2016-02-22 06:00

2016-02-22 06:00

AHC säkrade kontraktet

ARVIKA: Ishockey

Det var kniven mot strupen för Arvika HC inför de två avslutande matcherna i play-off-spelet till hockeytvåan, mot Åmål.
Men efter fredagens seger vände man på steken, och kunde i går kväll relativt enkelt säkra kontraktet, efter ännu en seger, med 5-2.
– Det är ”gött”, jag kan inte säga någonting annat, konstaterar AHC-tränaren Urban Lang direkt efter avgörandet.

Arvika förlorade, lite snöpligt, onsdagens första play-off möte mot Åmål efter straffar till resultatet 4-5.

När man under fredagskvällen begav sig till Åmål för en bortamatch gick det dock bättre. Man tog nämligen ledningen med 2-0 efter knappt nio minuters spel genom Robin Kandergård och Marcus Ekblom.

Avgjordes tidigt

Åmål svarade med ett snabbt mål, men innan ens elva minuter hade gått av matchen avgjorde storskytten Roope Sipiläinen och gjorde 1-3, vilket också blev slutresultatet.

Samme Roope skulle också spela en stor roll även i gårdagens tredje och avgörande match. AHC gjorde två mål inom loppet av 24 sekunder i den första perioden, Roope gjorde det ena, Tobias Olsson det andra.

Har blivit jämnare

Precis i början av andra gjorde finländaren också 3-0, vilket var hans femte fullträff under play-off-spelet. Arvika gjorde två ytterligare mål och vann till slut med komfortabla 5-2, efter mål av Robin Kandergård och Emil Henriksson.

– Onsdagen var helt okej också, förutom i andra perioden, då var vi jättedåliga. Det som har blivit lite nu, både i fredags och i dag, det är att vi har blivit lite jämnare, vi gör inte samma misstag som vi gjorde då, menar Arvikatränaren Urban Lang.

– Och det är klart, jag menar, rutinerade Östling (Andreas) kliver in, han gör inte så många misstag, och Tobias Olsson gör inte så många misstag. Om det är svaret, det vet jag inte, men det är klart att det blir ju stabilare, det blir ju en trygghet till hela laget. Jag upplevde inte att de hade någon gratischans.

Ett litet ”cup-lag”

Detta är kanske just vad som krävs i framtiden för att man ska slippa kvala för att hålla sig kvar i hockeytvåan.

– Nu höjde vi oss ett snäpp, och då blir hockeyn på det här viset. Det finns mycket hockey i det här laget, men det är att vi måste bli jämnare, måste bli stabilare, att vi inte riktigt får de här dalgångarna. Vi gör ett individuellt misstag, och i det misstaget fallerar hela laget, säger Urban.

– Men så var det inte de här sista matcherna, vi växte med uppgiften när vi fick det här, liksom kniven på strupen, det är jättestarkt. Det är väl ett litet ”cup-lag” det här, säger AHC-tränaren och skrattar.

Arvika förlorade, lite snöpligt, onsdagens första play-off möte mot Åmål efter straffar till resultatet 4-5.

När man under fredagskvällen begav sig till Åmål för en bortamatch gick det dock bättre. Man tog nämligen ledningen med 2-0 efter knappt nio minuters spel genom Robin Kandergård och Marcus Ekblom.

Avgjordes tidigt

Åmål svarade med ett snabbt mål, men innan ens elva minuter hade gått av matchen avgjorde storskytten Roope Sipiläinen och gjorde 1-3, vilket också blev slutresultatet.

Samme Roope skulle också spela en stor roll även i gårdagens tredje och avgörande match. AHC gjorde två mål inom loppet av 24 sekunder i den första perioden, Roope gjorde det ena, Tobias Olsson det andra.

Har blivit jämnare

Precis i början av andra gjorde finländaren också 3-0, vilket var hans femte fullträff under play-off-spelet. Arvika gjorde två ytterligare mål och vann till slut med komfortabla 5-2, efter mål av Robin Kandergård och Emil Henriksson.

– Onsdagen var helt okej också, förutom i andra perioden, då var vi jättedåliga. Det som har blivit lite nu, både i fredags och i dag, det är att vi har blivit lite jämnare, vi gör inte samma misstag som vi gjorde då, menar Arvikatränaren Urban Lang.

– Och det är klart, jag menar, rutinerade Östling (Andreas) kliver in, han gör inte så många misstag, och Tobias Olsson gör inte så många misstag. Om det är svaret, det vet jag inte, men det är klart att det blir ju stabilare, det blir ju en trygghet till hela laget. Jag upplevde inte att de hade någon gratischans.

Ett litet ”cup-lag”

Detta är kanske just vad som krävs i framtiden för att man ska slippa kvala för att hålla sig kvar i hockeytvåan.

– Nu höjde vi oss ett snäpp, och då blir hockeyn på det här viset. Det finns mycket hockey i det här laget, men det är att vi måste bli jämnare, måste bli stabilare, att vi inte riktigt får de här dalgångarna. Vi gör ett individuellt misstag, och i det misstaget fallerar hela laget, säger Urban.

– Men så var det inte de här sista matcherna, vi växte med uppgiften när vi fick det här, liksom kniven på strupen, det är jättestarkt. Det är väl ett litet ”cup-lag” det här, säger AHC-tränaren och skrattar.