2016-03-03 21:05

2016-03-03 21:05

Skjutglatt på sportlovet

HÖGVALTA: Sportlovsidrott

På Paradisbanan ringlade sig en kö med skollediga som ville testa pricksäkerheten i luftpistolskytte. Arvika Pistolskytteklubb är en av många föreningar i Arvika som erbjuder sportlovsaktiviteter.
– En dag som denna, när solen inte skiner är det en populär inomhusaktivitet, säger klubbens Yngve Skansen.

22 skyttar, killar som tjejer, debutanter som luttrade, kunde man räkna in under onsdagen på Paradisbanan.

Åldersgränsen är åtta år och uppåt.

– Åldern är inte så hög i dag, många yngre har ett intresse av det där med att skjuta pistol tror jag. Förra året på fredagen hade vi 41 barn här. Vi brukar se en liten trend efter sportlovet, att ett gäng går med i träningsgruppen. Vi har 70 barn som kommer hit och tränar varje tisdag, säger Yngve Skansen.

Nytt upplägg

Det smäller hej vilt och koncentrationen är hög. En kö av ivriga skyttar ringlade sig ända ut i farstun. För att just undvika långa väntetider hade man i år gjort om upplägget.

– Tio platser med 20 skott och när man skjutit klart roterar man och ställer sig längst bak i kön. Tidigare har vi väntat tills de har fått in en träff, men eftersom de är så nya på det här kan det ju ta ett tag, säger Yngve Skansen.

Viktor Nilsson, åtta år, från Flogned tog tid på sig mellan varje skott och hade jobbat upp det där med pricksäkerheten.

– Jag har skjutit luftgevär så jag är van. Men någon fullträff har jag inte fått in än, säger Viktor.

Vad är det som är så roligt med luftpistolskytte?

– Det är kul att skjuta med pistol, säger Viktor.

På 13-åriga Emily Magnussons måltavla var det inte många missar.

– Två av 20 kom utanför. Jag brukar skjuta luftpistol på lov och när vi är i sommarstugan. Det är lite av en hobby, det är riktigt kul när man träffar. Jag har lockat med mig mina tjejkompisar hit i dag, säger Emily.

22 skyttar, killar som tjejer, debutanter som luttrade, kunde man räkna in under onsdagen på Paradisbanan.

Åldersgränsen är åtta år och uppåt.

– Åldern är inte så hög i dag, många yngre har ett intresse av det där med att skjuta pistol tror jag. Förra året på fredagen hade vi 41 barn här. Vi brukar se en liten trend efter sportlovet, att ett gäng går med i träningsgruppen. Vi har 70 barn som kommer hit och tränar varje tisdag, säger Yngve Skansen.

Nytt upplägg

Det smäller hej vilt och koncentrationen är hög. En kö av ivriga skyttar ringlade sig ända ut i farstun. För att just undvika långa väntetider hade man i år gjort om upplägget.

– Tio platser med 20 skott och när man skjutit klart roterar man och ställer sig längst bak i kön. Tidigare har vi väntat tills de har fått in en träff, men eftersom de är så nya på det här kan det ju ta ett tag, säger Yngve Skansen.

Viktor Nilsson, åtta år, från Flogned tog tid på sig mellan varje skott och hade jobbat upp det där med pricksäkerheten.

– Jag har skjutit luftgevär så jag är van. Men någon fullträff har jag inte fått in än, säger Viktor.

Vad är det som är så roligt med luftpistolskytte?

– Det är kul att skjuta med pistol, säger Viktor.

På 13-åriga Emily Magnussons måltavla var det inte många missar.

– Två av 20 kom utanför. Jag brukar skjuta luftpistol på lov och när vi är i sommarstugan. Det är lite av en hobby, det är riktigt kul när man träffar. Jag har lockat med mig mina tjejkompisar hit i dag, säger Emily.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.