2016-02-15 10:10

2016-02-15 10:10

Nöjd Johan Kristoffersson efter lärorika rallydagar

KARLSTAD: Rally

Fastän han är en novis i sammanhanget flöt det på bra för Johan Kristoffersson som slutade på en elfteplats i WRC2-klassen i Rally Sweden. Och visst kan man köra rally som förberedelse för rallycross-VM.
– Jag har avverkat åtta rallycrosstävlingar rent kilometermässigt de här dagarna, säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson har följt Rally Sweden på nära håll, men aldrig tidigare från förarsätet.

– Just sträckan vid Vargåsen har jag tittat själv på i många år, så när jag skulle köra där gick det riktigt bra, jag kan den sträckan. Jättekul, det var själva höjdpunkten på rallyt, säger Johan Kristoffersson.

Som förberedelse

Till skillnad från många andra deltagare i Rally Sweden körde inte Johan Kristoffersson och hans kartläsare Patrik Barth för resultatet. En elfteplats i WRC2 där drygt 30 ekipage kom till start, är de dock belåtna med.

– Det känns bra, vi är väldigt nöjda. Vi åkte ju dessutom i en äldre bil som inte är särskilt konkurrenskraftig. Men det är inte det viktiga, vi följde vår plan och allt har rullat på bra. Vi är väldigt nöjda att få till den här rallysatsningen i vinter. Det är en väldigt bra förberedelse för rallycross-VM. Jag har avverkat åtta rallycrosstävlingar rent kilometermässigt de här dagarna. Väldigt värdefullt, i stället för att sitta hemma och inte göra någonting.

Inte som rallycross

Men mycket har varit annorlunda från rallycrossen.

– Det här med noter är ju som ett sjätte sinne. Det har varit svårt att våga lita fullt ut och ta till mig noterna. Men Patrik har varit väldigt bra att ha med, han är varsam där det behövs och pushar när det krävs, säger Johan och fortsätter:

– En annan sak som varit tydligt de här dagarna är att det verkligen är gasen i bott från tisdagen när man kör recce tills nu när vi gick i mål. Det går från tidig morgon till sen kväll, man hinner knappt gå på toaletten. Man tävlar också under en mycket längre period än i rallycrossen där det bara går åt två tävlingsdagar. Jag har verkligen lärt mig massor inom rally.

Johan Kristoffersson har följt Rally Sweden på nära håll, men aldrig tidigare från förarsätet.

– Just sträckan vid Vargåsen har jag tittat själv på i många år, så när jag skulle köra där gick det riktigt bra, jag kan den sträckan. Jättekul, det var själva höjdpunkten på rallyt, säger Johan Kristoffersson.

Som förberedelse

Till skillnad från många andra deltagare i Rally Sweden körde inte Johan Kristoffersson och hans kartläsare Patrik Barth för resultatet. En elfteplats i WRC2 där drygt 30 ekipage kom till start, är de dock belåtna med.

– Det känns bra, vi är väldigt nöjda. Vi åkte ju dessutom i en äldre bil som inte är särskilt konkurrenskraftig. Men det är inte det viktiga, vi följde vår plan och allt har rullat på bra. Vi är väldigt nöjda att få till den här rallysatsningen i vinter. Det är en väldigt bra förberedelse för rallycross-VM. Jag har avverkat åtta rallycrosstävlingar rent kilometermässigt de här dagarna. Väldigt värdefullt, i stället för att sitta hemma och inte göra någonting.

Inte som rallycross

Men mycket har varit annorlunda från rallycrossen.

– Det här med noter är ju som ett sjätte sinne. Det har varit svårt att våga lita fullt ut och ta till mig noterna. Men Patrik har varit väldigt bra att ha med, han är varsam där det behövs och pushar när det krävs, säger Johan och fortsätter:

– En annan sak som varit tydligt de här dagarna är att det verkligen är gasen i bott från tisdagen när man kör recce tills nu när vi gick i mål. Det går från tidig morgon till sen kväll, man hinner knappt gå på toaletten. Man tävlar också under en mycket längre period än i rallycrossen där det bara går åt två tävlingsdagar. Jag har verkligen lärt mig massor inom rally.