2016-02-23 17:30

2016-02-23 17:30

Alma till slutspel som poolsegrare i Tjeckien

HODONIN: Bordtennis

Alma Rööse tog sig fram till 16-delsfinal i singel när Czech Junior & Cadet Open avgjordes. Detta sedan hon vunnit sin pool i den inledande omgången.
– Det var riktigt bra. Slovenskan som var med i min pool är rankad 17:e i Europa, tror jag, så det var kul att jag kunde vinna mot henne, säger Alma.

Alma Rööse gjorde sin tredje tävling utanför Sveriges gränser när årets upplaga av Czech Junior & Cadet Open avgjordes för den dryg vecka sedan.

– Jag har spelat en i Frankrike, i Strasbourg, och en i Estland innan, förklarar Alma, som var väl medveten om att hon stod inför en riktig utmaning när hon begav sig mot Hodonin, som ligger i sydöstra Tjeckien.

– På sådana tävlingar är det tufft motstånd, och matcher hela tiden. Jag hade som mål att försöka vinna någon match i alla fall, men jag trodde inte att jag skulle vinna så många, säger Alma, som försvarade de svenska färgerna i cadet-klassen – för spelare födda -01 och senare – tillsammans med Jennie Edvinsson från Halmstad.

Etta i poolen

Alma lyckades bäst av de två i singel, där hon tog sig vidare till 16-delsfinal genom att vinna sin pool.

– Det var riktigt bra. Slovenskan som var med i min pool är rankad 17:e i Europa, tror jag, så det var kul att jag kunde vinna mot henne, säger Alma, som sedan fick se sig besegrad i raka set av Fanni Harasztovick från Ungern i 16-delsfinalen.

– Hon var svår. Hon var vänsterhänt och stabil.

I dubbel tog sig Alma ett steg längre tillsammans med Jennie. I 16-delsfinalen slog de ett tjeckiskt par med 3-2 i set, men sedan fick de ge sig i raka set i åttondelen mot polskorna Anna och Katarzyna Wegrzyn, som till slut stod som segrare i klassen.

– Ett tvillingpar som är riktigt duktigt, konstaterar Alma.

Segrare i singel i cadet-klassen blev japanskan Miyu Nagasaki.

Alma Rööse gjorde sin tredje tävling utanför Sveriges gränser när årets upplaga av Czech Junior & Cadet Open avgjordes för den dryg vecka sedan.

– Jag har spelat en i Frankrike, i Strasbourg, och en i Estland innan, förklarar Alma, som var väl medveten om att hon stod inför en riktig utmaning när hon begav sig mot Hodonin, som ligger i sydöstra Tjeckien.

– På sådana tävlingar är det tufft motstånd, och matcher hela tiden. Jag hade som mål att försöka vinna någon match i alla fall, men jag trodde inte att jag skulle vinna så många, säger Alma, som försvarade de svenska färgerna i cadet-klassen – för spelare födda -01 och senare – tillsammans med Jennie Edvinsson från Halmstad.

Etta i poolen

Alma lyckades bäst av de två i singel, där hon tog sig vidare till 16-delsfinal genom att vinna sin pool.

– Det var riktigt bra. Slovenskan som var med i min pool är rankad 17:e i Europa, tror jag, så det var kul att jag kunde vinna mot henne, säger Alma, som sedan fick se sig besegrad i raka set av Fanni Harasztovick från Ungern i 16-delsfinalen.

– Hon var svår. Hon var vänsterhänt och stabil.

I dubbel tog sig Alma ett steg längre tillsammans med Jennie. I 16-delsfinalen slog de ett tjeckiskt par med 3-2 i set, men sedan fick de ge sig i raka set i åttondelen mot polskorna Anna och Katarzyna Wegrzyn, som till slut stod som segrare i klassen.

– Ett tvillingpar som är riktigt duktigt, konstaterar Alma.

Segrare i singel i cadet-klassen blev japanskan Miyu Nagasaki.