2016-02-08 06:00

2016-02-08 06:00

Förhoppningarna blåste bort

CANMORE: Skidskytte

Världens främsta skidskyttar har dragit västerut, ända bort till Canmore i Kanada, och där möttes de av lite speciella förhållanden i form av kraftig blåst – vilket gjorde sitt till för att det skulle bli en hel del överraskande vändningar i resultatlistorna.

Damerna körde sin sprinttävling i fredags och där slet många av de största namnen med vindarna, vilket öppnade upp för de lite lägre rankade åkarna med högre startnummer – som startade när vinden stillat sig något.

Olena Pidhrusjna, från Ukraina, trivdes gott med de förutsättningarna och vann tävlingen, med sju och en halv sekund till godo på polskan Krystyna Guzik.

Mona Brorsson, inför den här helgen rankad som nionde bästa skytt överhuvudtaget bland damerna i världscupen, gick ut med startnummer 20 och fick tampas med knepiga förhållanden, vilket resulterade i en bom i första besöket på skjutvallen och sedan tre på det andra.

Till slut kunde Mona glida i mål på en 74:e plats, tre minuter och 20 sekunder efter täten.

Emma Nilsson blev bästa svenska med en 42:a plats.

Damerna körde sin sprinttävling i fredags och där slet många av de största namnen med vindarna, vilket öppnade upp för de lite lägre rankade åkarna med högre startnummer – som startade när vinden stillat sig något.

Olena Pidhrusjna, från Ukraina, trivdes gott med de förutsättningarna och vann tävlingen, med sju och en halv sekund till godo på polskan Krystyna Guzik.

Mona Brorsson, inför den här helgen rankad som nionde bästa skytt överhuvudtaget bland damerna i världscupen, gick ut med startnummer 20 och fick tampas med knepiga förhållanden, vilket resulterade i en bom i första besöket på skjutvallen och sedan tre på det andra.

Till slut kunde Mona glida i mål på en 74:e plats, tre minuter och 20 sekunder efter täten.

Emma Nilsson blev bästa svenska med en 42:a plats.