmais med 6-2 i den första matchen, men när matchserien fortsatte i Karlstad under veckoslutet var det Färjestad som var det starkaste laget.

I fredags blev det till slut seger med 3-2, efter straffläggning – och då svarade Jonas Nyman för Färjestads 1-1-mål – och i den avgörande matchen i lördags vann Färjestad med 1-0 – och då var Linus Tjulander med och assisterade till Jesper Nordins segermål.

I kvartsfinalserien, som inleds i Karlstad i dag, ställs Färjestad mot Skelleftå, som har fördel av hemmais i returen på fredag och i en eventuell tredje och avgörande match på lördag.

För Leksands J20-lag, med Oskar Lang i uppställningen, tog årets SM-slutspel slut i lördags. Leksand vann den inledande hemmamatchen med 2-1, men föll sedan i Stockholm med 6-2 i fredags och 5-0 i lördags.

 

I åttondelsfinalen vann Malmö på hemmais med 6-2 i den första matchen, men när matchserien fortsatte i Karlstad under veckoslutet var det Färjestad som var det starkaste laget.

I fredags blev det till slut seger med 3-2, efter straffläggning – och då svarade Jonas Nyman för Färjestads 1-1-mål – och i den avgörande matchen i lördags vann Färjestad med 1-0 – och då var Linus Tjulander med och assisterade till Jesper Nordins segermål.

I kvartsfinalserien, som inleds i Karlstad i dag, ställs Färjestad mot Skelleftå, som har fördel av hemmais i returen på fredag och i en eventuell tredje och avgörande match på lördag.

För Leksands J20-lag, med Oskar Lang i uppställningen, tog årets SM-slutspel slut i lördags. Leksand vann den inledande hemmamatchen med 2-1, men föll sedan i Stockholm med 6-2 i fredags och 5-0 i lördags.