2016-03-04 06:00

2016-03-04 06:00

Viktiga poäng står på spel i Jösses sista hemmamatch

ARVIKA: Bowling

Söndagens storförlust mot Team Pergamon gav BK Jösse ett något sämre läge i kampen om de fyra slutspelsplatserna.
Men laget har fortfarande allt i sina egna händer när de på söndag tar emot gästande IS Göta.
– Det är alldeles livsviktigt att vi vinner den här matchen, menar Jösseledaren Raymond Jansson.

En sista hemmamatch återstår alltså för BK Jösse inför det avslutande sammandraget, som nästa helg spelas i Göteborg.

Det är nämligen tabellnian och Helsingsborgslaget IS Göta som kommer på besök till Rajjens, ett möte som på förhand är mer ovisst än vad tabelläget vill säga, då Jösse själva ligger på en fjärdeplats i nuläget.

– Det kanske låter lite konstigt, men det verkar passa dem att spela här i Arvika. Av erfarenhet är det alltid jämna matcher mellan oss, dels i Helsingborg och dels här hemma, säger Jösses ledare Raymond Jansson.

– Så det gäller att vara på tå, men kommer vi upp i det vi har gjort tidigare här hemma kommer det att räcka.

Livsviktigt

Något som kan visa sig bli väldigt avgörande om Jösse till slut kniper en ny slutspelsplats eller inte, då både Boden och Stureby flåsar laget i nacken – det förstnämnda möter man dessutom i det helt avgörande sammandraget nästa helg.

– Det är alldeles livsviktigt att vi vinner den här matchen, annars blir vi nog tvingade att ta minst fyra poäng, kanske till och med sex, nästa helg. Jag skulle inte bli alltför ledsen om Stureby och Boden förlorade sina matcher till helgen, säger Raymond.

Jösse kommer ställa upp med samma nio man hade i den senaste hemmamatchen, vilka alltså är Raymond själv, sönerna Mattias och Markus Jansson, Robert Lindberg, Karl-Johan Eliasson, Björn Lindqvist, Andreas Jonsson, Kristian Persson och Mattias Nilsson.

Vem som får vara reserv är ännu inte bestämt.

En sista hemmamatch återstår alltså för BK Jösse inför det avslutande sammandraget, som nästa helg spelas i Göteborg.

Det är nämligen tabellnian och Helsingsborgslaget IS Göta som kommer på besök till Rajjens, ett möte som på förhand är mer ovisst än vad tabelläget vill säga, då Jösse själva ligger på en fjärdeplats i nuläget.

– Det kanske låter lite konstigt, men det verkar passa dem att spela här i Arvika. Av erfarenhet är det alltid jämna matcher mellan oss, dels i Helsingborg och dels här hemma, säger Jösses ledare Raymond Jansson.

– Så det gäller att vara på tå, men kommer vi upp i det vi har gjort tidigare här hemma kommer det att räcka.

Livsviktigt

Något som kan visa sig bli väldigt avgörande om Jösse till slut kniper en ny slutspelsplats eller inte, då både Boden och Stureby flåsar laget i nacken – det förstnämnda möter man dessutom i det helt avgörande sammandraget nästa helg.

– Det är alldeles livsviktigt att vi vinner den här matchen, annars blir vi nog tvingade att ta minst fyra poäng, kanske till och med sex, nästa helg. Jag skulle inte bli alltför ledsen om Stureby och Boden förlorade sina matcher till helgen, säger Raymond.

Jösse kommer ställa upp med samma nio man hade i den senaste hemmamatchen, vilka alltså är Raymond själv, sönerna Mattias och Markus Jansson, Robert Lindberg, Karl-Johan Eliasson, Björn Lindqvist, Andreas Jonsson, Kristian Persson och Mattias Nilsson.

Vem som får vara reserv är ännu inte bestämt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.