2016-03-03 21:07

2016-03-03 21:08

Mona sköt fullt i VM-stafett

OSLO: Skidskytte

Sverige slutade tolva när skidskytte-VM inleddes med en mixstafett i går.
Bästa insatsen i det svenska laget svarade Mona Brorsson för på den andra sträckan, där hon förde upp Sverige från tionde till sjunde plats via felfritt skytte och snabb åkning.
– Det här var en perfekt inledning på veckan. Det ger ett lugn och en trygghet att få en sådan här start, säger Mona.

Linn Persson körde den första sträckan för Sverige i gårdagens mixstafett och när hon lämnade över till Mona Brorsson låg Sverige på tionde plats, med en minut och en sekund upp till täten.

Mona förde upp Sverige till sjunde plats, med 53,2 sekunder upp till täten, på sin sträcka via fullt skytte – och rekordsnabb åkning.

– Jag tror inte att jag har åkt fortare någonsin tidigare faktiskt. Wolfgang kom och sa det efter tävlingen, det här är nog det fortaste du har åkt, och jag tror att han har rätt. Formen är där, säger Mona, som även visade prov på fin skytteform.

– Det var riktigt bra serier jag fick till. Två snabba serier för min del.

Straffrunda för Nelin

Någon framskjuten placering blev det ändå inte till slut för Sverige i går.

Jesper Nelin på tredjesträckan gjorde en offensiv satsning hängde med betydligt mer meriterade åkare relativt bra fram till det stående skyttet. Där drog han på sig en straffrunda, och när han växlade över till Fredrik Lindström låg Sverige på 14:e plats, med 2.25,3 upp till täten.

– Det var bendarr. Jag såg när Jesper sköt stående, och han fick verkligen kämpa med varje skott, säger Mona.

– Det är så det är i skidskytte. Han gjorde VM-debut och han gjorde vad han kunde.

Laddar för sprinten

Lindström förde sedan upp Sverige till tolfte plats på den sista sträckan, och avståndet upp till segrande Frankrike blev till slut 2.53,3.

– Just nu känner jag mig mest nöjd med min egen insats, sedan är det klart att vi i laget inte är helt nöjda. Men plockar man bort rundan så har vi ändå bra åkfart på hela laget, och det känns bra, konstaterar Mona, som nu närmast riktar in sig på morgondagens sprintlopp.

– Jag är bara klar för sprinten och jaktstarten än så länge, sedan gör de en ny bedömning efter helgen inför distansen, säger Mona, som ser fram emot morgondagen med tillförsikt.

– Det här var en perfekt inledning på veckan. Det ger ett lugn och en trygghet att få en sådan här start, säger Mona.

– Nu känns det riktigt bra inför sprinten, men samtidigt vill jag inte sätta för mycket press på mig själv. Jag kommer bara att fokusera på att göra en bra prestation, avslutar hon.

Linn Persson körde den första sträckan för Sverige i gårdagens mixstafett och när hon lämnade över till Mona Brorsson låg Sverige på tionde plats, med en minut och en sekund upp till täten.

Mona förde upp Sverige till sjunde plats, med 53,2 sekunder upp till täten, på sin sträcka via fullt skytte – och rekordsnabb åkning.

– Jag tror inte att jag har åkt fortare någonsin tidigare faktiskt. Wolfgang kom och sa det efter tävlingen, det här är nog det fortaste du har åkt, och jag tror att han har rätt. Formen är där, säger Mona, som även visade prov på fin skytteform.

– Det var riktigt bra serier jag fick till. Två snabba serier för min del.

Straffrunda för Nelin

Någon framskjuten placering blev det ändå inte till slut för Sverige i går.

Jesper Nelin på tredjesträckan gjorde en offensiv satsning hängde med betydligt mer meriterade åkare relativt bra fram till det stående skyttet. Där drog han på sig en straffrunda, och när han växlade över till Fredrik Lindström låg Sverige på 14:e plats, med 2.25,3 upp till täten.

– Det var bendarr. Jag såg när Jesper sköt stående, och han fick verkligen kämpa med varje skott, säger Mona.

– Det är så det är i skidskytte. Han gjorde VM-debut och han gjorde vad han kunde.

Laddar för sprinten

Lindström förde sedan upp Sverige till tolfte plats på den sista sträckan, och avståndet upp till segrande Frankrike blev till slut 2.53,3.

– Just nu känner jag mig mest nöjd med min egen insats, sedan är det klart att vi i laget inte är helt nöjda. Men plockar man bort rundan så har vi ändå bra åkfart på hela laget, och det känns bra, konstaterar Mona, som nu närmast riktar in sig på morgondagens sprintlopp.

– Jag är bara klar för sprinten och jaktstarten än så länge, sedan gör de en ny bedömning efter helgen inför distansen, säger Mona, som ser fram emot morgondagen med tillförsikt.

– Det här var en perfekt inledning på veckan. Det ger ett lugn och en trygghet att få en sådan här start, säger Mona.

– Nu känns det riktigt bra inför sprinten, men samtidigt vill jag inte sätta för mycket press på mig själv. Jag kommer bara att fokusera på att göra en bra prestation, avslutar hon.