2016-03-10 21:16

2016-03-10 21:16

Mickes Färjestad ställs mot Luleå

KARLSTAD: Ishockey

Nu är det klart vilka Färjestad, med Arvikasonen Mikael Johansson, kommer få möta i kvartsfinalen i årets SM-slutspel.
Det blir norrländskt motstånd i form av SHL-fyran Luleå.

I tisdags spelades den sista omgången av grundserien i årets SHL-hockey.

Och det blev ett rafflande avslut vad gällde spelet om positionerna i tabellen inför slutspelet. Färjestad gästade Djurgården i Hovet, och om resultaten gick deras väg – samtidigt som de vann sin match – kunde de ha avancerat till en tredjeplats.

Men så blev inte fallet. Djurgården vann till slut med 4-2, samtidigt som Linköping enkelt vann sin match mot Malmö med 5-0 och därmed blev trea i tabellen efter en osannolik avslutning i matchen mellan Växjö och Luleå, där Luleå själva hade chansen att bli trea och därför tog ut målvakten, vilket ledde till att Växjö avgjorde tillställningen med bara 30 sekunder kvar – i tom bur.

I och med detta kommer den slutliga fyran Luleå stå för motståndet i kvartsfinalen, som drar i gång på torsdag nästa vecka, då Färjestad blev femma i tabellen.

Arvikasonen Mikael Johansson noterades för sin högsta poäng i den svenska högstaligan, då han stannade på 40 poäng gjorda, med tolv mål och 28 assists.

I tisdags spelades den sista omgången av grundserien i årets SHL-hockey.

Och det blev ett rafflande avslut vad gällde spelet om positionerna i tabellen inför slutspelet. Färjestad gästade Djurgården i Hovet, och om resultaten gick deras väg – samtidigt som de vann sin match – kunde de ha avancerat till en tredjeplats.

Men så blev inte fallet. Djurgården vann till slut med 4-2, samtidigt som Linköping enkelt vann sin match mot Malmö med 5-0 och därmed blev trea i tabellen efter en osannolik avslutning i matchen mellan Växjö och Luleå, där Luleå själva hade chansen att bli trea och därför tog ut målvakten, vilket ledde till att Växjö avgjorde tillställningen med bara 30 sekunder kvar – i tom bur.

I och med detta kommer den slutliga fyran Luleå stå för motståndet i kvartsfinalen, som drar i gång på torsdag nästa vecka, då Färjestad blev femma i tabellen.

Arvikasonen Mikael Johansson noterades för sin högsta poäng i den svenska högstaligan, då han stannade på 40 poäng gjorda, med tolv mål och 28 assists.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.