2016-02-21 20:57

2016-02-21 20:57

Hemmaseger i Vintercupen

ARVIKA: Fotboll

Arvika Fotbolls damer visade ingen pardon när det väl gällde i årets upplaga av Vintercupen, som spelades i lördags.
Hemmalaget imponerade inte nämnvärt i gruppspelet, men när slutspelet drog i gång var det bättre fart på Arvikatjejerna, som till slut stod som segrare efter att ha besegrat Ämtervik i finalen.

– Vi gjorde det bra, det tycker jag, konstaterar Arvikatränaren Håkan Wennberg nöjt.

Framförallt var det i slutspelet som Arvika imponerade genom att i tur och ordning besegra Råda, 4-1, Eda, 3-1, och Ämtervik, 4-2.

I gruppspelet blev det bara en seger, 2-1 mot Jössefors. Matchen mot blivande finalmotståndet Västra Ämtervik slutade då 1-1, och mot Nor blev det förlust 0-2.

– Det var inte så lätt för flickorna för vi rullade runt på många spelare under förmiddagen. Då var vi 23 spelare med, så det var flera av dem som bara fick spela en match, förklarar Håkan.

– Men de som bara fick spela en match då var med på eftermiddagen, i slutspelet. Det hade vi bestämt på förhand. Då var vi bara 13 spelare, två sexor, och det fungerade bra, konstaterar Håkan, som var nöjd med att hans lag klarade av att leva upp till favoritskapet i hemmacupen.

Ung duo gladde

– Det var vi och Eda som var förhandsfavoriter eftersom Ämtervik inte kom med så många spelare från sitt A-lag, säger Håkan.

– Det var roligt för flickorna att vi vann, de var jätteglada. Jag har tycket att vi har spelat bra på träningarna länge, men vi har inte lyckats få ut det vi kan på matcherna riktigt tidigare. Nu spelade vi bra, alla som är med gör det bra, vi är stabila, fortsätter Håkan.

– Det är några yngre som är med, Ida Olsson och Lisa Broberg, och de tar för sig på ett bra sätt, och Torsbygänget, de som går på skolan däruppe, visar också att de har tagit ett kliv. Det var kul att se, avslutar Arvikatränaren.

– Vi gjorde det bra, det tycker jag, konstaterar Arvikatränaren Håkan Wennberg nöjt.

Framförallt var det i slutspelet som Arvika imponerade genom att i tur och ordning besegra Råda, 4-1, Eda, 3-1, och Ämtervik, 4-2.

I gruppspelet blev det bara en seger, 2-1 mot Jössefors. Matchen mot blivande finalmotståndet Västra Ämtervik slutade då 1-1, och mot Nor blev det förlust 0-2.

– Det var inte så lätt för flickorna för vi rullade runt på många spelare under förmiddagen. Då var vi 23 spelare med, så det var flera av dem som bara fick spela en match, förklarar Håkan.

– Men de som bara fick spela en match då var med på eftermiddagen, i slutspelet. Det hade vi bestämt på förhand. Då var vi bara 13 spelare, två sexor, och det fungerade bra, konstaterar Håkan, som var nöjd med att hans lag klarade av att leva upp till favoritskapet i hemmacupen.

Ung duo gladde

– Det var vi och Eda som var förhandsfavoriter eftersom Ämtervik inte kom med så många spelare från sitt A-lag, säger Håkan.

– Det var roligt för flickorna att vi vann, de var jätteglada. Jag har tycket att vi har spelat bra på träningarna länge, men vi har inte lyckats få ut det vi kan på matcherna riktigt tidigare. Nu spelade vi bra, alla som är med gör det bra, vi är stabila, fortsätter Håkan.

– Det är några yngre som är med, Ida Olsson och Lisa Broberg, och de tar för sig på ett bra sätt, och Torsbygänget, de som går på skolan däruppe, visar också att de har tagit ett kliv. Det var kul att se, avslutar Arvikatränaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.