2016-02-21 20:57

2016-02-21 20:57

Full fart på Valfjället

ALPINT: Köla

130 tävlande kom till Valfjället under söndagen för att göra upp i LVC-kval i super-G. Västvärmland kunde stoltsera med en representant på prispallen i så gott som varje klass men endast en klassegrare – Timmi Lundaby, H9-10.

Det gick snabbt i backen på Valfjället på söndagen när det bjöds in till tävling i super-G för barn och ungdomar i åldrarna 8-17 år. Åskådarna kom och även solen tittade fram, vilket bäddade för en härlig tillställning.

– Vi har 130 startande i dag och det tycker vi är väldigt bra. Det har kommit representanter från alla de värmländska klubbarna och från Åmål. Vi har även ett gäng från Täby, som har valt att lägga en tävling här. Det är väldigt roligt att det kommer tävlande från olika håll, säger Lars-Erik Axelsson, ordförande i Välfjällets slalomklubb.

Han tillägger:

– Skicenter har gjort ett utomordentligt bra jobb med backen och det är absolut jätteperfekt. Och vädret är ju också jättebra.

Det gick bra för dagens hemmaåkare. En av dem som hamnade på prispallen var Oscar Söderberg, Valfjällets SLK, som slutade på en andra plats i klassen H11-12. Men helt nöjd var han inte efteråt.

– Jag åkte inte det bästa i dag, kändes det som. Jag hade inte riktigt något flyt i dag. Jag är ändå ganska nöjd men jag skulle ha stått mer i fartställning.

Däremot så var han väldigt nöjd med banan.

– Den var skitbra och vädret var perfekt.

Timmi Lundaby, Valfjällets SLK, blev Västvärmlands enda klassegrare. Övriga representanter på prispallen från Västvärmland; Oscar Söderberg H11-12 (2), Elin Peterson D13-14 (2), Joel Molin H13-14 (2), Linus Olsson H15-16 (2) och Liam Hansson H15-16 (3).

Det gick snabbt i backen på Valfjället på söndagen när det bjöds in till tävling i super-G för barn och ungdomar i åldrarna 8-17 år. Åskådarna kom och även solen tittade fram, vilket bäddade för en härlig tillställning.

– Vi har 130 startande i dag och det tycker vi är väldigt bra. Det har kommit representanter från alla de värmländska klubbarna och från Åmål. Vi har även ett gäng från Täby, som har valt att lägga en tävling här. Det är väldigt roligt att det kommer tävlande från olika håll, säger Lars-Erik Axelsson, ordförande i Välfjällets slalomklubb.

Han tillägger:

– Skicenter har gjort ett utomordentligt bra jobb med backen och det är absolut jätteperfekt. Och vädret är ju också jättebra.

Det gick bra för dagens hemmaåkare. En av dem som hamnade på prispallen var Oscar Söderberg, Valfjällets SLK, som slutade på en andra plats i klassen H11-12. Men helt nöjd var han inte efteråt.

– Jag åkte inte det bästa i dag, kändes det som. Jag hade inte riktigt något flyt i dag. Jag är ändå ganska nöjd men jag skulle ha stått mer i fartställning.

Däremot så var han väldigt nöjd med banan.

– Den var skitbra och vädret var perfekt.

Timmi Lundaby, Valfjällets SLK, blev Västvärmlands enda klassegrare. Övriga representanter på prispallen från Västvärmland; Oscar Söderberg H11-12 (2), Elin Peterson D13-14 (2), Joel Molin H13-14 (2), Linus Olsson H15-16 (2) och Liam Hansson H15-16 (3).

  • Lisa Harkman