2016-02-15 10:11

2016-02-15 10:11

Arvikas herrar stoltserar som obesegrade serievinnare

ARVIKA: Basket

Det blev ett bejublat uppträdande som Arvikas basketherrar bjöd på under lördagen. Laget mötte ett vinnarsuget Hammarö som försökte, men som inte kunde rå på serieledarna.
– Det var det här laget som skulle kunna vinna över oss. Nu ser det ut som vi kommer att vinna serien helt obesegrade, säger tränare Lars-Åke Juhlin.

Två matcher återstod av serien för Arvikas herrar i basketens division III.

Tabelltrean Hammarö var det lag som teoretiskt sett skulle kunna spräcka Arvikas segersvit. De kom till sporthallen under lördagen för att vinna. Men det gick inte.

Efter seger 82-55 är Arvika fortfarande obesegrade i serien med 13 raka vinster.

– Hammarö har många bra spelare och det var det här laget som skulle kunna vinna över oss. Men det klarade de inte. Nu ser det ut som vi kommer att vinna serien helt obesegrade, säger Arvikatränaren Lars-Åke Juhlin nöjt efter lördagsmatchen.

Arvika har redan säkrat seriesegern och spelade för att hålla sig obesegrade, vilket gick bättre än förväntat.

– Försvarsspelet har blivit bättre och bättre under hela säsongen. I dag var nog det bästa vi har spelat, försvarsmässigt, så vi har kommit långt på den punkten. Sedan spelar vi också väldigt bra i anfall. I dag hade vi Johan Rhöse i anfall som är en riktig utomjording. Han är duktig så in i helsike, han är duktig i försvar, duktig på att springa och han har ett fruktansvärt bra skott, och i dag lossnade det för honom så det var riktigt roligt, säger Lars-Åke Juhlin.

Råd med missar

Inför matchen hade man bestämt sig för att spela disciplinerat i två perioder för att sedan sticka ifrån i tredje, men i halvtid ledde man redan med 18 poäng.

– Sedan ökade vi ändå i tredje, säger Lars-Åke Juhlin. Sedan bytte jag runt lite och det blev några missar i fjärde med fel spelare inne. Det var mitt fel, men de måste få våga och testa lite också. Det hade vi ju råd med i dag.

Han fortsätter:

– Vi har en bra bredd med spelare som Johan Rhöse, Petter Dagerbäck och Nils Öberg. Sedan har vi Daniel Olsson som kom in i första perioden och gjorde sex raka poäng och var riktigt bra i försvar också. Så det här är en riktig lagseger, även om Johan (Rhöse) gjorde hälften av poängen.

Poänggörare i Arvika: Johan Rhöse 45, Erik Juhlin 11, Nils Öberg 9, Daniel Olsson 6, Alfred Rhen 5, David Sundström 2, Petter Dagerbäck 2, Martin Nylén 2.

I den sista hemmamatchen, som gick mot Sjöängen vann Arvika med 100-47.

Två matcher återstod av serien för Arvikas herrar i basketens division III.

Tabelltrean Hammarö var det lag som teoretiskt sett skulle kunna spräcka Arvikas segersvit. De kom till sporthallen under lördagen för att vinna. Men det gick inte.

Efter seger 82-55 är Arvika fortfarande obesegrade i serien med 13 raka vinster.

– Hammarö har många bra spelare och det var det här laget som skulle kunna vinna över oss. Men det klarade de inte. Nu ser det ut som vi kommer att vinna serien helt obesegrade, säger Arvikatränaren Lars-Åke Juhlin nöjt efter lördagsmatchen.

Arvika har redan säkrat seriesegern och spelade för att hålla sig obesegrade, vilket gick bättre än förväntat.

– Försvarsspelet har blivit bättre och bättre under hela säsongen. I dag var nog det bästa vi har spelat, försvarsmässigt, så vi har kommit långt på den punkten. Sedan spelar vi också väldigt bra i anfall. I dag hade vi Johan Rhöse i anfall som är en riktig utomjording. Han är duktig så in i helsike, han är duktig i försvar, duktig på att springa och han har ett fruktansvärt bra skott, och i dag lossnade det för honom så det var riktigt roligt, säger Lars-Åke Juhlin.

Råd med missar

Inför matchen hade man bestämt sig för att spela disciplinerat i två perioder för att sedan sticka ifrån i tredje, men i halvtid ledde man redan med 18 poäng.

– Sedan ökade vi ändå i tredje, säger Lars-Åke Juhlin. Sedan bytte jag runt lite och det blev några missar i fjärde med fel spelare inne. Det var mitt fel, men de måste få våga och testa lite också. Det hade vi ju råd med i dag.

Han fortsätter:

– Vi har en bra bredd med spelare som Johan Rhöse, Petter Dagerbäck och Nils Öberg. Sedan har vi Daniel Olsson som kom in i första perioden och gjorde sex raka poäng och var riktigt bra i försvar också. Så det här är en riktig lagseger, även om Johan (Rhöse) gjorde hälften av poängen.

Poänggörare i Arvika: Johan Rhöse 45, Erik Juhlin 11, Nils Öberg 9, Daniel Olsson 6, Alfred Rhen 5, David Sundström 2, Petter Dagerbäck 2, Martin Nylén 2.

I den sista hemmamatchen, som gick mot Sjöängen vann Arvika med 100-47.

  • Lisa Harkman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.