2016-02-16 20:35

2016-02-16 20:35

Stigande form för Holmstrand

TOBLACH: Längdskidor

Martin Holmstrand missade Marcialonga på grund av sjukdom, men gjorde bra ifrån sig på de två närmast följande långloppen i Ski Classics, Kaiser Maximilian Lauf och Toblach Dobbiaco Cortina.

– Jag var lite orolig inför tävlingarna i Seefeld i och med att det varit ett långt uppehåll från tävlingar och att det var en tuff bana, konstaterar Martin.

En tuff bana var det, men västvärmlänningen gjorde bra ifrån sig och kunde skida in på en 45:e plats.

– Det svarade bättre än jag trodde det skulle göra. Jag och Rickard Tynell och några till höll ihop i två varv och andravarvet var riktigt bra. På det sista blev jag rejält trött och där rann det iväg lite tid. Samtidigt så var det ett rejält skejtande på en del i täten, så då är det inte så konstigt att det rinner iväg. Det blev poäng i alla fall och ett steg framåt.

Tävlingen dominerades, som vanligt den här säsongen, av norrmän, där återigen Petter Eliassen visade sig vara den starkaste.

Norskt blev det även i Toblach, men där var det Tord Asle Gjerdalen som var först över mållinjen.

Lite längre bak plockade Martin ytterligare några placeringar, fram till en 39:e plats.

– Vet inte om vi gjorde bort oss lite i början. Det kom snö sent på natten och vi kompletterade vallan före start, men åkte inte något på skidorna före starten och de första tre kilometrarna var så tunga så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Efter tre kilometer så ”släppte” det dock – och det rejält.

– Det bara small till och så hade jag jättebra skidor. Då hade tyvärr redan fått släppa tätklungan, men jag kunde åka ifatt mycket folk och loppet som helhet var bra.

Känslan i kroppen lovar också gott inför Vasaloppet, som är nästa tävling på Ski Classics-programmet.

– Jag blev piggare för varje pass inför Toblach och det har fortsatt efter det. Jag har tänkt att köra Kortvasan också, för att få en ordentlig genomkörare före Vasaloppet.

Vasaloppet går, föga förvånande, utanpå det mesta i långlopps-svängen.

– Så är det ju någonstans. Oavsett hur säsongen varit i övrigt så är det Vasaloppet som räknas. Ifjol gjorde jag en jäkligt bra säsong, men missade Vasaloppet, och då blev det ju inget bra i alla fall.

– Jag var lite orolig inför tävlingarna i Seefeld i och med att det varit ett långt uppehåll från tävlingar och att det var en tuff bana, konstaterar Martin.

En tuff bana var det, men västvärmlänningen gjorde bra ifrån sig och kunde skida in på en 45:e plats.

– Det svarade bättre än jag trodde det skulle göra. Jag och Rickard Tynell och några till höll ihop i två varv och andravarvet var riktigt bra. På det sista blev jag rejält trött och där rann det iväg lite tid. Samtidigt så var det ett rejält skejtande på en del i täten, så då är det inte så konstigt att det rinner iväg. Det blev poäng i alla fall och ett steg framåt.

Tävlingen dominerades, som vanligt den här säsongen, av norrmän, där återigen Petter Eliassen visade sig vara den starkaste.

Norskt blev det även i Toblach, men där var det Tord Asle Gjerdalen som var först över mållinjen.

Lite längre bak plockade Martin ytterligare några placeringar, fram till en 39:e plats.

– Vet inte om vi gjorde bort oss lite i början. Det kom snö sent på natten och vi kompletterade vallan före start, men åkte inte något på skidorna före starten och de första tre kilometrarna var så tunga så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Efter tre kilometer så ”släppte” det dock – och det rejält.

– Det bara small till och så hade jag jättebra skidor. Då hade tyvärr redan fått släppa tätklungan, men jag kunde åka ifatt mycket folk och loppet som helhet var bra.

Känslan i kroppen lovar också gott inför Vasaloppet, som är nästa tävling på Ski Classics-programmet.

– Jag blev piggare för varje pass inför Toblach och det har fortsatt efter det. Jag har tänkt att köra Kortvasan också, för att få en ordentlig genomkörare före Vasaloppet.

Vasaloppet går, föga förvånande, utanpå det mesta i långlopps-svängen.

– Så är det ju någonstans. Oavsett hur säsongen varit i övrigt så är det Vasaloppet som räknas. Ifjol gjorde jag en jäkligt bra säsong, men missade Vasaloppet, och då blev det ju inget bra i alla fall.