2016-03-04 06:00

2016-03-04 06:00

Arvika kan fixa ny kvalplats

ARVIKA: Innebandy

På lördag avgörs det. En högst åtråvärd plats i ett allsvenskt kval står nämligen på spel då Arvikas division I-herrar tar emot Lockerud Mariestad i Sporthallen.
– Det kommer bli dramatik, det är jag helt säker på, säger Arvikatränaren Björn Arvidsson.

Arvika har det klart bästa utgångsläget inför lördagens drabbning mot tabellfemman Lockerud Mariestad. Man har tre poäng mer inspelade, och har dessutom en målskillnad som är nio mål bättre.

Detta innebär att Lockerud Mariestad är tvungna att vinna matchen med minst fem bollar, allt annat skulle alltså innebära ännu ett allsvenskt kval för Arvikas del.

Så det mesta talar alltså för tabellfyran.

– Vi ska ju förlora med fem måls skillnad för att inte klara det. Den största förlust vi har haft den här säsongen är mot Hagfors hemma, det är en av de sämsta matcherna Arvika har gjort. Skulle så hända, då har vi nog inte gjort en bra match, säger Arvikas tränare Björn Arvidsson, som dock gå in till mötet med rätt inställning.

– Det gäller att ta matchen på största allvar. Vi har en bra känsla i laget, men vi har alltid respekt för de vi möter, det gäller att inte ha den inställningen att allt kommer lösa sig, det är upp till varje spelare och coacher att se till att vara koncentrerade i 60 minuter.

Gäller att sätta press

Och det kommer nog krävas till lördagen, då man kan vänta sig ett Lockerud Mariestad som verkligen går för det. Laget vann senast med hela 8-1 mot Köping – som i sin tur besegrade tabellsexan Kumla på bortaplan därefter – så visst verkar formen vara god.

– Det är ett osannolikt bra resultat, de kommer nog bara att ösa på, säger Björn.

– De vill väldigt gärna ha boll och bygga upp sitt anfall, de verkar ha fasta och intränade uppspelsvarianter, de är väldigt konstruktiva i sitt spel. Det gäller att sätta lite press på dem, det är vad man drömmer om.

Och med tanke på den folkfesten som blev i förra årets kvalspel vet Björn vad det skulle betyda att återigen hamna där.

– Vi har nog den bästa publiken i serien, det tror jag samtliga instämmer i, så det betyder ju att vi förlänger festen för den fina publien vi har, med ytterligare en match. Det var ju ett mål som klubben hade inför säsongen, och det kanske kan infrias på lördag.

Det ser åtminstone väldigt bra ut med spelarläget, om man bortser från opererade Christoffer ”Kicken” Nilsson och långtidsskadade Sebastian Forslund.

Arvika har det klart bästa utgångsläget inför lördagens drabbning mot tabellfemman Lockerud Mariestad. Man har tre poäng mer inspelade, och har dessutom en målskillnad som är nio mål bättre.

Detta innebär att Lockerud Mariestad är tvungna att vinna matchen med minst fem bollar, allt annat skulle alltså innebära ännu ett allsvenskt kval för Arvikas del.

Så det mesta talar alltså för tabellfyran.

– Vi ska ju förlora med fem måls skillnad för att inte klara det. Den största förlust vi har haft den här säsongen är mot Hagfors hemma, det är en av de sämsta matcherna Arvika har gjort. Skulle så hända, då har vi nog inte gjort en bra match, säger Arvikas tränare Björn Arvidsson, som dock gå in till mötet med rätt inställning.

– Det gäller att ta matchen på största allvar. Vi har en bra känsla i laget, men vi har alltid respekt för de vi möter, det gäller att inte ha den inställningen att allt kommer lösa sig, det är upp till varje spelare och coacher att se till att vara koncentrerade i 60 minuter.

Gäller att sätta press

Och det kommer nog krävas till lördagen, då man kan vänta sig ett Lockerud Mariestad som verkligen går för det. Laget vann senast med hela 8-1 mot Köping – som i sin tur besegrade tabellsexan Kumla på bortaplan därefter – så visst verkar formen vara god.

– Det är ett osannolikt bra resultat, de kommer nog bara att ösa på, säger Björn.

– De vill väldigt gärna ha boll och bygga upp sitt anfall, de verkar ha fasta och intränade uppspelsvarianter, de är väldigt konstruktiva i sitt spel. Det gäller att sätta lite press på dem, det är vad man drömmer om.

Och med tanke på den folkfesten som blev i förra årets kvalspel vet Björn vad det skulle betyda att återigen hamna där.

– Vi har nog den bästa publiken i serien, det tror jag samtliga instämmer i, så det betyder ju att vi förlänger festen för den fina publien vi har, med ytterligare en match. Det var ju ett mål som klubben hade inför säsongen, och det kanske kan infrias på lördag.

Det ser åtminstone väldigt bra ut med spelarläget, om man bortser från opererade Christoffer ”Kicken” Nilsson och långtidsskadade Sebastian Forslund.